ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ ΩΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΤΟΥ ΟΑΣΕ ΣΤΙΣ ΧΘΕΣΙΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


«ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΓΙΝΑΜΕ ΔΕΚΤΟΙ ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΘΕΡΜΗ. ΠΑΡ' ΟΛΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΕΠΙΡΡΟΗ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ, ΟΙ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ»

Επιστρέφοντας σήμερα το μεσημέρι από το Μαυροβούνιο ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος είχε ορισθεί παρατηρητής του Συμβουλίου Ασφάλειας και Συνεργασίας για την Ευρώπη (ΟΑΣΕ) για τις εκεί χθεσινές βουλευτικές εκλογές, έκανε την εξής δήλωση:
«Ο Πρόεδρος Τζουγκάνοβιτς κέρδισε για μία ακόμα φορά τις εκλογές. Οι κυβερνήσεις του σπάνε και πάλι τα πανευρωπαϊκά ρεκόρ, με πάνω από 22 συνεχόμενα χρόνια στην εξουσία.

Για τις διαδικασίες των χθεσινών εκλογών θα εκδοθεί ανακοίνωση από τον ΟΑΣΕ, όπως προβλέπεται από το πρωτόκολλο του Οργανισμού.

Απλά θα ήθελα να επισημάνω ότι οι εκπρόσωποι του Ελληνικού Κοινοβουλίου που μετείχαμε ως παρατηρητές, εισπράξαμε τη θερμότερη υποδοχή σε όποιο από τα 70 εκλογικά τμήματα παρουσιαστήκαμε στους τομείς ευθύνης μας, σε πολλές πόλεις του Μαυροβουνίου, αλλά και την πρωτεύουσα Ποτγκόριτσα.

Από τους ηγέτες του κυβερνητικού συνασπισμού, αλλά και της αντιπολίτευσης, μου τέθηκε με έμφαση η επιθυμία των Μαυροβουνίων να δυναμώσουν οι χαλαρές σχέσεις των δύο χωρών κυρίως σε επίπεδο τουριστικό, αλλά και επιχειρηματικό, καθώς στο Μαυροβούνιο δραστηριοποιούνται μόνο δύο ελληνικές εταιρίες. Πετρελαίων και τουρισμού.

Είναι πάντως, γεγονός, ότι η πρεσβευτική διπλωματική μας αποστολή στη Ποτγκόριτσα καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες. Αλλά αυτό δεν φτάνει.

Το ζήτημα είναι ότι η Ελλάδα, παρ' όλο που θα έπρεπε να είναι η δεσπόζουσα χώρα των Βαλκανίων, έχει χάσει (όπως παντού στα Βαλκάνια) και στο Μαυροβούνιο το παιγνίδι έστω και της περιορισμένης επιρροής της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου