ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Δήλωση του Κωνσταντίνου Μιχαλίτση, μέλους του Εθνικού Συμβουλίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, για την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση.

Όσο και να προσπαθήσουν στην Τροικανή Κυβέρνηση να πείσουν τους πολίτες για τις αγαθές και επίπονες προσπάθειες τους για τη στήριξη της κοινωνίας από το κατρακύλισμα στην εξαθλίωση των μνημονίων, δεν θα τα καταφέρουν.

Πώς μπορεί μια 5μηνη οριακή μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση να μειώσει τις τιμές των προϊόντων, όταν σε ετήσια βάση έχουμε αύξηση της φορολογίας, αύξηση των τιμών στα είδη, αύξηση των μεταφορικών κ.ο.κ. και από την άλλη, οι καταστηματάρχες προκειμένου να μην προχωρήσουν σε απολύσεις (όσοι μπόρεσαν) και αύξηση τιμών, απορρόφησαν τις αυξήσεις αυτές; Είναι αναμφίβολο λοιπόν αν θα μπορέσουν με πραγματικούς όρους να μειώσουν έστω και λίγα λεπτά τις τιμές τους.

Το μόνο που θα καταφέρουν, οι κυβερνόντες, είναι μια προσωρινή εισπρακτική ανάσα για τους καταστηματάρχες για την επόμενη καταβολή του ΦΠΑ. Μόνο που και ο καταστηματάρχης έχει ανάγκη από τροφή και θα αναγκαστεί και αυτός να πληρώσει αυξημένο το γάλα, το ψωμί και άλλα βασικά είδη διατροφής.

Πώς μπορεί να πείσει όταν προεκλογικά υπόσχονταν η φορολόγηση να μην ξεπερνά το 25% του οικογενειακού εισοδήματος και τώρα με το τελευταίο πολυνομοσχέδιο φτάνει να ξεπερνά το 35% επιπλέον «χαρατσιών» και εισφορών ;

Η ανάκαμψη της οικονομίας δεν χρειάζεται χρεοκοπημένες νεοφιλελεύθερες Γερμανικές συνταγές.  Η ανάκαμψη της οικονομίας προϋποθέτει τη δημιουργία εισοδημάτων, προσδοκιών, θέσεων απασχόλησης, και διαμόρφωση όρων ανταγωνιστικότητας, που είναι και το ζητούμενο.
                                                                                                                        
Κωνσταντίνος Μιχαλίτσης
Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου

Ανεξάρτητοι Έλληνες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου