ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ


«Με κρυφά χαρτιά μεθοδεύονται οι μετακινήσεις στο Δημόσιο»


Σε σχέση με το πρόγραμμα κινητικότητας υπαλλήλων του Δημοσίου που περιέχεται στο πρόσφατο πολυνομοσχέδιο μαζί με το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016, η Βουλευτής Μαγνησίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και υπεύθυνη του τομέα κοινοβουλευτικής ευθύνης διοικητικής μεταρρύθμισης και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης Μαρίνα Χρυσοβελώνη έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Μανιτάκης πέρασε διάταξη στο τελευταίο πολυνομοσχέδιο που προβλέπει κύματα μαζικών αποσπάσεων, μετακινήσεων και μετατάξεων δημοσίων υπαλλήλων με άγνωστες διαδικασίες και θολές σκοπιμότητες. Και αυτό γιατί παραπέμπει στην έκδοση υπουργικής απόφασης που θα ξεκαθαρίσει τους στόχους και τα θύματα της πιο βίαιης ανακατανομής προσωπικού του Δημοσίου που έγινε ποτέ.

Μιλάμε για μια βίαιη ανακατανομή αφού οι δημόσιοι υπάλληλοι θα οφείλουν να την αποδεχθούν ακόμα και επί ποινή απόλυσης! Το μέτρο της αναγκαστικής αλλαγής θα λαμβάνεται με την υπογραφή μόνο του κ. Μανιτάκη και χωρίς την απαραίτητη συναίνεση του υπαλλήλου. Έτσι πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι θα υποβάλλονται στο τεράστιο έξοδο της μετακόμισης ή ακόμη και θα εξαναγκάζονται να αφήσουν πίσω τις οικογένειες τους όταν καλούνται ξαφνικά να μετακινηθούν υποχρεωτικά σε κάποια άλλη πόλη, χωρίς βέβαια να διαθέτουν την οικονομική δυνατότητα να κρατούν δυο σπίτια ταυτόχρονα.

Αίτημα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κατά τη συζήτηση στη Βουλή ήταν επιτέλους το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης να ξεκαθαρίσει, ως όφειλε εδώ και καιρό, την θέση του καταθέτοντας τα σχέδια των υπουργικών αποφάσεων στις οποίες παραπέμπει. Μόνο έτσι ο κ. Μανιτάκης θα άρει τις «εσφαλμένες εντυπώσεις» στις οποίες αναφέρεται. Ας σταματήσουν οι διαρροές στα ΜΜΕ που η Συγκυβέρνηση χρησιμοποιεί διαρκώς για να εκβιάσει και να εκφοβίσει τους δημοσίους υπαλλήλους. Διαφορετικά θα συμβεί ακριβώς αυτό που φέρεται να απεύχεται ο κ. Μανιτάκης: όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, χωρίς εξαίρεση, θα συνεχίσουν να ζουν υπό ένα καθεστώς απόλυτης αβεβαιότητας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου