ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΑΡΙΣΤΕΑΣ ΜΠΟΥΓΑΤΣΟΥ


Διακόπτοντας ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ τη ροή των ομιλιών στο Προσυνέδριο του Κινήματος στη Θεσσαλονίκη και μέσα σε έντονη συγκίνηση, ανακοίνωσε την είδηση του θανάτου της δημοσιογράφου Αριστέας Μπουγάτσου. Όπως ανέφερε ο Π. Καμμένος, η θανούσα «ήταν πάντα στο πλευρό του σε δύσκολους αγώνες για την αποκάλυψη σκανδάλων, ήταν φίλοι και έδωσαν μαζί κοινές μάχες» και κατέληξε λέγοντας: «Ήταν αγωνίστρια, ήταν νικήτρια και η μόνη μάχη που έχασε ήταν με τον καρκίνο».

 Παράλληλα, το Γραφείο Τύπου του Κινήματος, κατόπιν εντολής του προέδρου, προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση:

«Εκφράζουμε βαθιά θλίψη για τον πρόωρο θάνατο της δημοσιογράφου Αριστέας Μπουγάτσου.

Η θανούσα υπήρξε παράδειγμα για το τι σημαίνει μαχόμενη, διεισδυτική, αποκαλυπτική δημοσιογραφία. Συγκρούστηκε με μεγάλα οικονομικοκοινωνικά συμφέροντα και τη Διαπλοκή, με μοναδικό όπλο την αιχμηρή της πένα, την αγάπη της για την αλήθεια, τη διαφάνεια και την προστασία του συμφέροντος του πολίτη και κατέβαλλε βαρύ τίμημα, διωκόμενη επαγγελματικά από τα συστήματα της συγκάλυψης της πολιτικής σήψης και της ωραιοποίησης της εκτελεστικής εξουσίας.

Η Αριστέα Μπουγάτσου νικήθηκε τελικά από τον καρκίνο, αλλά πρώτα κατάφερε και νίκησε στη μάχη του θάρρους, της αλήθειας και της ασυμβίβαστης ψυχής ενός πραγματικού λειτουργού της Ενημέρωσης. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα την σκεπάσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου