ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Η Κ.Ο. ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΟΤΑ


Για το Μνημόνιο και τη μεταστροφή της στάσης της ΝΔ

«Δεν είναι στραβός ο γιαλός. Στραβά αρμενίζετε. Και το τιμόνι του καραβιού το κρατάτε εσείς. Και αρμενίζετε στραβά, ενώ γνωρίζετε ότι το καράβι πάει σε ύφαλο. Και γνωρίζετε ότι το καράβι πάει σε ύφαλο διότι, όταν ήρθε το πρώτο μνημόνιο εδώ, το πολεμήσατε σκληρά. Προειδοποιήσατε για τη λάθος συνταγή. Μιλήσατε για το φάρμακο που σκοτώνει τον ασθενή. ......
Και μέσα σε μία νύχτα, που ο κ. Παπανδρέου μίλησε για δημοψήφισμα στις Κάννες, που οι κερδοσκόποι έπαιξαν την ισοτιμία ευρώ και δολαρίου, αποφασίσατε να στηρίξετε την κυβέρνηση Παπαδήμου. Αποφασίσατε ουσιαστικά να μπείτε στη γέφυρα του καραβιού και μαζί με τον καπετάνιο, που ακολουθούσε τη ρότα του Γιώργου Παπανδρέου, να ακολουθήσετε -με τον κ. Παπαδήμο καπετάνιο και εσείς μαζί- τη στραβή πορεία στον ύφαλο.

Και μετά ήρθαν οι εκλογές. Και υποσχεθήκατε στον ελληνικό λαό λαγούς με πετραχήλια. Και πήρατε το τιμόνι του βαποριού. Και το βαπόρι το πάτε πιο γρήγορα στον ύφαλο».

Για την έκβαση και το αποτέλεσμα της ακολουθούμενης πολιτικής

«Στηρίζετε την πορεία προς την καταστροφή. Προς την πτώχευση. Και η Ελλάδα θα πτωχεύσει με αυτή την πορεία, με αγγλικό Δίκαιο και στα Λουξεμβουργιανά δικαστήρια-εισπρακτικές εταιρείες των τοκογλύφων, που τους χαιρετάτε και τους βάζετε κόκκινα χαλιά και τους φιλάτε τα χέρια και που θα έρθουν να πάρουν τη δημόσια και την ιδιωτική περιουσία».

Το «καθαρό οικόπεδο», το ζήτημα των νησιών, η υφαλοκρηπίδα και η ΑΟΖ

«Από το ναυάγιο (σ.σ.: της ακολουθούμενης πολιτικής) θα κερδίσουν πολλοί. Θα κερδίσουν αυτοί που θέλουν την Ελλάδα μια έρημη χώρα, ένα καθαρό οικόπεδο, ένα διαμέρισμα, το οποίο πήρε ο νέος ιδιοκτήτης από πλειστηριασμό και δεν θέλει να έχει μέσα κατοίκους. Θέλει να ξεσκαρτάρουμε τους κατοίκους από μέσα»

«Ένα νησί, που δεν θα έχει κατοίκους να ενοχλούν, είναι ένα διαμέρισμα που δεν θα έχει μέσα ενοικιαστή. Που μπορούν να το βάψουν, να το φτιασιδώσουν και να το πουλήσουν ή να το ενοικιάσουν.

Αλλά αυτά τα νησιά είναι η Ελλάδα! Και την Ελλάδα δεν έχει δικαίωμα καμιά προσωρινή πλειοψηφία ούτε να την αδειάσει ούτε να τη νοικιάσει ούτε να την πουλήσει!»

«Έχετε υποχρέωση να ενισχύσετε να παραμείνουν στα νησιά και να έχουν οικονομική ζωή τα νησιά για να έχουν υφαλοκρηπίδα. Εάν η Γαύδος αδειάσει –ένα επίμαχο σημείο που υπάρχουν έρευνες και έχουν ζητήσει εταιρείες με προσφορά στην Ελληνική Κυβέρνηση να ξεκινήσουν εξόρυξη πετρελαίου- αυτό σημαίνει ότι δεν θα είναι εντός της ελληνικής ΑΟΖ»

Για το μύθο ότι μέρος των 31 δισ. θα ενισχύσουν τη λειτουργία των ΟΤΑ

«Τα περίφημα 31 δισεκατομμύρια δεν είναι τίποτα άλλο από εγγυήσεις του EFSF. Ένα χαρτί από έναν οργανισμό που δεν έχει ταμείο είναι. Δεν έχουμε δώσει λένε οι Γερμανοί ούτε ένα ευρώ στην Ελλάδα. Ούτε ένα σεντ. Αντίθετα δεκάδες δισεκατομμύρια έχουν κερδίσει οι γερμανικές τράπεζες... Φράγκο δε θα πάρουν οι δήμοι, γιατί δεν υπάρχει φράγκο». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου