ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ


«ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΒΡΟΥΤΣΗ ΕΜΠΑΙΖΕΙ ΤΟΥΣ 176 ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΕΕΙ «ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΜΕ ΤΟ ΘΕΟ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ!». ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΚΑΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ!»

Με αντιπροσωπεία των 176 δικαιούχων Εργατικών Κατοικιών, συναντήθηκε στην Κέρκυρα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ στη νέα επίσκεψη που πραγματοποίησε στο νησί, το οποίο έχει υπό τη βουλευτική του εποπτεία.

 Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έδωσαν οι δικαιούχοι του ΟΕΚ στον Τέρενς Κουίκ,  τα σπίτια έπρεπε να είχαν παραδοθεί από το Μάρτιο του 2011 και από τότε τους κοροϊδεύουν με τον πιο ανάλγητο τρόπο.

«Από το αρμόδιο Υπουργείο μας λένε ότι έχουν δεσμευτεί στον ειδικό λογαριασμό 6.000.000 ευρώ για την αποπεράτωση των σπιτιών που βρίσκονται στο 80% της ανέγερσής τους, αλλά αυτό είναι ένα «παραμύθι» που το ακούμε μήνες τώρα χωρίς να προχωρά η οποιαδήποτε οικοδομική εργασία» κατήγγειλαν οι εκπρόσωποι των Δικαιούχων.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ δεσμεύτηκε ότι θα φέρει άμεσα το θέμα στη Βουλή.

Αποκαλυπτική ήταν και η συνάντηση του Τέρενς Κουίκ με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Κέρκυρας.

Τα στοιχεία αποκαλυπτικά:

  1. Λείπουν 80-100 δάσκαλοι και καθηγητές από τα σχολεία της Κέρκυρας.
  2. Στο Μουσικό Λύκειο της Κέρκυρας, το οποίο θα έπρεπε να είναι και το πρότυπο για όλη την Ελλάδα, λείπουν 10 ειδικότητες καθηγητών.
  3. Το κτίριο του ΕΠΑΛ Κέρκυρας, όπου σπουδάζουν 500 παιδιά, είναι ένα ερείπιο με όλη τη σημασία της λέξης.
  4. Για τη μεταφορά των παιδιών στο Μουσικό Λύκειο δεν εκτελούνται σε καθημερινή βάση 3 από τα δρομολόγια των λεωφορείων, με ό, τι αυτό συνεπάγεται για τα παιδιά και τους γονείς τους.
  5. Γενικότερα το σύστημα μεταφοράς μαθητών στα σχολεία της Κέρκυρας καθίσταται και πάλι προβληματικό, δεδομένου ότι οι δικαιούχοι λεωφορειούχοι έχουν πληρωθεί μόνο τους 2 πρώτους μήνες του 2012 και υπάρχει κίνδυνος σε σύντομο χρονικό διάστημα να αρνηθούν την εκτέλεση του συγκεκριμένου μεταφορικού τους έργου.
  6. Οι περικοπές στα επιβεβλημένα λειτουργικά έξοδα των σχολείων κόπηκαν κατά 40% και μάλιστα σε εποχές όπου έχει ακριβύνει το κόστος του πετρελαίου θέρμανσης, με αποτέλεσμα να συμπιέζονται σε απαράδεκτο βαθμό όλα τα υπόλοιπα κοστολόγια για την έστω και υποτυπώδη λειτουργία των σχολείων.

Το θέμα των σχολείων της Κέρκυρας θα το συζητήσει άμεσα, όπως διαβεβαίωσε ο Τέρενς Κουίκ, με τον αρμόδιο Υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.

Των συναντήσεων του Τέρενς Κουίκ με εκπροσώπους κοινωνικών φορέων, ακολούθησε δίωρη σύσκεψη με τους Πολιτευτές και τα μέλη των Συντονιστικών Επιτροπών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κέρκυρας, με τη συμμετοχή και της συνδέσμου-συντονιστού του γραφείου του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του Κινήματος με τα Ιόνια νησιά, Ευαγγελίας Εγγλέζου.

Η σύσκεψη είχε ως αποκλειστικό αντικείμενο την προπαρασκευή της Συνδιάσκεψης του Κινήματος που θα γίνει στην Κέρκυρα στις 17 Φεβρουαρίου με θέμα «Παιδεία-Πολιτισμός-Αθλητισμός».

Η επίσκεψη του Τέρενς Κουίκ στην Κέρκυρα έκλεισε με ωριαία συνέντευξη που παραχώρησε στο Corfu TV στην εκπομπή «Λόγος/Αντίλογος» που παρουσιάζουν οι δημοσιογράφοι Σπύρος Ζηνιάτης και Διονύσης Μάμαλος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου