ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΥ ΑΝΓΚΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ


Καμία ουσιαστική αλλαγή δεν προσέθεσε, η επίσκεψη της γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ στα οξύτατα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία σε κοινωνικό, πολιτικό αλλά και οικονομικό επίπεδο.

Αντίθετα, με την επίσκεψή της επισημοποίησε και ενίσχυσε την εντατικοποίηση της ψήφισης και πιστής εφαρμογής των ανάλγητων μέτρων και πολιτικών πρακτικών των κων Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη. Στην κοινή συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε προς τα ΜΜΕ, η κα Μέρκελ τόνισε την αναγκαιότητα υλοποίησης των διαρθρωτικών .......
αλλαγών και την εκπόνηση των έως σήμερα συμφωνηθέντων, ως προϋποθέσεις της παραμονής της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο Ευρώ, για μία ακόμη φορά. Στηρίζοντας προφανώς τις πολιτικές μεθοδεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης και αποσκοπώντας στην αποφυγή μιας νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, που θα σήμαινε άμεσα «κούρεμα» χρέους προς την κυβέρνησή της και ζημία για τον γερμανικό λαό, φάνηκε να ανοίγει παράθυρο για την επιμήκυνση. Μια επιμήκυνση η οποία σίγουρα, θα δώσει μερικά δις επιπλέον στις γερμανικές Τράπεζες και η οποία δεν θα δώσει ουσιαστική λύση στο πρόβλημα της Ελλάδας.

Ο κος Σαμαράς από την πλευρά του, φανερά εκτός τόπου και πραγματικότητας εμμένει στην πορεία της χώρας προς την ανταγωνιστικότητα, αγνοώντας προφανώς ότι είναι Πρωθυπουργός μιας χώρας που έχει κηρύξει άτυπα στάση πληρωμών, με εξαθλιωμένους και εξαγριωμένους πολίτες, μιας χώρας που ψυχορραγεί καθημερινά, μιας χώρας ήδη πτωχευμένης.

Μεταξύ άλλων, η κα Μέρκελ επεσήμανε, ότι σκοπός της επίσκεψής της, ήταν και η διαπίστωση της κατάστασης στη χώρα μας. Κάτι τέτοιο, ήταν πρακτικά αδύνατο στο κατ΄επίφαση, δημοκρατικά, αποστειρωμένο περιβάλλον που δημιούργησε ο κος Σαμαράς, φιμώνοντας κάθε φωνή, που θα μπορούσε να ηχήσει δυνατά στα αυτιά της Καγκελαρίου Μέρκελ. Οι κατασταλτικές πρακτικές της κυβέρνησης θυμίζουν άλλες εποχές και καταδικάζονται από το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες σταθεροί στις απόψεις μας, διεκδικούμε τα χρήματα που οφείλει η Γερμανία στη χώρα μας, από το κατοχικό δάνειο και τις γερμανικές αποζημιώσεις, από την υπόθεση Siemens και τα εξοπλιστικά σκάνδαλα. Ζητούμε από τον γερμανικό λαό να μην υποκύπτει σε προπαγάνδες που θέλουν τους έλληνες διεφθαρμένους, τεμπέληδες και ευρωπαράσιτα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου