ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Α’ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΕΛΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ


ΘΕΜΑ: «Πρόβλημα με το Δασικό των Κυθήρων»

Τα Κύθηρα είναι ένα απομακρυσμένο νησί και οι κάτοικοί του αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα, ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό, λόγω της δύσκολης οικονομικής περιόδου που διερχόμεθα. Ένα από τα σοβαρά προβλήματα, λόγω της δυσλειτουργίας των Δημοσίων Υπηρεσιών, είναι και το Δασικό.

 Οι Κυθήριοι δηλώνουν ότι αγαπάνε τα δάση, όμως δεν αποδέχονται να χάνουν τις περιουσίες τους και μάλιστα, όταν έχουν τίτλους ιδιοκτησίας από παλιά.

Αναφέρεται ότι, πολλοί έχουν πέσει «θύματα» άδικης αντιμετώπισης, εκ μέρους διαφόρων υπαλλήλων του Δασαρχείου Πειραιά. Και αυτό διότι, ενώ έχουν τίτλους ιδιοκτησίας και έχουν προσφύγει στην Πρωτοβάθμια Επιτροπή Επίλυσης Δασικών Αμφισβητήσεων του Δασαρχείου Πειραιά, έχουν περάσει χρόνια και απόφαση δεν έχει εκδοθεί.

Η Επιτροπή ορίζεται πάντα στην αρχή του έτους και αποτελείται από ένα δικαστικό λειτουργό, ένα δασικό και ένα γεωπόνο. Η Επιτροπή, κάνει αυτοψία των αγρών και στη συνέχεια, καλείται ο ενδιαφερόμενος στον Πειραιά, στο γραφείο του Προέδρου ή σε δικαστική αίθουσα, όπου εκδικάζεται η υπόθεση.

Οι Κυθήριοι αναφέρουν ότι, μετά από έρευνα που έκαναν, για αντίστοιχες περιπτώσεις, για ακίνητα που βρίσκονται σε άλλα νησιά, Ύδρα, Σπέτσες κλπ, έχει πάει Επιτροπή προ πολλών μηνών και μόνο στα Κύθηρα έχει να μεταβεί 3-4 ίσως και 5 χρόνια.

Αποτέλεσμα της μεγάλης αυτής καθυστέρησης είναι, οι ενδιαφερόμενοι Κυθήριοι να μη μπορούν να αξιοποιήσουν την περιουσία τους, για την οποία έχουν προσφύγει στην Επιτροπή.

Πέραν τούτου, λέγεται, ότι, θα αρχίσουν να πληρώνουν και φόρους, για κάτι που δεν έχει οριστικά κριθεί ότι τους ανήκει και δεν μπορούν να το αξιοποιήσουν.

Μετά ταύτα ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

  1. Γιατί αυτή η μεγάλη καθυστέρηση της αρμόδιας Επιτροπής για τα Κύθηρα;

  1. Θα φροντίσετε να μεταβεί στα Κύθηρα Επιτροπή το ταχύτερο, προκειμένου να ελεγχθούν οι εκκρεμότητες και να εξυπηρετηθούν οι ενδιαφερόμενοι, ώστε να μπορέσουν να αξιοποιήσουν την περιουσία τους;

27/11/2012

Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου