ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΣΕ ΙΚΑ ΚΑΙ ΟΑΕΕ

«Εμπαιγμός των οφειλετών - ασφαλισμένων αποτελούν οι νέες ρυθμίσεις για ΙΚΑ και ΟΑΕΕ»

Με τις νέες ρυθμίσεις για τις οφειλές σε ΙΚΑ και ΟΑΕΕ η κυβέρνηση ουσιαστικά εμπαίζει τους ασφαλισμένους, υποστήριξε η Βουλευτής Μαγνησίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Με δεδομένο ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να υπαχθεί κάποιος στις νέες «δήθεν» ευνοϊκές ρυθμίσεις είναι η ανελλιπής καταβολή τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών από 1/1/2013 και εφεξής γίνεται σαφές ότι η δυνατότητα των οφειλετών για ρύθμιση των χρεών τους καθίσταται ανύπαρκτη.

«Πρόκειται για πραγματική κοροϊδία και αυτό αποδεικνύεται και από τα στοιχεία που έχουν προκύψει για το ενδιαφέρον που έχει επιδειχθεί μέχρι σήμερα από ασφαλισμένους για τις εν λόγω ρυθμίσεις. Σε δημοσιεύματα του τοπικού τύπου στη Μαγνησία, όπου υπολογίζονται περίπου 8.000 ασφαλισμένοι οφειλέτες στον ΟΑΕΕ, στο τοπικό γραφείο προσήλθαν για να υπαχθούν στις ρυθμίσεις …13.

Αδυνατώ να κατανοήσω το σκεπτικό των αρμοδίων και είμαι βέβαιη ότι εξίσου αδύναμοι νιώθουν και οι οφειλέτες. Αυτή είναι μια δήθεν ρύθμιση χρεών κατ εντολή και κατ επιταγή της τρόικας, με απώτερο σκοπό την υφαρπαγή των περιουσιακών στοιχείων των Ελλήνων πολιτών.

Η πρόταση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ είναι πολύ συγκεκριμένη και συνίσταται στη δημιουργία ενός Εθνικού Λογαριασμού Οφειλετών του Δημοσίου. Έτσι θα εξασφαλιστεί πραγματικό κίνητρο για την επανεκκίνηση της Ελληνικής επιχειρηματικότητας και ειδικότερα για την αναβίωση της Μικρομεσαίας Ελληνικής Επιχείρησης, η οποία είναι το μεγαλύτερο θύμα της οικονομικής κρίσης, αφού ο άνεργος επιχειρηματίας δεν έχει δικαίωμα ούτε ακόμη στο Επίδομα Ανεργίας» δήλωσε η κ. Χρυσοβελώνη, η οποία άμεσα θα καταθέσει σχετική ερώτηση στον αρμόδιο Υπουργό.

Δευτερευόντως επεσήμανε και την τεράστια γραφειοκρατική διαδικασία που επιβάλλουν οι νέες ρυθμίσεις καθώς απαιτείται και ένας πολύ μεγάλος αριθμός δικαιολογητικών εγγράφων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου