ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗ


Ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Γαβριήλ Αβραμίδης, μετά την ολοκλήρωση της διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Πανελλαδικής Επιτροπής Αγώνα, των Ομογενών από την πρώην Ε.Σ.Σ.Δ., έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, με αίτημα την κατάργηση των γενοκτονικών διατάξεων, σε βάρος των νεοπροσφύγων - ομογενών, που περιλαμβάνονται στο «Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής» («Μνημόνιο 3»), έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, που συμμετείχε, ως Υπουργός Εξωτερικών, στην Κυβέρνηση που προσκάλεσε - επίσημα και εγγράφως- τους Έλληνες με καταγωγή από τον Πόντο, να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, στην πρώην Ε.Σ.Σ.Δ., και να μετοικίσουν στην εθνική-ιστορική τους Πατρίδα), ολοκληρώνει το διαρκές έγκλημα, που αγγίζει τα όρια της Γενοκτονίας, σε βάρος των νεοπροσφύγων ομογενών, αυτή τη φορά δια του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής (ν.4046/2012). Είναι ο ίδιος που παρέδωσε τους νεοπρόσφυγες, στους αλήστου μνήμης «αετονύχηδες» του Εθνικού Ιδρύματος Υποδοχής και Αποκατάστασης Παλιννοστούντων Ομογενών Ελλήνων (Ε.Ι.Υ.Α.Π.Ο.Ε). Είναι ο ίδιος, που τους υποσχέθηκε (δεσμεύτηκε εγγράφως), στεγαστική αποκατάσταση και εγκατάσταση στη Θράκη, και τους εγκατέλειψε στο έλεος του Θεού. Είναι ο ίδιος, που έθεσε τα θεμέλια για την υπερτριαντάχρονη ταλαιπωρία των νεοπροσφύγων, οι οποίοι εξαναγκάστηκαν να αντιμετωπίσουν το στεγαστικό τους πρόβλημα, με αυθαίρετη δόμηση, σε υποβαθμισμένες περιοχές της Ελλάδας. Είναι εκείνος, που άνοιξε το δρόμο για την επιβολή δυσβάστακτων προστίμων και την αξίωση καταβολής ενσήμων, για τα σπίτια που έχτισαν οι ομογενείς, με ομαδική εργασία και αλληλοβοήθεια (με τον πανάρχαιο θεσμό της «αργατείας»). Είναι ο ίδιος, που τρία 24ωρα πριν τις εκλογές του Ιουνίου του 2012, υποσχόταν - στον Ασπρόπυργο Αττικής - οριστική λύση στα προβλήματα των νεοπροσφύγων, και έξι μήνες μετά, με νόμο, τους οδηγεί στην εξαθλίωση και τον αφανισμό.

Με το «Μνημόνιο 3», από την 1/1/2013 ο κύριος Σαμαράς και η «Τρόικα Εσωτερικού», κόβουν τις πενιχρές συντάξεις του Ο.Γ.Α., από τους ηλικιωμένους νεοπρόσφυγες, καθώς επίσης και την ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψή τους. Τους οδηγούν στην απόλυτη φτώχεια, την πείνα και τον θάνατο! Τους καλούμε, έστω και την ύστατη ώρα, να πάρουν πίσω τα δολοφονικά μέτρα, που παραβιάζουν τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα των Ελλήνων με καταγωγή από τον Πόντο, έναντι των οποίων η Ελληνική Πολιτεία ανέλαβε συγκεκριμένες δεσμεύσεις, η ακριβής εκπλήρωση των οποίων περιγράφεται επακριβώς στο ισχύον Διεθνές Δίκαιο και στο Σύνταγμα της Ελλάδας.

Ενενήντα χρόνια μετά την ολοκλήρωση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, δε θα επιτρέψουμε μία δεύτερη Γενοκτονία, σε βάρος των νεοπροσφύγων ομογενών! Στη Βουλή, με τη συμπαράσταση εκείνων των Βουλευτών που κατανοούν τις ευθύνες μας, έναντι μιας καταταλαιπωρημένης συνιστώσας του Ελληνισμού, και με τις κινητοποιήσεις που επιβάλλει το ακροτελεύτιο άρθρο (120) του Συντάγματος, θα ακυρώσουμε τις εθνοκτόνες διατάξεις, σε βάρος των νεοπροσφύγων - ομογενών». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου