ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Σάββατο 25 Μαΐου 2013

ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε ΜΕ ΘΕΜΑ «ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ»

«Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΕΙ ΤΑΥΤΙΣΕΙ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΤΗΣ ΜΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ»

Την πάγια θέση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ να σταθεί η πολιτεία αρωγός των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων στο θέμα της διευθέτησης των οφειλών τους, εξέφρασε με ομιλία της στην Ολομέλεια της Βουλής η Βουλευτής Μαγνησίας Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Πιο συγκεκριμένα, αναφορικά στην εξαίρεση μίας συγκεκριμένης κατηγορίας αγροτών από τις διαγραφές χρεών, η κ. Χρυσοβελώνη υποστήριξε ότι πρόκειται περί αδικίας.

«Για μας δεν υπάρχει κανένας λόγος εξαίρεσης των μικρομεσαίων γεωργών, κτηνοτρόφων ή ψαράδων. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θεωρούν πως η υπερχρέωση των αγροτών είναι πρόβλημα που επηρεάζει συνολικά την ελληνική ύπαιθρο. Δεν είναι μια θηλιά που σφίγγει μόνο τον λαιμό των φτωχών. Πνίγει πλέον κάθε παραγωγική κοινωνική ομάδα!».

Ξεκάθαρη ήταν η Βουλευτής Μαγνησίας και για την ψήφιση ρυθμίσεων για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, κατηγορώντας την κυβέρνηση για μηδενική ευαισθησία απέναντι στους πολίτες και τεράστια ευνοιοκρατία απέναντι στους τραπεζίτες.

«Δεν σας ενδιαφέρει καμία σεισάχθεια για τους Έλληνες δανειολήπτες. Προτεραιότητά σας είναι η ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών μέχρι τις αρχές Ιουνίου και όχι η ψήφιση ρυθμίσεων για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις και τους αγρότες. Αυτή είναι η ουσία της ανελέητης μνημονιακής πολιτικής σας. Δεν θέλετε να μπει ούτε καν πλαφόν στη μηνιαία δόση δανείου, έτσι ώστε να μην υπερβαίνει το 30% του εισοδήματος του δανειολήπτη. Έχετε πλέον ταυτίσει την μοίρα σας με αυτήν των τραπεζών φέρνοντας την συγκυβέρνηση αντιμέτωπη με την ελληνική κοινωνία».

Επιπροσθέτως δήλωσε την σαφή εναντίωση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ απέναντι στην Τραπεζοκρατία καλώντας την συγκυβέρνηση να πάψει να ενισχύει με δημόσιο χρήμα το κύκλωμα που παράγει κέρδη για τους διαπλεκόμενους τραπεζίτες και τα συνεργαζόμενα ΜΜΕ.

«Σταματήσετε επιτέλους τα αλλεπάλληλα φορολογικά δώρα και ενισχύσεις στον κάθε κ. Σάλλα. Το Κίνημά μας στέκεται και θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό της ελληνικής κοινωνίας κι όχι των κρατικοδίαιτων τραπεζιτών».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου