ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΒΡΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ κ. Ν. ΔΕΝΔΙΑ


Θέμα: «Ανεπαρκής η στελέχωση των δυνάμεων φύλαξης στο Κέντρο Κράτησης Παράνομων Μεταναστών στο Φυλάκιο Ορεστιάδας»

Ο Βουλευτής Έβρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Μαρίνος Ουζουνίδης κατέθεσε σήμερα ερώτηση με αριθ. Πρωτ. 4887/07.12.2012 και θέμα «Ανεπαρκής η στελέχωση των δυνάμεων φύλαξης στο Κέντρο Κράτησης Παράνομων Μεταναστών στο Φυλάκιο Ορεστιάδας»

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

 ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

Θέμα: «Ανεπαρκής η στελέχωση των δυνάμεων φύλαξης στο Κέντρο Κράτησης Παράνομων Μεταναστών στο Φυλάκιο Ορεστιάδας»

Εξέγερση λαθρομεταναστών που κρατούνται στο Φυλάκιο Έβρου σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης (05/12/2012). Πιο συγκεκριμένα, ομάδα των κρατούμενων προχώρησε σε διαμαρτυρία η οποία εξελίχθηκε σε εξέγερση από πλευράς τους αναγκάζοντας τις αστυνομικές δυνάμεις να παρέμβουν. Οι λαθρομετανάστες έβαλαν φωτιές σε στρώματα και προκάλεσαν μεγάλες φθορές στις τουαλέτες του κέντρου, καθώς όπως υποστήριξαν παραμένουν επί μήνες στο κέντρο κράτησης και ζήτησαν την απελευθέρωσή τους.

Οι αστυνομικοί της περιοχής κρούουν των κώδωνα του κινδύνου για αντίστοιχα περιστατικά σημειώνοντας, για ακόμη μια φορά, πως οι δυνάμεις φύλαξης δεν επαρκούν καθώς για την φύλαξη των 160 λαθρομεταναστών που κρατούνται στο κέντρο φύλαξης στο Φυλάκιο του δήμου Ορεστιάδας, αντιστοιχούν για κάθε βάρδια  μόνο 4 αστυνομικοί - υπεύθυνοι φύλαξης.

Επομένως, διαπιστώνει κανείς την προχειρότητα στο σχεδιασμό και στα μέτρα αντιμετώπισης ενός τόσο σοβαρού ζητήματος, αλλά κυρίως την ανεπάρκεια της πολιτικής ηγεσίας απέναντι στις προειδοποιήσεις που είχαμε εκφράσει για την περιοχή με τα ημίμετρα και τη ανευθυνότητα που χαρακτήριζε την απόφαση για την μεταφορά επιπλέον αριθμού λαθρομεταναστών από άλλα κέντρα κράτησης σε αυτό του Φυλακίου.

ΕΡΩΤΑΣΤΕ:

  • Πώς σκοπεύετε να αντιμετωπίσετε την ελλειμματική και ανεπαρκή, όπως έχει αποδειχτεί με τα τελευταία γεγονότα, στελέχωση των δυνάμεων φύλαξης στο Κέντρο Κράτησης Παράνομων Μεταναστών στο Φυλάκιο Ορεστιάδας;

Αθήνα 7 Δεκεμβρίου 2012

Ο ερωτών βουλευτής

Μαρίνος Ουζουνίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου