ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

ΕΛΗΞΕ Η ΔΙΗΜΕΡΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΕ ΚΑΛΥΜΝΟ ΚΑΙ ΚΩ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΚΑΙ ΜΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗ


«ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ. ΓΙΑ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΜΑΣ Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΣΥΝΤΡΙΒΗΣ ΤΟΥ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΝΟΙΚΤΟΣ»

Με την αναγγελία ότι «οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα επιστρέψουμε στην Κάλυμνο τέλος Ιανουαρίου, την ημέρα της θλιβερής επετείου των Ιμίων», έκλεισε η διήμερη περιοδεία που έκαναν σε Κάλυμνο και Κω ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ και η Βουλευτής Δωδεκανήσων και Τομεάρχης Ναυτιλίας του Κινήματος Μίκα Ιατρίδη.

 Μιλώντας σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν οι δύο Βουλευτές σήμερα (13/1/2013) το βράδυ στην Κω, ο Τέρενς Κουίκ είπε:

«Πριν από λίγο, ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος μου τηλεφώνησε και μου υπενθύμισε να ανακοινώσω ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ  θα τιμήσουν φέτος τη θλιβερή επέτειο των Ιμίων, με ομάδα Βουλευτών και μελών των τομέων Άμυνας και Εξωτερικής Πολιτικής.

Θα καταθέσουμε στεφάνι στο μνημείο των τριών ηρωικών αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού που βρίσκεται στο λιμάνι της Καλύμνου, αλλά στη μνήμη τους θα ρίξουμε και στεφάνι στη θάλασσα, στη θάλασσα του Αιγαίου όπου έπεσε το ελικόπτερο από τουρκικά πυρά.

Για εμάς τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ο φάκελος με τις συνθήκες της συντριβής του ελικοπτέρου παραμένει ανοικτός».

Η περιοδεία των δύο Βουλευτών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ξεκίνησε Σάββατο πρωί από την Κάλυμνο, όπου είχαν αλλεπάλληλες συναντήσεις τόσο με το Δήμαρχο Δημήτρη Διακομιχάλη, όσο και με εκπροσώπους επαγγελματικών και κοινωνικών φορέων.

Σημαντική ήταν και η πολύωρη σύσκεψη με τα μέλη της τοπικής Συντονιστικής Επιτροπής, όπου προγραμματίστηκαν δράσεις εν’ όψει της προσυνεδριακής διάσκεψης που θα γίνει το Μάρτιο στη Ρόδο με θέμα τον Τουρισμό και τη νησιωτική πολιτική.

Σε συνέντευξη τύπου προς τα τοπικά ΜΜΕ τόσο ο Τέρενς Κουίκ όσο και η Μίκα Ιατρίδη αναφέρθηκαν στα νέα μέτρα που επιβλήθηκαν στον ελληνικό λαό μέσω του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, όσο και στην μη τήρηση των προεκλογικών υποσχέσεων του Αντώνη Σαμαρά για ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη στήριξη του Τουρισμού στην Ελλάδα και ειδικότερα στην περιοχή των Δωδεκανήσων.

«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ προεκλογικά είχαμε υποστηρίξει ότι θα πρέπει ο ΦΠΑ για τις παρεχόμενες τουριστικές υπηρεσίες να κατέβει στο 5%, ώστε να μπορέσει η χώρα μας να καταστεί ανταγωνιστική έναντι των Τούρκων που δουλεύουν με ΦΠΑ 8%», τόνισε η Μίκα Ιατρίδη, προσθέτοντας:

«Αυτή την πολιτική μας, την αποδέχθηκε ο Αντώνης Σαμαράς ο οποίος επίσης προεκλογικά το ανήγγειλε από το Ζάππειο. Δυστυχώς και σε αυτό το καίριο σημείο, εξαπάτησε τον ελληνικό λαό, εξαπάτησε τους εμπλεκόμενους με τη βαριά μας βιομηχανία τον Τουρισμό και εξακολουθεί να αποδέχεται τον τουριστικό ΦΠΑ στο 23%, επειδή του  απαγορεύουν τις όποιες αλλαγές οι υπάλληλοι της τρόικας».

Σήμερα στην Κω, οι κοινές δράσεις των Βουλευτών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ συνεχίστηκαν με επισκέψεις σε διάφορα χωριά, όπου άκουσαν από τους ίδιους τους κατοίκους, τα προβλήματα που βιώνουν λόγω των μνημονίων.

Το μεσημέρι, συναντήθηκαν με το Μητροπολίτη Κω και Νισύρου κκ Ναθαναήλ και στη συνέχεια με κορυφαία στελέχη του τοπικού Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου.

Αργά το απόγευμα, δόθηκε συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, όπου ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ και η Βουλευτής Δωδεκανήσου Μίκα Ιατρίδη ανακοίνωσαν ότι θα στηρίξουν τον αγώνα που ξεκίνησε η δημοτική αρχή του νησιού για να μην εκποιηθεί, μέσω ΤΑΙΠΕΔ, η υπερσύγχρονη μαρίνα της Κω και σε δεύτερη φάση το λιμάνι και το αεροδρόμιο.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση που σχετίζεται με την αυριανή συζήτηση στη Βουλή του πολυνομοσχεδίου των 300 σελίδων, ο Τέρενς Κουίκ είπε μεταξύ άλλων:

«Η Βουλή καλείται αύριο να ψηφίσει ένα πολυνομοσχέδιο που αφορά επτά Πράξεις Νομοθετικού περιεχομένου. Η κυβέρνηση έχει επιλέξει να παρακάμπτει τη Βουλή και παραβιάζοντας το Σύνταγμα της χώρας, να προσπαθεί να νομοθετεί με ταχύρρυθμες και εκβιαστικές διαδικασίες.

Δυστυχώς, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας υπογράφοντας αυτές τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, έχει υπερβεί κάθε όριο.

Σεβόμενος τους θεσμούς, το μόνο που μπορώ να κάνω δημόσια, είναι να τον παρακαλέσω να βάλει ένα τέλος σε αυτές τις διαδικασίες στις οποίες και ο ίδιος συμμετέχει.

Από την Επιτροπή της Βουλής που συζήτησε το Πολυνομοσχέδιο της φρίκης, αποχώρησαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης εκτός από τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. Μείναμε εκεί για να αντισταθούμε στην εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας και στην άρση του ασυλίας της χώρας.

Εάν είχαν αποχωρήσει και οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ από την Επιτροπή, τότε αύριο στην Ολομέλεια, σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής και χωρίς καμία συζήτηση, ο Πρόεδρος της Βουλής απλά θα ανακοίνωνε την επικύρωση του νομοσχεδίου με βάση την ομόφωνη γνώμη των κομμάτων της συμπολίτευσης που θα είχαν μείνει μόνα τους στην Επιτροπή.

Η Ελλάδα θα είχε ξεπουληθεί οριστικά μέσα σε 1 λεπτό της ώρας.

Τώρα, μας δίνεται η τελευταία ευκαιρία για να αποδείξουν οι 300 Βουλευτές με τη συζήτηση, αλλά και με την τελική τους ψήφο, τι θέλουν για το αύριο της Ελλάδας. Οριστική παράδοση όλου του πλούτου της χώρας ή όχι;»

Οι δύο Βουλευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ επέστρεψαν απόψε αεροπορικώς στην Αθήνα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου