ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ Α’ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΕΛΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ


ΘΕΜΑ: «Πρόβλημα στη λειτουργία των Ιδιωτικών Κλινικών, λόγω οφειλών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και των ήδη ενσωματωμένων Ασφαλιστικών Ταμείων»

Οι Ιδιωτικές Κλινικές, που συμμετέχουν στην περίθαλψη των πολιτών της χώρας μας, αντιμετωπίζουν σήμερα μεγάλο οικονομικό πρόβλημα.

 Αυτό οφείλεται στην μη καταβολή των οφειλομένων από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., αλλά και των οφειλομένων από τα Ασφαλιστικά Ταμεία για τα έτη 2007-2011, που έχουν ενσωματωθεί στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Το χρέος από τα διάφορα Ασφαλιστικά Ταμεία για τα έτη 2007-2011 ανέρχεται σε 800 εκατ. ευρώ και από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για το 2012 σε 360 εκατ. ευρώ.

Εξαιτίας των παραπάνω οφειλών, 25.000 περίπου εργαζόμενοι σε Ιδιωτικές Κλινικές, παραμένουν απλήρωτοι, επί 5μηνο και πλέον.

Επίσης, παραμένουν απλήρωτοι οι προμηθευτές, για πάνω από 12 μήνες και τώρα απαιτούν την πληρωμή τους μετρητοίς, μη παρέχοντας πίστωση ούτε μιας μέρας.

Όπως αναφέρει η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών, αναγκάζονται τώρα να πληρώνουν τα πάντα τοις μετρητοίς, φάρμακα, οξυγόνο, υλικά επεμβάσεων, αναλώσιμο υγειονομικό υλικό, τρόφιμα κλπ., χωρίς να εισπράττουν από τα οφειλόμενα και βρίσκονται σε δραματική οικονομική κατάσταση, με κίνδυνο να βάλουν λουκέτα.

Γι’ αυτό, ζητούν την άμεση καταβολή τουλάχιστον των χρημάτων των μηνών Ιουνίου μέχρι και Σεπτεμβρίου 2012, που τους οφείλονται για νοσήλια, για να μπορέσουν να πάρουν μια ανάσα και οι ίδιοι και το προσωπικό τους.

Μετά ταύτα ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

  1. Θα καταβληθούν τα οφειλόμενα ποσά στις Ιδιωτικές Κλινικές για να μπορέσουν να συνεχίσουν τη λειτουργία τους και να εξυπηρετηθούν οι ασθενείς;
  1. Θα εξοφληθούν άμεσα τα νοσήλια για τους μήνες από Ιούνιο μέχρι και Σεπτέμβριο 2012, προκειμένου να πάρουν μια ανάσα και οι ίδιοι και οι εργαζόμενοι, εν όψει και των εορτών των Χριστουγέννων;

07-12-2012

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου