ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

«ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ»

Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα κατέθεσε σήμερα 5 Ιουλίου ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Τομεάρχης Οικονομικών, Βουλευτής Ηρακλείου κ. Νότης Μαριάς, σχετικά με τις διαμαρτυρίες των χιλιάδων μικρομετόχων της Λαϊκής Τράπεζας οι οποίοι βλέπουν τις επενδύσεις τους να εξανεμίζονται.

Στην ερώτηση ο Νότης Μαριάς επισήμανε ότι μετά τα γεγονότα σχετικά µε την οικονομία και το Τραπεζικό σύστημα της Κύπρου, τα καταστήματα της Λαϊκής Τράπεζας (Κύπρου) µε τις δραστηριότητες τους που εδρεύουν στην Κύπρο, πέρασαν στην Τράπεζα Κύπρου μεταφέροντας όλα τα θετικά στοιχεία στον νέο όμιλο που δημιουργείται, αφήνοντας όλα τα αρνητικά στην «Κακή Λαϊκή Τράπεζα Κύπρου» που οδεύει προς εκκαθάριση.

Χιλιάδες μικρομέτοχοι της Λαϊκής Τράπεζας η οποία είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών και μετά το καθεστώς εκκαθάρισης, βλέπουν τις επενδύσεις τους να εξανεμίζονται.

Στην Ελλάδα συνέβησαν εντελώς διαφορετικά πράγματα, τα εδώ Καταστήματα των Κυπριακών Τραπεζών µε τις δραστηριότητές τους που αντιστοιχούν στο 30% του ισολογισμού τους απορροφήθηκαν από την Τράπεζα Πειραιώς, αφού έγινε η ανακεφαλαιοποίησή τους κυρίως με κεφάλαια του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Μετά την ανωτέρω διευθέτηση και την απορρόφηση των εν Ελλάδι Κυπριακών Τραπεζικών Καταστημάτων από την Τράπεζα Πειραιώς ένα μεγάλο περιουσιακό κομμάτι των εν Ελλάδι Κυπριακών Τραπεζικών Καταστημάτων περνάει στην Τράπεζα Πειραιώς, µε οικονομική ωφέλεια προς τους μεγαλομετόχους και μετόχους της.

Με βάση τα παραπάνω ο Νότης Μαριάς ρωτάει τον Υπουργό:

  1. Τι θα πράξει το Υπ. Οικονομικών για τους έλληνες μικρομετόχους της Λαϊκής τράπεζας οι μετοχές της οποίας είναι πλέον απλά χαρτιά μετά την απόφαση να τεθεί σε εκκαθάριση η συγκεκριμένη τράπεζα;
  2. Ποιος είναι ο ακριβής αριθμός των μετοχών της Λαϊκής Τράπεζας (Κύπρου) που αντιστοιχεί στις δραστηριότητες των εν Ελλάδι Καταστημάτων της που σύμφωνα με τον ισολογισμό της αντιστοιχεί στο 30% των συνολικών δραστηριοτήτων της;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου