ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τρίτη 28 Μαΐου 2013

ΑΠΟ ΤΗ ΣΑΜΟ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΙΣ ΟΜΙΛΙΕΣ - ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

«ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΚΑΤΑΠΙΑΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΝΕΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ ΠΟΥ «ΚΑΤΑΠΙΑΝ» ΙΔΙΩΤΕΣ»

«ΠΑΡΑΝΟΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. ΜΕ ΤΟ ΑΛΑΛΟΥΜ ΣΤΙΣ ΧΕΡΣΑΙΕΣ ΖΩΝΕΣ ΛΙΜΕΝΩΝ, ΤΙΝΑΖΕΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ, ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ, ΤΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ»

«Οι άνθρωποι είναι παρανοϊκοί! Βρήκαν στην αρχή της τουριστικής περιόδου να τινάξουν στον αέρα τουριστικές παραθαλάσσιες περιοχές, με τη σύγκρουση αρμοδιοτήτων που υπάρχει μεταξύ Υπουργείου Οικονομικών και Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου για τη χρήση χώρων στην χερσαία ζώνη Λιμένος.

Το πρόβλημα το βρήκα μπροστά μου την περασμένη εβδομάδα στο Φισκάρδο της Κεφαλονιάς. Τώρα, το βρίσκω και στο Πυθαγόρειο της Σάμου.

Με έγγραφο του Υπολιμενάρχη, καλούνται οι καταστηματάρχες στο ιστορικό λιμάνι, να ξηλώσουν όλες τις υποδομές τους, με τις οποίες λειτουργούσαν 10ετίες ολόκληρες.

Πρόβλημα θα υπάρξει και με «τα τραπέζια έξω». Ούτε η ανοχή του καλοκαιριού δεν δίδεται, ώστε τα όποια νέα μέτρα να εξετασθούν και εφαρμοστούν, με τη λήξη της τουριστικής σεζόν.

Επαναλαμβάνω! Σκέτη παράνοια και καλείται το Λιμενικό, χωρίς να φταίει, με τον άβουλο Υπουργό που έχει, έναντι του καθεστώτος Στουρνάρα, να εισπράξει όλο το ανάθεμα!

Είναι μαθηματικώς βέβαιον ότι τα κατορθώματα της λογικής του Γιάννη Στουρνάρα θα σκάσουν σαν τσουνάμι σε όλες τις παραλιακές τουριστικές περιοχές».

Αυτό δήλωσε ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα (27/5/2013) με τον Αντιδήμαρχο Πυθαγορείου και τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου της Χώρας.

Είναι ένα από τα θέματα που κατέγραψε ο Βουλευτής - δημοσιογράφος στη νέα διήμερη περιοδεία του στη Σάμο και η οποία έληξε σήμερα το απόγευμα.

Με τη συνεργασία των Πολιτευτών Κώστα Χατζημιχάλη και Γιώργου Γαρυφάλλου και του Προέδρου της τοπικής Συντονιστικής Επιτροπής Νίκου Παρθένη, ο Τέρενς Κουίκ έκανε πράξη την πρόσφατη εξαγγελία του και ήταν ο κεντρικός ομιλητής στην πρώτη του εκδήλωση διαλόγου με τους πολίτες, που οργανώθηκε στο Βαθύ, προκειμένου να προωθήσει το κυβερνητικό πρόγραμμα του Κινήματος, όπως ψηφίστηκε στο πρόσφατο Ιδρυτικό Συνέδριο.

Η εισήγηση του Τέρενς Κουίκ, μαζί με τη διαδικασία των ερωτήσεων - απαντήσεων, κράτησε περισσότερο από δύο ώρες και μερικά από τα βασικά ζητήματα που έθεσαν οι πολίτες της Σάμου είναι (χωρίς σειρά αξιολόγησης):

  1. Η απαλλαγή της χώρας από τη συγκυβέρνηση και η αδράνεια των πολιτών προς την κατεύθυνση αυτή.
  2. Οι άμεσες οικονομικές λύσεις για την άρση της ύφεσης και την αναπτυξιακή πορεία της χώρας.
  3. Η λαθρομετανάστευση.
  4. Η απαξίωση της τοπικής αυτοδιοίκησης.
  5. Η ισοπέδωση της Δ.Ο.Υ. Σάμου με το κλείσιμο των Τμημάτων Ελέγχου και Δικαστικού.
  6. Το μείζον θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού με τον Πειραιά.

Όπως ανακοίνωσε ο Τέρενς Κουίκ, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Σάμου ετοιμάζονται να προωθήσουν για Κοινοβουλευτικό Έλεγχο - και από εκεί στη Δικαιοσύνη - και ένα νέο μεγάλο σκάνδαλο που αφορά σε εκτάσεις στο Βαθύ (Νεάπολη), ιδιοκτησίας της πρώην τοπικής κοινότητας, από τις οποίες έχουν «εξαφανιστεί» σημαντικά φιλέτα.

Σήμερα το πρωί ο Τέρενς Κουίκ, οι Πολιτευτές και τα μέλη της τοπικής Συντονιστικής, επισκέφθηκαν το υποκατάστημα του ΙΚΑ, το οποίο ασφυκτιά από έλλειψη προσωπικού και στη συνέχεια για δεύτερη φορά μέσα σε δέκα μέρες τη Δ.Ο.Υ. Σάμου.

Σημειώνεται ότι αύριο το πρωί στις 09:30 ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ θα πάρει μέρος στη συνάντηση που θα έχουν εκπρόσωποι των Δ.Ο.Υ. Σάμου και Χίου με το Γενικό Γραμματέα Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών, σε μία προσπάθεια να αποτρέψουν την ισοπέδωση των Δ.Ο.Υ. με βάση τα μνημονιακά σχέδια που εκτελεί το καθεστώς Στουρνάρα για να κάνει, επί της ουσίας, ανυπόφορη τη ζωή των νησιωτών στις ιδιαίτερες πατρίδες τους.

Στη συνέχεια, ο Τέρενς Κουίκ είχε συνάντηση με τον Εμπορικό Σύλλογο στο Βαθύ, καθώς η πρωτεύουσα του νησιού εξαιρέθηκε χωρίς καμία απολύτως δικαιολογία από τη σύνδεση με τον Πειραιά με τα ταχύπλοα πλοία, τα οποία με την ανοχή του Υπουργού Κώστα Μουσουρούλη και τη σύμφωνη γνώμη τοπικών παραγόντων της Σάμου, θα «πιάνουν» μόνο στο Καρλόβασι.

«Μία ισορροπία μεταξύ των δύο λιμένων του νησιού που κρατούσε δεκαετίες ολόκληρες μέχρι σήμερα και που συνέβαλλε στην αντίστοιχη οικονομική ανάπτυξη τόσο του Βαθέως όσο και του Καρλοβασίου, έρχεται να διαταραχθεί με βίαιο τρόπο και με τη σύμφωνη γνώμη, στα μουλωχτά, παραγόντων του νησιού που σύντομα θα ξεσκεπαστούν.

Είναι αναφαίρετο δικαίωμα και στο Καρλόβασι και στο Βαθύ, οι τοπικές κοινωνίες να διεκδικούν τα ίσα δικαιώματά τους απέναντι στην ακτοπλοΐα.

Αλλά δεν δικαιούται κανένας ανεγκέφαλος να στρέψει τη μία πόλη εναντίον της άλλης. Το πρόβλημα πρέπει άμεσα να λύσει ο κ.Μουσουρούλης».

Αυτή τη δήλωση έκανε η Αντιπροσωπεία των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ αποχωρώντας από τον Εμπορικό Σύλλογο, για να επισκεφθεί στη συνέχεια τις εγκαταστάσεις του μοναδικού φυτωρίου ορχιδέας στην Ελλάδα.

Αυτά τα μοναδικά φυτώρια είναι δημιούργημα του Σαμιώτη γεωπόνου Γιακουμή Αμυρσώνη, ο οποίος έχει αναλώσει δεκαετίες της ζωής του στο να μένει πρωτοπόρος σε μοναδικές καλλιέργειες στη χώρα μας και συνεπής εργάτης της πρωτογενούς παραγωγής στο χώρο της γεωργίας, τις εποχές που η συγκυβέρνηση έχει βάλει τελείως στο περιθώριο τον Έλληνα γεωπόνο, καλλιεργητή και αγρότη, αφήνοντας ορθάνοιχτες τις πόρτες στα αντίστοιχα εισαγόμενα προϊόντα.


Τέλος, ο Τέρενς Κουίκ και τα μέλη των τοπικών ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, επισκέφθηκαν τον 58χρονο καρκινοπαθή ο οποίος εκλιπαρούσε να πάρει τη σύνταξή του για να ζήσει τα τρία του παιδιά και αυτό έγινε κατορθωτό μετά από Ερώτηση που κατέθεσε ο Τέρενς Κουίκ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου