ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Η ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΜΑΡΙΑ ΚΟΛΛΙΑ-ΤΣΑΡΟΥΧΑ ΣΤΙΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΟΥΜΕΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΑΝΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

Στον πανηγυρικό εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, που πραγματοποιήθηκε και φέτος με λαμπρότητα και κατάνυξη στην Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά, στα υψώματα της Καστανιάς Ημαθίας, παρευρέθη, εκπροσωπώντας το Ελληνικό Κοινοβούλιο, το Κίνημα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και τον Πρόεδρό του κ. Πάνο Καμμένο, η Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Σερρών κ. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά.
Τιμώμενο πρόσωπο στις εορταστικές εκδηλώσεις, που αποτελούν συνέχεια της εθνικοθρησκευτικής παράδοσης του αλησμόνητου Πόντου, ήταν ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος.
Την Τρίτη 14 Αυγούστου, η κ. Κόλλια παρευρέθη στον Μεγάλο Εσπερινό μετ’ Αρχιερατικής συγχοροστασίας, στη Λιτάνευση της Αγίας Εικόνας, καθώς και στις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που ακολούθησαν.
Την Τετάρτη 15 Αυγούστου, ανήμερα της εορτής της Μεγαλόχαρης, η κ. Κόλλια παρευρέθη στον Όρθρο και το Πανηγυρικό Πατριαρχικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Πατριάρχη Αλεξανδρείας, στην επίσημη Λιτάνευση της Αγίας Εικόνας, καθώς και στην κατάθεση στεφάνου στην προτομή του Αλέξανδρου Υψηλάντη, ενώ στη συνέχεια συναντήθηκε με εκπροσώπους Ποντιακών Σωματείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου