ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΜΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ


Μίκα Ιατρίδη: «Άμεση παρέμβαση για την αποκατάσταση των ζημιών από την κακοκαιρία στην Τήλο»


Με ερώτησή της προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Οικονομικών, Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, η Μίκα Ιατρίδη ζήτησε την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων Υπουργείων για την αποκατάσταση των ζημιών στην Τήλο, που προκλήθηκαν από την πρόσφατη κακοκαιρία.

Στο κείμενο της ερώτησης, η βουλευτής Δωδεκανήσου, επισημαίνει ότι, από τη στιγμή που οι δήμοι και οι περιφέρειες βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση - λόγω της μνημονιακής πολιτικής - είναι απαραίτητη η συνδρομή των Υπουργείων για την αποκατάσταση των ζημιών στο ακριτικό νησί. Επιπλέον, Μίκα Ιατρίδη, ζητά να χορηγηθεί έκτακτη οικονομική βοήθεια στο Δήμο, για την αντιμετώπιση των ζημιών και να γίνουν οι αναγκαίες διορθώσεις στο οδικό δίκτυο, ώστε οι ζημιές από μια επόμενη κακοκαιρία, να μην είναι τόσο εκτεταμένες.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Οικονομικών, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

Θέμα: «Αντιμετώπιση σφοδρών καιρικών φαινομένων και αποκατάσταση ζημιών στην Τήλο»

Η πρόσφατη κακοκαιρία έπληξε με σφοδρότητα το νησί της Τήλου και προκάλεσε σημαντικά προβλήματα στο οδικό δίκτυο, σε κατοικίες και στο κτίριο της Αστυνομίας στα Λιβάδια.

Ήδη, ο Δήμος Τήλου έχει κάνει μια πρώτη καταγραφή των ζημιών και των αναγκαίων εργασιών για την αποκατάσταση τους και έχει απευθυνθεί προς την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Με δεδομένη τη δυσχερή οικονομική θέση που βρίσκονται οι ΟΤΑ και οι Περιφέρειες, λόγω της μνημονιακής πολιτικής, η οποία καθιστά δύσκολη την άμεση αποκατάσταση των ζημιών. Με δεδομένο ότι οι ελλείψεις που υπάρχουν στο προσωπικό των Δήμων και των Περιφερειών θα επιβραδύνει την αποκατάσταση των ζημιών στο ακριτικό νησί της Τήλου.

Ερωτώνται οι κκ Υπουργοί

  1. Ποια άμεσα μέτρα προτίθενται να λάβουν για την αντιμετώπιση της κατάστασης που προέκυψε από τη σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε την Τήλο;
  1. Θα δοθεί έκτακτη οικονομική βοήθεια στο Δήμο για την αντιμετώπιση των ζημιών; Αν ναι ποιο θα είναι το ύψος της και πότε αυτή θα χορηγηθεί;
  1. Θα γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο, ώστε ανάλογες κακοκαιρίες να μην έχουν αντίστοιχο αποτέλεσμα;

Η Ερωτώσα Βουλευτής

Τσαμπίκα (Μίκα) Ιατρίδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου