ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ


«ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΕΝ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕ ΚΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΛΑΪΚΕΣ ΜΕ ΣΑΚΑΤΕΜΕΝΟΥΣ ΠΑΓΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ»

Την απαράδεκτη κωλυσιεργία της Ελληνικής Πολιτείας αλλά και το πλήθος γραφειοκρατικών προβλημάτων που προκύπτουν από τη μη εφαρμογή της Νομοθεσίας που αναφέρεται στη Μεταφορά Εποπτείας των Οργανισμών Λαϊκών Αγορών Αθηνών-Πειραιά και Θεσσαλονίκης στις Περιφέρειες Αττικής και Θεσσαλονίκης από το Υπουργείο Ανάπτυξης, επισημαίνει με Ερώτησή του προς τον αρμόδιο Υπουργό Ανάπτυξης ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.
Σύμφωνα με τον Τέρενς Κουίκ, η μη εφαρμογή του Νόμου, συνιστά ένα ακόμα πρόβλημα, το οποίο δυστυχώς προστίθεται στη «βαθιά μνημονιακή κρίση που έχει σακατέψει τους πάγκους των Λαϊκών Αγορών και σε πολλές των περιπτώσεων έχει εκμηδενίσει την αξιοπρέπεια της Ελληνίδας και του Έλληνα, πολύ περισσότερο των συνταξιούχων, που ψάχνουν στα σκουπίδια και τα πεταμένα καφάσια των Λαϊκών, αν υπάρχει κάτι για να φάνε».

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΚΩΣΤΗ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

ΘΕΜΑ: ΛΑΪΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ

Κύριε Υπουργέ,

Η λειτουργία των Λαϊκών Αγορών στις γειτονιές της Ελλάδας, είναι συνυφασμένη με την οικονομικότερη τροφοδοσία της ελληνικής οικογένειας σε βρώσιμα αγαθά, την εισοδηματική - επαγγελματική ενίσχυση των αγροτών/παραγωγών, αλλά και την δραστηριοποίηση των μικροεπαγγελματιών - εμπόρων.

Φυσικά, όλα αυτά, σε επίπεδα μηδενικά πλέον, δεδομένου ότι η βαθειά μνημονιακή κρίση, έχει σακατέψει και τους πάγκους των Λαϊκών Αγορών και σε πολλές των περιπτώσεων έχει εκμηδενίσει την αξιοπρέπεια της Ελληνίδας και του Έλληνα, πολύ περισσότερο των συνταξιούχων, που ψάχνουν στα σκουπίδια και τα πεταμένα καφάσια των Λαϊκών, αν υπάρχει κάτι για να φάνε. Και το ξέρετε, ότι δεν λαϊκίζω. Στο Google μπορείτε να βρείτε και φωτογραφίες και βίντεο.

Και τώρα, μέσα σε αυτό το εφιαλτικό περιβάλλον, προκύπτει κι άλλο πρόβλημα, λειτουργικό πρόβλημα, σχετικά με τα των Λαϊκών Αγορών και των Οργανισμών Λαϊκών Αγορών Αττικής και Θεσσαλονίκης.

Η μη εφαρμογή της Νομοθεσίας και συγκεκριμένα των Νόμων 3852|2010  και 4071|11-04-2012 άρθρο 8 που αναφέρονται στην Μεταφορά Εποπτείας των Οργανισμών Λαϊκών Αγορών Αθηνών-Πειραιά και Θεσσαλονίκης στις Περιφέρειες Αττικής και Θεσσαλονίκης από το Υπουργείο Ανάπτυξης που ανήκουν σήμερα έχει δημιουργήσει πλήθος γραφειοκρατικών προβλημάτων που εμποδίζουν την λειτουργία τους και δημιουργεί τεράστια προβλήματα ως προς την επιτέλεση των σκοπών και των έργων τους.

Κύριε Υπουργέ, σας ερωτώ

Για ποιο λόγο δεν εφαρμόζεται ο Νόμος 3852|2010 και ο 4071|2012
που μεταφέρουν την εποπτεία και την αρμοδιότητα των Οργανισμών Λαϊκών Αγορών Αττικής και Θεσσαλονίκης στις αντίστοιχες Μητροπολιτικές Περιφέρειες;

Ο ερωτών βουλευτής

Τέρενς - Νικόλαος Κουίκ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου