ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΜΑΘΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΙΟΒΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ


Προς
Τον κ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Τον κ. Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων
Τον κ. Πρωθυπουργό

Κοινοποίηση: Στους επικεφαλείς των επτά (7) κοινοβουλευτικών κομμάτων

Αθήνα 23 Νοεμβρίου 2012

Αξιότιμοι Κύριοι και Κυρία,


Παρακολούθησα με ριγώδη έκπληξη, πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 (Παρασκευή 16-11-2012) όπου ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Ρουπακιώτης δήλωσε απερίφραστα προς το πανελλήνιο (μιλώντας για τα μέτρα που υπερψηφίστηκαν ως Prior Actions του αναμενόμενου Μνημονίου ΙΙΙ), τα παρακάτω:

«Τα μέτρα μου επιβλήθηκαν, δεν τα έγραψα εγώ. Πείτε μου έναν υπουργό που έγραψε ο ίδιος τα μέτρα που υπέγραψε».

Από μόνη της αυτή η αποκάλυψη – στο μέτρο που αληθεύει – συνιστά συνταγματική εκτροπή, κοινοβουλευτικό φιάσκο, απαράδεκτη συνθήκη για μια Δημοκρατία οπουδήποτε στον πλανήτη. Αδυνατώ να αντιληφθώ το επίπεδο της παρέμβασης που έχει ασκηθεί, τα πρόσωπα που μεθόδευσαν, συνέταξαν και επέβαλαν τις ρυθμίσεις, τον εγχώριο ή αλλοδαπό παράγοντα που ως υποβολέας πετυχαίνει την ποδηγέτηση της λαϊκής κυριαρχίας.

Να με συγχωρείτε, αλλά δεν μπορώ να υποφέρω αδιαμαρτύρητα τέτοιες γλίσχρες χειραγωγήσεις, δεν βρέθηκα στην Εθνική Αντιπροσωπεία ως μαριονέτα κανενός. Επιθυμώ να φωτιστεί κάθε σκοτεινή γωνιά αυτής της ιταμότητας. Ζητώ να κληθεί ΑΜΕΣΑ στο κοινοβούλιο ο κ. Ρουπακιώτης, και να αναλύσει με ονόματα, αριθμούς, τρόπους και τόπους, τα αληθή συμβάντα τούτης της εθνικής ντροπής. Καμία κρίση και καμία πρόφαση δεν συγχωρεί σιωπή σε τέτοιες ανήκουστες για το πολίτευμα και τους θεσμούς ελεεινότητες.

Δεν είσαστε, δεν είμαστε μόνοι κύριοι, αναθαρρήστε. Στηρίζουμε το Σύνταγμα και τους πολίτες της χώρας μας, στηριζόμαστε κι απ’ όλους τους ευρωπαίους πολίτες των εθνών. Ας δείξουμε ενωμένοι το δρόμο στην επίλυση της παγκόσμιας κρίσης, πρώτοι εμείς οι Έλληνες, και πιο Πρώτοι Μεταξύ Ίσων οι ψηφισμένοι αντιπρόσωποι, αποκαλύπτοντας όσους πιστεύουν λάθρα πως τάχα θα δαμάσουν τους λαούς. Παρακαλώ Δράστε!

Με τιμή

Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος

Βουλευτής Ημαθίας

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου