ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΥΓΕΙΑ: ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ

Ορατό το ενδεχόμενο να κλείσει το Γ.Ν.Ν.Δ.Α, «Αγία Βαρβάρα», λόγω της κυβερνητικής επιλογής, της Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ, να υπακούσουν στις εντολές της Τρόικα, για τη διάλυση και του Ε.Σ.Υ. Με το κλείσιμο του νοσοκομείου, θα μείνουν στο δρόμο 390 οικογένειες εργαζομένων, οι οποίοι σε ένα βράδυ θα προστεθούν στον ήδη μεγάλο αριθμό των ανέργων χάριν της «δημοσιονομικής εξυγίανσης». Όμως με το κλείσιμο του συγκεκριμένου νοσοκομείου τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των πολιτών της Δυτικής Αττικής. Στους Δήμους της Δυτικής Αττικής, υπάρχει μόνο ως Γενικό Νοσοκομείο, το «Αττικό», το οποίο και αυτό πρόκειται να υποβαθμιστεί. Οι περιοχές της Δυτικής Αττικής μαστίζονται συνολικά από πολύ υψηλά ποσοστά ανεργίας και φτώχειας, και με τις αποφάσεις αυτές στερούν την πρόσβαση των πολιτών στο αγαθό της Δημόσιας Υγείας.

Τόσο ο αντιπρόεδρος των εργαζομένων κ. Μιχάλης Σελέκος, όσο και ο Δήμαρχος Αγ. Βαρβάρας κ. Γιώργος Καπλάνης, τάχθηκαν υπέρ της αναβάθμισης της λειτουργίας του νοσοκομείου και σε καμιά περίπτωση του κλεισίματος αυτού σε συζήτηση που είχαν με τους Αργύρη Γιαννόπουλο υπ. Τομέα Εργασίας και Απασχόλησης, Αλέξανδρο Γεωργίου υπ. Φοιτητικού και μέλος του Συντονιστικού Γραφείου και Βασίλη Μπλετσογιάννη μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, κατά τη διαμαρτυρία εχθές το απόγευμα έξω από το Γενικό Νοσοκομείο της Αγίας Βαρβάρας. Οι ελλείψεις του νοσοκομείου τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό, όσο και σε ιατροφαρμακευτικό υλικό είναι τεράστιες. Η Συγκυβέρνηση, με την δημιουργία και τον τρόπο λειτουργίας του Ε.Ο.Π.Υ.Υ, κατέστρεψε το Ε.Σ.Υ και δεν βελτίωσε σε τίποτα τις υπηρεσίες υγείας. Η σημερινή κατάσταση των νοσοκομείων οφείλεται σε ένα βαθμό στη πρόχειρη και χωρίς πλάνο δημιουργία του νέου ασφαλιστικού φορέα.


Η υγεία είναι δημόσιο αγαθό και είναι πάνω από τρόικες, δήθεν δημοσιονομικές εξυγιάνσεις και πρόσωπα που υπουργοποιούνται για να εξυπηρετηθούν ατομικά και κομματικά συμφέροντα. Δεν αποδεχόμαστε κανένα κλείσιμο νοσοκομείου, είμαστε υπέρ της ύπαρξης και της δημιουργίας υγειονομικών μονάδων σε κάθε περιοχή της πατρίδας μας, αλλά και στην αναδιοργάνωση και στον εξορθολογισμό της δημόσιας υγείας, με στόχο την παροχή των υψηλότερων σε ποιότητα υπηρεσιών υγείας. Καλούμε, όλους τους πολίτες και τους φορείς της περιοχής αλλά και των άλλων νοσοκομείων για τα οποία αναμένονται συγχωνεύσεις και λουκέτα, σε συστράτευση για να αποτρέψουμε το κλείσιμο οποιουδήποτε νοσοκομείου, με κάθε τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου