ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΗ ΧΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΜΕΝΑ ΜΑΣΤΙΧΟΔΕΝΔΡΑ

ΝΕΦΕΛΩΔΕΙΣ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ, ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΤΣΑΥΤΑΡΗ

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΚΗΡΥΣΣΕΙ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟ ΤΟ ΝΗΣΙ

Η κυβέρνηση Σαμαρά δεν έχει σκοπό να παρέμβει νομοθετικά ώστε να κηρυχθεί πυρόπληκτη περιοχή η Χίος, επειδή δεν κάηκε ούτε ένα κτίριο. Δήλωσε, μάλιστα, αναρμοδιότητα, μεταθέτοντας τις πρωτοβουλίες στην Περιφέρεια!
Η απάντηση αυτή ήταν ξεκάθαρη από πλευράς του Υπουργού Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιου Τσαυτάρη, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ και συζητήθηκε σήμερα (30 Αυγούστου 2012) στη Βουλή.

Ο Τέρενς Κουίκ, ο οποίος έχει υπό την βουλευτική του εποπτεία και το νησί της Χίου, επεσήμανε στον Υπουργό ότι και οι απαντήσεις του για την αποζημίωση όλων των μαστιχοπαραγωγών ήταν νεφελώδεις, καθόλου συγκεκριμένες, με ένα δαίδαλο αριθμών που ενέπλεκε ετήσιες αποζημιώσεις σε όλη τη χώρα και με την εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χωρίς να κατατεθούν στη Βουλή ημερομηνίες, διαδικασίες και κυρίως ανάλυση των ποσών που θα διατεθούν σε ΟΛΟΥΣ τους Μαστιχοπαραγωγούς για ενίσχυση, αποζημίωση φετινού εισοδήματος και προμήθεια νέων δενδρυλλίων μαστίχας.

Ο Τέρενς Κουίκ ζήτησε από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να λάβει σοβαρά υπ’ όψη της η ελληνική κυβέρνηση, ότι η Χίος δεν δικαιούται να έχει απώλεια ούτε μιας σπιθαμής γης που φύεται μαστίχα, δεδομένου ότι λίγα ναυτικά μίλια ανατολικότερα, στις ακριβώς απέναντι ακτές της νότιας Χίου, έχουν αρχίσει οι Τούρκοι να δεσμεύουν περιοχές για την παραγωγή μαστίχας Τουρκίας!!!

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ζήτησε να επιταχυνθούν οι αποζημιώσεις και για την ελιά και για τα μελίσσια, όπως επίσης να επισπευσθεί και η αποστολή ζωοτροφών στους κτηνοτρόφους.

Τέλος, κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει ένα τέλος στη σύγκρουση αρμοδιοτήτων μεταξύ Αυτοδιοίκησης και Δασαρχείων για το θέμα της πυροπροστασίας και της πυρασφάλειας και προανήγγειλε για μία ακόμη φορά ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ πέραν του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, θα καταθέσουν φάκελο στην Εισαγγελία Χίου με σειρά συγκεκριμένων ερωτημάτων για τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές, που χρήζουν δικαστικής έρευνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου