ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

 «Σε πραγματικό μεσαίωνα έχει οδηγήσει η παρούσα κυβέρνηση τις εργασιακές σχέσεις»
  
Οργή και αγανάκτηση χαρακτηρίζει την δήλωση της Βουλευτού των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαρίνας Χρυσοβελώνη για τα όσα τεκταίνονται στο χώρο των εργασιακών σχέσεων στην χώρα μας και στη Μαγνησία.

«Ο κατήφορος, στον οποίο έχουν οδηγηθεί οι εργαζόμενοι δεν έχει προηγούμενο. Είδαμε να κατατίθεται αγωγή από την εταιρία του Ιμάντα κατά του σωματείου των εργαζομένων για τις στάσεις εργασίας που πραγματοποίησαν, είδαμε στην ΑΓΕΤ Βόλου υπάλληλοι που αρνήθηκαν να ενταχθούν στο πρόγραμμα οικειοθελών αποχωρήσεων να απειλούνται με απόλυση.

Η αδυσώπητη επιμονή της Τρόικα και η άκριτη αποδοχή της κυβέρνησης κάθε επιταγής της, έχει οδηγήσει τις εργασιακές σχέσεις σε πραγματικό μεσαίωνα. Έχει διαλυθεί το προστατευτικό πλέγμα της νομοθεσίας για τις εργασιακές σχέσεις και πλέον οι εργαζόμενοι έχασαν όσα με πολύχρονους αγώνες είχαν κατακτήσει. Η επιδίωξη μάλιστα των επιχειρηματιών για μεγιστοποίηση του κέρδους τους με κάθε μέσο, αδιαφορώντας για τις κοινωνικές επιπτώσεις της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας συνθλίβει κυριολεκτικά τους εργαζόμενους.


Ανυπεράσπιστοι είναι αναρίθμητοι πολίτες σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Είναι ώρα ο δρόμος της ανάπτυξης να φέρει στο επίκεντρο τον άνθρωπο γιατί δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια υποτίμησης του δικαιώματος στην αξιοπρεπή εργασία» υπογράμμισε η κα Χρυσοβελώνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου