ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΡΑΚΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ


Θέμα: «Ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού»

Κύριε Υπουργέ,

Σε συνέχεια προηγούμενης ερώτησης με αρ. πρωτ. 3832/9-11-2012 για το θέμα των κενών που παρουσιάζονται στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, επανέρχομαι για την πρόσθεση νέων στοιχείων που καθιστούν το πρόβλημα άμεσης προτεραιότητας.

Οι Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων των σχολείων  13ο & 21ο Δημοτικά Σχολεία Κερατσινίου, με επιστολή τους, καταγγέλλουν ότι δεν υπάρχει εκπαιδευτικός αγγλικής γλώσσας, εκπαιδευτικός δεύτερης ξένης γλώσσας, μουσικός, γυμναστής, όλες οι ειδικότητες του ολοήμερου προγράμματος, καθώς και παράλληλη στήριξη μαθητή που έχει ήδη εγκριθεί από το ΚΕΔΔΥ.

Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση έχει φέρει σε αδιέξοδο γονείς και μαθητές οι οποίοι ανέλαβαν την πρωτοβουλία να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συμβολικό αποκλεισμό του σχολείου μας την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012 για μία ώρα.

Το πρόβλημα κρίνεται ως ιδιαίτερα κρίσιμο ειδικά για τους κατοίκους περιοχών με χαμηλό εισοδηματικό επίπεδο, όπως η Β’ Πειραιά, οι οποίοι αδυνατούν να καλύψουν τα όποια κενά της δημόσιας εκπαίδευσης μέσω της ιδιωτικής για αντικειμενικούς λόγους.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Ποια είναι η πρόβλεψη του Υπουργείου για τα κενά που παρουσιάζονται στο σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας;

  1. Θα υπάρχει κάποια ειδική πρόβλεψη για την αποκατάσταση της αδικίας που τελείται, στα σχολεία που παρουσιάζονται κενά στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα;

Αθήνα, 27 Νοεμβρίου 2012

Ο ερωτών Βουλευτής

Γιάννης Κουράκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου