ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ κ. ΙΩΑΝΝΗ ΒΡΟΥΤΣΗ ΣΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΒΡΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΤΗΣ Ο.Ε.Β.Ε.Σ.Ε. ΓΙΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ν. 4087 ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΓΩΓΗ ΣΕ ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ


Στην απάντηση του Υπουργού επισημαίνεται ότι «απαραίτητη προϋπόθεση για την υπαγωγή στην εκάστοτε ρύθμιση είναι η καταβολή των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών, η οποία προβλέπεται ρητώς ως προϋπόθεση σε όλες τις περιπτώσεις ρύθμισης οφειλών σύμφωνα με τις προαναφερόμενες διατάξεις.» και «Κατόπιν των ανωτέρω δεν είναι δυνατόν να γίνει δεκτό το αίτημα των Ομοσπονδιών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης της Ο.Ε.Β.Ε.Σ.Ε. για υπαγωγή στη ρύθμιση του άρθρου τρίτου του ν. 4087/2012 χωρίς να καταβάλλονται οι τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές στους οικείους φορείς κοινωνικής ασφάλισης.».

Έτσι, το Υπουργείο ουσιαστικά αποκλείει από τη δυνατότητα υπαγωγής σε ρύθμιση οφειλών προς το Δημόσιο μια μεγάλη ομάδα επαγγελματιών οι οποίοι αδυνατούν να καταβάλλουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές το τελευταίο χρονικό διάστημα. Το Υπουργείο και η κυβέρνηση γενικά μοιάζουν να μην αντιλαμβάνονται την οικονομική ένδεια στην οποία έχουν περιέλθει οι επαγγελματίες, θεωρώντας ότι μπορούν να πληρώσουν τις εισφορές τους αλλά δεν το κάνουν.

Το Υπουργείο προτιμά, ακόμα και σε αυτήν τη χρονική συγκυρία που επιβάλλει την συγκέντρωση εσόδων, να αποκλείει την κατηγορία αυτή των επαγγελματιών, παρά να γίνει ελαστικότερο ως προς τις προϋποθέσεις. Είναι απορίας άξιον πώς το Υπουργείο θεωρεί ότι υπάρχει περίπτωση να εισπράξει ληξιπρόθεσμες οφειλές του παρελθόντος, από πολίτες που αδυνατούν στο παρόν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου