ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ, ΤΗ ΒΙΖΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΣΕΓΚΕΝ


«Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΒΑΘΜΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΒΙΖΑΣ ΑΠΟ ΤΡΙΤΕΣ ΧΩΡΕΣ. ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ»

Τις έντονες ανησυχίες των φορέων του τουρισμού και της κρουαζιέρας, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην πλήρη εφαρμογή των διατάξεων της Συνθήκης Σέγκεν, μεταφέρει με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια και Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκονται και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

 Όπως επισημαίνει και ο τέως Βουλευτής Λέσβου και Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Κινήματος Σπύρος Γαληνός, στις πληροφορίες του οποίου βασίστηκε και η Ερώτηση του Τέρενς Κουίκ, «τα τελευταία χρόνια η χώρα μας εφάρμοζε απλουστευμένες διαδικασίες ελέγχου διαβατηρίων για τουρίστες προερχόμενους από χώρες όπως η Ρωσία, η Ουκρανία και η Τουρκία, πολιτική που είχε ως αποτέλεσμα τη θεαματική αύξηση των επισκεπτών αυτής της κατηγορίας».

«Η οικονομική ζημιά θα είναι μεγάλη εάν δεν ισχύσουν οι διευκολύνσεις αφού η διαδικασία για την έκδοση βίζας από τα κατά τόπους Ελληνικά Προξενεία είναι χρονοβόρα και πολυδάπανη», υπογραμμίζει με τη σειρά του και ο Τέρενς Κουίκ τονίζοντας ότι «θα υπάρξουν ακυρώσεις και σε προγραμματισμένες επισκέψεις κρουαζιερόπλοιων στα νησιά τους».

Και προσθέτει:

«Τελικά αυτή η συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη, κάνει τα πάντα για να ενισχύει το τουριστικό ρεύμα προς τη Τουρκία. Η νέα της απόφαση έρχεται ως συνέχεια με τις μαρίνες που δίνονται σε Τούρκο επιχειρηματία, με συνεταίρο του το Μετοχικό Ταμείο Στρατού»!

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ, ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΝΙΚΟΛΑΟ ΔΕΝΔΙΑ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ

ΘΕΜΑ: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, ΒΙΖΑ ΚΑΙ ΣΕΓΚΕΝ

Κύριοι Υπουργοί,
Έντονες ανησυχίες έχει προκαλέσει στους φορείς του τουρισμού και της κρουαζιέρας, η απόφαση της κυβέρνησης να ζητά την πλήρη εφαρμογή των διατάξεων ΣΕΓΚΕΝ, δηλαδή την υποχρέωση χορήγησης βίζας για τουρίστες από χώρες εκτός της ευρωπαϊκής κοινότητας.
Δεδομένου ότι, πως επισημαίνει ο τέως Βουλευτής Λέσβου και Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Σπύρος Γαληνός:
-        Tα τελευταία χρόνια η χώρα μας εφάρμοζε απλουστευμένες διαδικασίες ελέγχου διαβατηρίων για τουρίστες προερχόμενους από χώρες όπως η Ρωσία η Ουκρανία η Τουρκία η Κορέα η Κίνα, πολιτική που είχε ως αποτέλεσμα τη θεαματική αύξηση επισκεπτών αυτής της κατηγορίας.
-        Η οικονομική ζημιά θα είναι μεγάλη εάν δεν ισχύσουν οι διευκολύνσεις αφού η διαδικασία για την έκδοση βίζας από τα κατά τόπους Ελληνικά Προξενεία είναι χρονοβόρα και πολυδάπανη και θα υπάρξουν ακυρώσεις σε ήδη προγραμματισμένες επισκέψεις κρουαζιερόπλοιων στα νησιά μας.

Ερωτάται ο κ Υπουργός 

  1. Σε ποιες ενέργειες θα προβεί ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα από την επαναφορά στο παλαιό καθεστώς έκδοσης βίζας που καθιστούσε οδύσσεια την επίσκεψη τουριστών από χώρες εκτός Ε.Ε στα νησιά μας.
  2. Σε ποιες ενέργειες θα προβεί ώστε τα νησιά μας να καταστούν ελκυστικοί προορισμοί για τους επισκέπτες αυτής της κατηγορίας.
  3. Σε ποιες ενέργειες θα προβεί ώστε να μην επαληθευθούν οι ανησυχίες στους φορείς του τουρισμού και της κρουαζιέρας για ακύρωση του ρεύματος επισκεπτών στη χώρα μας από τουρίστες χωρών εκτός Ε.Ε.

Ο ερωτών Βουλευτής

Τέρενς - Νικόλαος Κουίκ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου