ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ κ. ΑΣΗΜΑΚΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΕΒΡΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ ΚΑΙ ΚΟΖΑΝΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΟΣ ΖΕΟΛΙΘΟΥ ΣΤΑ ΠΕΤΡΩΤΑ ΕΒΡΟΥ


Όπως γίνεται αντιληπτό στην απάντηση του Υπουργείου για το πολύ σοβαρό αυτό θέμα, για άλλη μια φορά οι ευθύνες μετατίθενται από την μια υπηρεσία του Δημοσίου στην άλλη.
Αναφέρεται ότι «η μόνη νόμιμη διαδικασία για την περίπτωση αυτή είναι η εκμίσθωση με δημόσιο διεθνή πλειοδοτικό διαγωνισμό που πρέπει να προκηρυχθεί από την αρμόδια Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας- Θράκης». Όπως αναφέρεται η προηγούμενη απόφαση για απευθείας μίσθωση του λατομικού χώρου σε ιδιωτική εταιρία ακυρώθηκε ως παράνομη.

 Ωστόσο, αν και έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα το Υπουργείο αρκείται στα εξής: « Το Υ.Π.Ε.Κ.Α έχει κατ’ επανάληψη καλέσει εγγράφως την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας - Θράκης να προχωρήσει στις οφειλόμενες νόμιμες ενέργειές της για τη διενέργεια του πλειοδοτικού διαγωνισμού για την εκμίσθωση του υπόψη λατομικού χώρου (επισυνάπτονται μόνο ενδεικτικά τα συνημμένα 6,7). Λόγω της μεγάλης καθυστέρησης των σχετικών διαδικασιών, ο αρμόδιος Υφυπουργός Π.Ε.Κ.Α διαβίβασε φάκελο της υπόθεσης στον Υπουργό Εσωτερικών και τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης προκειμένου να υπάρξει πλήρης διερεύνηση για τυχόν ολιγωρίες κατά την άσκηση των καθηκόντων των υπηρεσιακών υπευθύνων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης που είναι αρμόδιοι για τη διενέργεια του πλειοδοτικού διαγωνισμού».

Όπως προκύπτει από τα συνημμένα έγγραφα, ο συγκεκριμένος φάκελος έχει διαβιβαστεί εδώ και ένα χρόνο. Πόσο διάστημα χρειάζεται ακόμα πρώτον, για να αποδοθούν ευθύνες για την ολιγωρία στο ζήτημα αυτό και δεύτερον για να προχωρήσει επιτέλους αυτή επένδυση, σε μια περιοχή που μαστίζεται από την ανεργία και χρειάζεται επειγόντως υγιείς και κερδοφόρες επενδύσεις; Το θέμα χρήζει άμεσης παρέμβασης από το Υπουργείο, γρήγορες και διαφανείς διαδικασίες, παρακάμπτοντας επιτέλους τη γραφειοκρατία και τον λαβύρινθο των δημόσιων υπηρεσιών. Πρόκειται για μια επένδυση ιδιαίτερης σημασίας, όχι μόνο για τον Έβρο, αλλά και για τη χώρα γενικότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου