ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ

Ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι η διήμερη επίσκεψη στη Ζάκυνθο του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ ο οποίος έχει αναλάβει και την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του νησιού.

Η επίσκεψη ξεκίνησε με την παρουσία του στην κορύφωση των θρησκευτικών εκδηλώσεων για τον Πολιούχο της Ζακύνθου Άγιο Διονύσιο, ακολούθησε περιοδεία στα καμένα δάση από τις πολύ πρόσφατες φωτιές (επισυνάπτεται σχετικό Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε χθες) και κατέληξε χθες το βράδυ με πολύωρη σύσκεψη με τους Πολιτευτές του Κινήματος στο νησί, τα μέλη της Συντονιστικής και με την παρουσία του Πολιτευτή Κέρκυρας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Χρήστο Άνθη, με την ιδιότητα του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων.
Στη σύσκεψη καταγράφηκαν τα κυριότερα ζητήματα που αφορούν στη Ζάκυνθο και που θα πρέπει ο Τέρενς Κουίκ να προωθήσει είτε κοινοβουλευτικά είτε απευθείας στα αρμόδια Υπουργεία, από τα οποία τα κυριότερα είναι τα εξής:

1.      Λιμενοβραχίονας για κρουαζιερόπλοια

2.      Ύδρευση

3.      ΧΥΤΥ

4.      Στελέχωση Νοσοκομείου

5.      Μαρίνα

6.      Γέφυρα Αγίου Χαραλάμπους

7.      Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο / Καρέτα-Καρέτα

8.      Ειδικό Σχολείο ( για παιδιά με ειδικές ανάγκες)

9.      Σφαγεία

10. Αξιοποίηση Δημοσίων Κτιρίων αντί διασπάθισης του δημοσίου χρήματος σε ενοικιασμένα κτήρια.

11. Γεωργία

Συζητήθηκαν επίσης διεξοδικά και τα γενικότερα ζητήματα της τουριστικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας στο νησί, σε όλο το πλέγμα τους όπως:

Μείωση ΦΠΑ, ρύθμιση ληξιπρόθεσμων χρεών στο Δημόσιο και τις Τράπεζες, διαφημιστική καμπάνια του νησιού κλπ.

Η ατζέντα αυτή των κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων θα συμπληρώνεται καθημερινά με όλα τα θέματα που θα ανακύπτουν στη Ζάκυνθο και που θα προωθούνται στον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο Τέρενς Κουίκ με την επίβλεψη των Πολιτευτών και των μελών της Συντονιστικής και σε συνεργασία με την Ευαγγελία Εγγλέζου, η οποία όπως έχει ανακοινωθεί, έχει τη συντονιστική ευθύνη από πλευράς του πολιτικού γραφείου του Τέρενς Κουίκ.

Σήμερα (Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012), ο Τέρενς Κουίκ επισκέφθηκε τον Αντιπεριφερειάρχη Διονύση Μυλωνά, το Δήμαρχο Στέλιο Μποζίκη και το Επιμελητήριο Ζακύνθου προκειμένου να έχει ενημέρωση για τα προβλήματα του νησιού από τους παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και από τους ίδιους τους ανθρώπους της αγοράς.

Χθες ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Κινήματος είχε συνάντηση 40 λεπτών με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ζακύνθου κκ. Διονύσιο, όπως και με τον πρώην Μητροπολίτη Ζακύνθου κκ. Χρυσόστομο, οι οποίοι του ζήτησαν να ενδιαφερθεί για την προώθηση του θρησκευτικού τουρισμού στο νησί, αλλά και την αναστύλωση της υπό κατάρρευση Μονής των Στροφάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου