ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

ΤΟ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Σε μια κατάμεστη αίθουσα, σε πανηγυρικό κλίμα, πραγματοποιήθηκε στην  Θεσσαλονίκη το προσυνέδριο Κεντρικής Μακεδονίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ με θεματολογία «Εθνικά Θέματα-Εξωτερική Πολιτική-Εθνική Άμυνα-Ασφάλεια και Δημόσια Τάξη-Ελλάδα και Ευρώπη».

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος.

 Εισηγητές ήταν οι βουλευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, Σταυρούλα Ξουλίδου, Χρυσούλα Γιαταγάνα, Γιώργος Νταβρής, Βασίλης Καπερνάρος,

Έδωσαν το παρόν οι βουλευτές Τέρενς Κουίκ,  Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, Σταυρούλα Ξουλίδου, Χρυσούλα Γιαταγάνα, Γαβριήλ Αβραμίδης, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Μαρίνος Ουζουνίδης, Γιώργος Νταβρής, Βασίλης Καπερνάρος, Κώστας Γιοβανόπουλος.

Το προσυνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους, ο καθηγητής Κώστας Ζουράρις, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό και αναφέρθηκε στην ανάγκη δημιουργίας ενιαίου πατριωτικού μετώπου, καθώς και εκπρόσωποι φορέων του νομού Θεσσαλονίκης.

Η ομιλία του Προέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνου Καμμένου έχει ως εξής:

«Είναι στη μοίρα της Θεσσαλονίκης, είναι στη μοίρα της Μακεδονίας, από εδώ να ξεκινά η απελευθέρωση της πατρίδας μας. Εδώ οι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου, οι Μακεδόνες, είστε εκείνοι που ξεκινούσατε πάντα τον αγώνα για την απελευθέρωση της Ελλάδος. Αυτό εδώ το χώμα δεν σηκώνει ούτε τύραννο ούτε κατακτητή, δεν σηκώνει ούτε επιτρόπους.

Χθες στη Θεσσαλονίκη ο δήμαρχος επέλεξε να συνδιοργανώσει ημερίδα με το ίδρυμα Rockefeller Fund με κύριο ομιλητή τον καταστροφέα της Ελλάδος , τον Γιώργο Παπανδρέου, με κλειστές πόρτες. Αποφάσισαν χθες λοιπόν εδώ να έρθουν οι χρηματοδότες και οι σχεδιαστές της νέας τάξης πραγμάτων, της παγκοσμιοποίησης, για να συνεδριάσουν με κλειστές πόρτες, όπως έπραξαν οι σημερινοί συγκυβερνώντες μέσα στις περίεργες λέσχες Bilderberg,  προκειμένου να χτυπήσουν τους πολίτες του ελεύθερου κόσμου, προκειμένου να χτυπήσουν τη Δημοκρατία, προκειμένου να χτυπήσουν τις αξίες και τις αρχές, με πρώτο στόχο το λάθος λαό, τους Έλληνες.

Εμείς λοιπόν σήμερα εδώ στο πρώτο συνέδριο που κάνουμε στη Θεσσαλονίκη, το τέταρτο προσυνέδριο του Κινήματος που μαζί δημιουργήσαμε, είμαστε εδώ και δεν είμαστε μόνοι μας. Καλωσορίζω όλα τα κινήματα των πολιτών που σήμερα βρίσκονται εδώ. Καλωσορίζω τους πολίτες που έρχονται πια κοντά μας για να δημιουργήσουμε ένα μεγάλο πατριωτικό και δημοκρατικό μέτωπο που θα απελευθερώσει τη χώρα. Καλωσορίζω όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. Μαζί μας σήμερα εδώ, μαζί με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ που συναντηθήκαμε μέσα από το διαδίκτυο, που ενώσαμε τις ψυχές μας και καταφέραμε  χωρίς σπόνσορες, χωρίς χρηματοδότηση, χωρίς μέσα, να «τουμπάρουμε» τη μεταπολίτευση και να πάρουμε 10,8% στις πρώτες εκλογές και 7,5% στις δεύτερες.

Δημιουργούμε το μεγάλο αυτό μέτωπο, μαζί μας είναι εδώ εκείνοι, με τους οποίους από την πρώτη στιγμή συμπαραταχθήκαμε, το ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ του Γιάννη Δημαρά, τους ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ του Νότη Μαριά, τα κινήματα της πλατείας Συντάγματος, τα κινήματα της αντίστασης. Και σήμερα κοντά μας, από εδώ από τη Θεσσαλονίκη έρχονται στον μεγάλο αυτό αγώνα συμπαράταξης των Ελλήνων το «Φτάνει πια» του Γιώργου Βλάχου που τον καλωσορίζω στη μεγάλη μας οικογένεια, το Αγροτικό Κόμμα, που σήμερα ήταν στη συνέντευξη τύπου μαζί μας, όπως επίσης αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και θα μου επιτρέψετε  να τον αναφέρω ιδιαίτερα για την παρουσία του, τον καθηγητή κ. Ζουράρι που τα φώναζε εδώ και πάρα πολλά χρόνια, δάσκαλος όλων μας. Μαζί μας είναι ο Νίκος Νικολόπουλος από το Χριστιανοδημοκρατικό Κίνημα και επώνυμοι Θεσσαλονικείς από τον χώρο του αθλητισμού, που από σήμερα θα είναι κοντά μας, ο διεθνής ποδοσφαιριστής Γιώργος Σκαρτάδος, ο διεθνής μπασκετμπολίστας Χάρης Παπαγεωργίου αλλά και πολλές Ελληνίδες και πολλοί Έλληνες που έρχονται σε αυτό το μεγάλο κάλεσμα.

Σήμερα, σε αυτό το προσυνέδριο, η θεματολογία μας είναι πρώτα απ’ όλα τα εθνικά μας θέματα, η εξωτερική πολιτική, η εθνική άμυνα και η ασφάλεια και η σχέση της Ελλάδας με την Ευρώπη. Τα εθνικά θέματα και η εθνική μας πολιτική είναι η προϋπόθεση για να αγωνιστούμε, γιατί αν δεν υπάρχει Ελλάδα δεν υπάρχουν ούτε πολιτικές , δεν υπάρχουν ούτε κυβερνήτες.

Στα εθνικά θέματα θα ακούσουμε τις εισηγήσεις πολλών εισηγητών που μας τιμούν με την παρουσία τους συμπεριλαμβανομένων αποστράτων στρατιωτικών και διπλωματών αλλά και απλών πολιτών. Θα ακούσουμε τη φωνή της Θράκης, θα ακούσουμε τη φωνή της Κύπρου, θα ακούσουμε τη φωνή της Ίμβρου και της Τενέδου, τη φωνή της Κωνσταντινούπολης , της Σμύρνης. Θα μιλήσουν μαζί μας οι Έλληνες Βορειοηπειρώτες , οι Έλληνες του Πόντου γιατί ο μεγαλύτερος εχθρός της παγκοσμιοποίησης, ο μεγαλύτερος εχθρός της νέας τάξης πραγμάτων είναι η εθνική μνήμη.

Από αυτή εδώ την πόλη το 1974, από τον τρίτο όροφο του Μακεδονία Παλλάς, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ξεκίνησε την πορεία για την Ελλάδα της Ευρώπης, αλλά για την Ελλάδα της Ευρώπης των εθνών-κρατών, για την Ελλάδα που ισότιμα συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για την Ελλάδα που έχει τον ίδιο λόγο, μέσω του πρωθυπουργού της, τότε με τον Βαλερί Ζισκάρ Ντ’ Εστέν και τους άλλους Ευρωπαίους ηγέτες. Την Ευρώπη που σήμερα καταργεί η νέα τάξη πραγμάτων, οι τραπεζίτες και οι ντόπιοι υπάλληλοί τους της συγκυβέρνησης.

Ο σκοπός και το διακύβευμά τους είναι η ομοσπονδοποίηση της Ευρώπης, δηλαδή η κατάργηση της ύπαρξης του έθνους-κράτους, η κατάλυση της εθνικής κυριαρχίας. Άλλοι το λένε ωμά, κάνοντας δημόσιες ομιλίες, όπως αυτό που σας προανέφερα, άλλοι το λένε εμμέσως, το ονομάζουν φεντεραλισμό, άλλοι μιλάνε για την ανάγκη ενός βήματος για την Ευρώπη του αύριο. Όλοι όμως αυτοί έχουν ακριβώς το ίδιο πράγμα στο μυαλό τους, την παγκοσμιοποίηση, την κατάλυση της εθνικής υπόστασης των κρατών.

 Εμείς λοιπόν τους λέμε, είμαστε απέναντί σας, είμαστε εδώ και μαζί μας είναι οι Έλληνες που πίστεψαν στον Κωνσταντίνο Καραμανλή και στην Ευρώπη των εθνών-κρατών, είναι οι Ελληνίδες και οι Έλληνες του μεγάλου και πατριωτικού Κέντρου, της Ένωσης Κέντρου που συνέθλιψε η μεταπολίτευση, είναι οι Ελληνίδες και οι Έλληνες που πίστεψαν στο πατριωτικό ΠΑΣΟΚ όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου έλεγε «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» και όχι στο ΠΑΣΟΚ που είπε ότι τη σημαία πάνω από τα Ίμια θα πρέπει να την «πάρει ο αέρας», όχι στο ΠΑΣΟΚ της παράδοσης του Αμπντουλάχ Οτσαλάν, του ηγέτη των Κούρδων. Στους Έλληνες που πολέμησαν στην Κύπρο μαζί με τον Θεόφιλο Γεωργιάδη για την ένωση των καταπιεσμένων από την Νέα Τουρκία λαών. Στους Έλληνες που ανήκουν στην πατριωτική Αριστερά, γιατί αυτή τη στιγμή θα πρέπει να καταλάβουμε ότι για να πέσει ο Γοργοπόταμος θα πρέπει να ενωθούμε όλοι μαζί, όπως ενώθηκε ο Ναπολέων Ζέρβας με τον Άρη Βελουχιώτη απέναντι στη γερμανική κατοχή. Μας ενώνει η Ελλάδα και εμείς ενώνουμε τους Έλληνες και δεν θα επιτρέψουμε το νέο διχασμό, δεν επιτρέψουμε να χωρίσουν πάλι σε στρατόπεδα τους συμπατριώτες μας.

Δημιούργησαν αυτό το σύστημα που ξέρουν χρόνια να κάνουν, για να ενεργοποιούν τον μόνο εχθρό των Ελλήνων, τη διχόνοια. Η συγκυβέρνηση Παπαδήμου ήταν το κλειδί για τη δημιουργία της απενοχοποίησης του νεοναζισμού στην Ελλάδα. Η συμμετοχή στην κυβέρνηση δύο νεοναζιστών καθοδηγητών οδήγησε στη δήθεν απενοχοποίηση εκείνων που έχουν στο μυαλό τους το αίμα και τον εμφύλιο σπαραγμό, δημιούργησαν δηλαδή τον κακό, γιατί πάντα αυτό έκαναν στα χρόνια που ζήσαμε και εμείς, αλλά και γνωρίσαμε από τους γονείς μας και τους παππούδες μας. Και από την άλλη πλευρά προσπαθούν να δημιουργήσουν τον άλλο πόλο, τον κίνδυνο δηλαδή των δυνάμεων που μάχονται τα εθνικά θέματα και να πουν ότι στη μέση είναι μόνο μια λύση, δηλαδή η λύση του μνημονίου, της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου- Κουβέλη.

Απορώ πραγματικά, δεν βλέπει ο ελληνικός λαός στη Βουλή να χειροκροτεί η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας τις ομιλίες του κ. Βενιζέλου; Δεν είναι δυνατόν να ψηφίζουν σε μία κάλπη για να μην παραπεμφθεί ο καταστροφέας της χώρας, δεν είναι δυνατόν να προστατεύουν τους εγκληματίες τύπου Παπακωνσταντίνου. Αλλά έχουν καταρρεύσει, έστησαν τέσσερις κάλπες και 83 βουλευτές ήρθαν και ψήφισαν για την παραπομπή εκείνων που διέλυσαν τη χώρα.

Η πατρίδα μας αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε ένα πάρα πολύ δύσκολο σημείο, γιατί πράγματι προετοίμασαν αυτή την κατάσταση που έφτασε μια χώρα, η οποία ήταν γεμάτη από παιδιά που γελούσαν, μια χώρα ανεπτυγμένη, μια χώρα στην οποία είχε έρθει η ευημερία, μέσα σε τρία-τέσσερα χρόνια κατάφεραν τις εικόνες αυτές, τις οποίες απαγορεύεται, λέει, να προβάλλουμε, τις εικόνες της πραγματικής Ελλάδας. Ελάτε να μας συλλάβετε, είμαστε εδώ, είμαστε πολλοί ,είμαστε Ανεξάρτητοι, είμαστε Έλληνες, είμαστε απέναντί σας.

Είμαστε εδώ, θα απελευθερώσουμε την Ελλάδα. Είμαστε εδώ και είμαστε μαζί με τους 1.800.000 ανέργους που δημιούργησε η νέα τάξη πραγμάτων. Είμαστε μαζί με τους εξαθλιωμένους συνταξιούχους. Είμαστε μαζί με τους εργαζόμενους, οι οποίοι βλέπουν ότι πλέον δεν φθάνει ο κόπος και ο μισθός τους για να πληρώσουν τα δάνεια από τις τράπεζες, τα οποία έδιναν απλόχερα οι τραπεζίτες. Είμαστε εδώ μαζί με τους αγρότες και είμαστε μαζί τους στα μπλόκα. Δεν είμαστε μαζί τους για να τους χαϊδέψουμε τα αυτιά, είμαστε μαζί τους, γιατί αν σταματήσει να παράγει αυτός ο τόπος, εάν τελειώσει η πρωτογενής παραγωγή, εάν δηλαδή το σχέδιο το οποίο έχουν σχεδιάσει συνεχιστεί, η Ελλάδα θα είναι σκλαβωμένη, για να εισάγει ακόμα και τα τρόφιμα από τους δανειστές.

Και δεν είναι τυχαία η πολιτική αυτή. Τι έκαναν; Γιατί επιδοτούσαν επί τόσα χρόνια το σκληρό σιτάρι έναντι του μαλακού σιταριού, που βγάζει το ψωμί; Γιατί η χώρα αυτή, που ήταν η πρώτη παραγωγός μαλακού σιταριού, δεν έχει πλέον παραγωγή που να μπορεί να ταΐσει τον πληθυσμό της, ενώ μπορεί να εξάγει σκληρό σιτάρι στην Ιταλία, το οποίο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή τροφής; Γιατί έπρεπε να καθυποταχτούν οι Έλληνες, έπρεπε οι Έλληνες να είμαστε ουσιαστικά αιχμάλωτοι στους εισαγωγείς και στα τρόφιμα που καταναλώνουμε.

Προχώρησαν και πούλησαν την Αγροτική Τράπεζα. Για εξυγίανση; Όχι. Για να πουλήσουν ένα κακό κομμάτι της οικονομίας; Όχι. Εάν ήταν έτσι γιατί δεν έδιναν τις εκθέσεις BlackRock για να δούμε ποιος αγοράζει ποιον. Έδωσαν την Αγροτική Τράπεζα για να περάσει ουσιαστικά το 70% της καλλιεργήσιμης γης, που μπήκε ως εγγύηση υπό αγγλικό δίκαιο και κάτω από τα λουξεμβουργιανά δικαστήρια, ώστε να μετατρέψουν τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις σε φωτοβολταϊκά πάρκα και αυτό το περιέγραψαν μέσα στο μνημόνιο 2 με το πρόγραμμα «ΗΛΙΟΣ». Τέλος λοιπόν η πρωτογενής παραγωγή. Ζητούν από τον αγρότη να βάλει στο τρακτέρ του πετρέλαιο που κάνει 1,5 ευρώ το λίτρο και να πληρώσει ουσιαστικά 300 ευρώ που χρειάζεται την ημέρα, όσο ακριβώς κάνει και ένα στρέμμα από ξερικό χωράφι στον κάμπο.

Την ίδια στιγμή περνούν το νέο διατροφικό κώδικα για να ελέγξουν ακόμα και τη σπορά. Απαγορεύουν στους Έλληνες να σπέρνουν στο χωράφι τους. Ελέγχουν τα νερά, περνώντας διαχειριστική αρχή για τα νερά, προκειμένου να σταματήσει να καλλιεργείται η γη μας. Έτσι τελειώνουν τους αγρότες. Χτυπούν κάθε τομέα της οικονομίας που θα μπορούσε να αναζωογονήσει την Ελλάδα.

Σήμερα αν διαβάσει κανείς τις εφημερίδες θα δει πρωτοσέλιδα όπως «φόρος στα ακίνητα και στα αγροτεμάχια». Τι σημαίνει φόρος στα ακίνητα και τα αγροτεμάχια; Δεν σημαίνει έσοδα για το κράτος γιατί κανείς δεν θα μπορέσει να πληρώσει τα χαράτσια. Ήδη, τον φόρο ακίνητης περιουσίας οι περισσότεροι δεν μπορούν να τον καταβάλλουν. Σημαίνει κατάργηση της ιδιωτικής περιουσίας, μετατροπή δηλαδή του ιδιοκτήτη έστω και ενός κεραμιδιού, σε ενοικιαστή, για να εξαρτάται από τη νέα τάξη πραγμάτων. Αλλά σημαίνει και κάτι άλλο, σημαίνει οικοδομή τέλος, τέλος δηλαδή στην δραστηριότητα εκείνη που συντηρούσε ολόκληρες οικογένειες.

Τέλος λοιπόν στη πρωτογενή παραγωγή και στους αγρότες, τέλος στους κτηνοτρόφους που δεν μπορούν πια να αγοράσουν ζωοτροφές από την Αγροτική Τράπεζα, που δεν υπάρχει, αλλά στη Θράκη υπάρχει μία Τουρκική τράπεζα η οποία δίνει αφειδώς δάνεια, μέχρι την κατάσχεση ουσιαστικά της γης.

Στο άλλο πρωτοσέλιδο στο «Πρώτο Θέμα» διάβασα σήμερα, ότι ένας εκ των εκπροσώπων των κατακτητών ο κ. Τράα, σε ερώτηση επιχειρηματία «Πώς είναι δυνατόν να ανταγωνιστώ αυτή τη στιγμή τον άλλον επιχειρηματία, που έχει την έδρα του στα Τίρανα, στην Αλβανία, στα Σκόπια, στη Βουλγαρία, στην Τουρκία με 10% φόρο εκεί, και εδώ 42% στο φυσικό πρόσωπο. Με εξυπηρέτηση εκεί από την γραφειοκρατία σε δυο ημέρες κάνεις εταιρεία και εδώ η γραφειοκρατία σε πνίγει και πέφτει το ένα χαράτσι μετά το άλλο». Και τι του απαντά το αφεντικό της σημερινής εσωτερικής τρόικας «να πας την έδρα σου στα Βαλκάνια». Αυτό θέλουν, να διαλύσουν δηλαδή την επιχειρηματικότητα, τέλος η αγροτική παραγωγή, τέλος η οικοδομή, τέλος και οι επιχειρήσεις.

Εμείς έχουμε λύσεις, εμείς έχουμε πρόταση, εμείς θα εξηγήσουμε στον ελληνικό λαό το πώς θα βγούμε από αυτή την κατάσταση. Έχουν δε και ένα ιδιαίτερο προτέρημα προσπαθούν να εξευτελίσουν ακόμα και τα ελληνικά ονόματα. Την καταστροφή της Παιδείας την ονομάζουν «Αθηνά», το σχέδιο της λαθρομετανάστευσης το ονομάζουν «Ξένιος Ζεύς», το σχέδιο για την καταστροφή του δήμου και της κοινότητας το ονομάζουν «Καλλικράτης», γιατί αυτό τους ενοχλεί. Τους ενοχλεί ότι αυτός εδώ ο τόπος έχει το φως του ελληνισμού το οποίο ποτέ δεν σβήνει από κανέναν κατακτητή. Μετατρέπουν κάθε ώρα που περνά την πατρίδα μας σε κατεχόμενη χώρα.

Σήμερα άλλο πρωτοσέλιδο αναφέρει «απεργίες τέλος επιστροφή του λοκ άουτ». Απαγόρευσαν να βγάλουμε τις εικόνες της αλήθειας για το τι συμβαίνει στην πατρίδα μας, απαγορεύουν την απεργία, επιστρατεύουν τους Έλληνες ναυτικούς, γιατί; Γιατί αντέδρασαν στο νομοσχέδιο που καταργεί τα καράβια στα νησιά, δηλαδή τη δεκάμηνη δρομολόγηση. Γιατί τα νησιά θα πρέπει να πουληθούν και έρχονται να μας πουν σήμερα ότι ξέρετε δεν θα τα ξεπουλήσουμε όλα, θα δίνει άδεια και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. Αυτή είναι η κατάσταση και στην κατάσταση αυτή τους λέμε ότι υπάρχει λύση και η λύση είναι απλή. Η λύση είναι πρώτα από όλα διαγραφή του επαχθούς και επονείδιστου χρέους που λέγαμε πριν από τις εκλογές, είπαμε μετά τις εκλογές και επιμένουμε και τώρα. Εμείς ότι λέμε ισχύει για πάντα και δικαιωνόμαστε γιατί όταν τους το λέγαμε στα προεκλογικά πάνελ, μας απαντούσαν ότι αυτά δεν γίνονται. Και έρχονται σήμερα οι ίδιοι οι δανειστές, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, οι οικονομολόγοι που επέλεξαν λέει τη λάθος συνταγή και λένε διαγραφή του χρέους, αυτό που εμείς τους είχαμε πει ότι έπρεπε να έχει γίνει εδώ και ένα χρόνο. Μετά, άμεση κατάργηση όλων των φόρων και δημιουργία ενιαίου φορολογικού συντελεστή στο 8%, δυο μονάδες κάτω από τις χώρες με τις οποίες συνορεύουμε.

Σκεφτείτε μόνο ότι, ιδίως εδώ στην παραμεθόριο, αντί να βγαίνουν οι Έλληνες και να βάζουν βενζίνη στα Σκόπια, αντί να ψωνίζουν από την Βουλγαρία, από την Τουρκία, αντί να μπαίνουν από την Ήπειρο στην Αλβανία, θα κάνουμε την Ελλάδα ένα φορολογικό παράδεισο, με ένα ποσοστό 8%, όπου όλοι αυτοί θα γίνουν καταναλωτές πίσω στην πατρίδα μας. Αυτή είναι η μια λύση που θα φέρει την ανάπτυξη.

Άμεσο καθορισμό της τιμής του πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης στο ένα ευρώ το λίτρο. Τα έσοδα θα είναι πολλαπλάσια από τα έσοδα που υπάρχουν σήμερα, γιατί κανείς δεν έχει να βάλει πετρέλαιο. Στη Φλώρινα, όπως μας είπαν οι δήμαρχοι, τα σχολεία λειτουργούν χάρη στις προσπάθειες των γονέων, οι οποίοι πηγαίνουν ξυλόσομπες μέσα στις αίθουσες.

Οι μεταφορείς μας για να πάρουν τα ροδάκινα από τη Βέροια και από τη Νάουσα και να τα πάνε προς τις αγορές της Ρωσίας και της Ουκρανίας χρησιμοποιούν οι περισσότεροι ξένα φορτηγά, διότι το ελληνικό ψυγείο πρέπει να βάλει πετρέλαιο με 1,5 ευρώ. Ανάπτυξη λοιπόν και στις μεταφορές.
Ανάπτυξη στον τουρισμό. Η μείωση του πετρελαίου θα έχει άμεση ανταπόκριση στις τιμές που θα έχουμε για τον τουρισμό μας. Και βεβαίως, μείωση στα κατώτερα επίπεδα του φόρου προστιθέμενης αξίας και ιδιαίτερα στην εστίαση και σε όλα εκείνα τα είδη τα οποία έχουν να κάνουν με τον τουρισμό.

Οι λύσεις αυτές, είναι λύσεις που δεν στοιχίζουν. Θέλω να θυμίσω ότι εμείς προεκλογικά καταθέσαμε την πρόταση για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Λουκέτα βλέπει κανείς παντού. Δεν πληρώνουν πλέον οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις γιατί δεν έχουν ούτε φορολογική ούτε ασφαλιστική ενημερότητα και είναι όλοι στον «Τειρεσία». Πώς θα απορροφήσουν το ΕΣΠΑ οι επιχειρήσεις από τις τράπεζες όταν δεν έχουν ούτε φορολογική ενημερότητα; Το ΕΣΠΑ θα το πάρουν οι ίδιοι οι Γερμανοί από το πρόγραμμα «ΗΛΙΟΣ», παίρνοντας το πάλι από την Ελλάδα. Τι τους λέμε εμείς; Τους απαντάμε: Ενιαίος λογαριασμός για όλες τις επιχειρήσεις, 100 δόσεις για χρέη μέχρι 100.000 ευρώ, 150 δόσεις μέχρι 250.000 ευρώ και 240 δόσεις από εκεί και πάνω. Δώστε φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, βγάλτε τις επιχειρήσεις από τον «Τειρεσία», ώστε να βγουν τα λουκέτα, να ανοίξουν τα μαγαζιά, να ξαναπροσλάβουν υπαλλήλους, να αρχίσει να κινείται η αγορά.

Υπάρχουν λύσεις που δεν στοιχίζουν ούτε ένα ευρώ. Την πρόταση για τον Εθνικό Λογαριασμό, την οποία στην αρχή την αντιμετώπισαν ως αστείο όταν τους την προτείναμε στην εθνική μας αντιπρόταση, έρχεται τώρα και την προτείνει η Ευρωπαϊκή Ένωση με το πρόγραμμα πτωχεύσατε; σας δίνουμε δεύτερη ευκαιρία. Άρα λοιπόν δεν θέλουν να βρουν λύση για την έξοδο της χώρας από τη κρίση, θέλουν να παραδώσουν τον ορυκτό πλούτο της χώρας, θέλουν να παραδώσουν την εθνική κυριαρχία της χώρας, θέλουν να μετατρέψουν τους Έλληνες σε υπαλλήλους των 240 ευρώ θέλουν να δώσουν μέσα από τις ελληνικές οικονομικές ζώνες την Ελληνική Θράκη, θέλουν να κάνουν προτεκτοράτο την Ελλάδα. Έκαναν λάθος.

Καλούμε τους Έλληνες σε ένα νέο Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο. Καλούμε τους Έλληνες σε μια μεγάλη πατριωτική και δημοκρατική παράταξη. Καλούμε τις νέες και τους νέους, τους ηλικιωμένους, τις γυναίκες και τους άντρες, καλούμε τους φοιτητές, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, καλούμε τους καθηγητές και τους μαθητές να προχωρήσουμε όλοι μαζί περήφανοι μόνο ως Έλληνες στη νέα μέρα για την πατρίδα.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε εδώ και θα αποτελέσουμε και τη μεγάλη πατριωτική κοινωνική ασπίδα απέναντι στις εισπρακτικές εταιρείες. Όσοι τολμάτε, ελάτε να κατασχέσετε τα σπίτια των Ελλήνων θα είμαστε όλοι εκεί. Είμαστε μια οικογένεια. Είμαστε πολλοί, είμαστε ανεξάρτητοι, είμαστε Έλληνες, είμαστε ενωμένοι.

Να είστε καλά.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου