ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΩΣΤΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

«ΤΟ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ».  

Την πλήρη στήριξη του στην διαμαρτυρία των δημάρχων για τις περικοπές των πόρων που υφίσταται η Τοπική Αυτοδιοίκηση εξαιτίας των εντολών του μνημονίου, εξέφρασε ο Γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Βουλευτής Ευβοίας  Κώστας Μαρκόπουλος, κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας στη Λαμία.

Στην ομιλία του ο κ. Μαρκόπουλος μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής : «Κύριοι Δήμαρχοι, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ στηρίζουν απόλυτα τη διαμαρτυρία σας για την περικοπή πάνω από 30% των πόρων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Λυπάμαι που από 18 βουλευτές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας είμαι ο μόνος εδώ σήμερα.

Είναι λίγος ο χρόνος που ψηφίσαμε τον «Καλλικράτη» και τώρα τον «πυροβολούμε». Όσο φτωχαίνει ένα κράτος, τόσο μεγαλύτερη ανάγκη έχει το κοινωνικό κράτος. Αυτό το ρόλο παίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση που είναι ο πλέον κοντινός θεσμός στον πολίτη.

Ανατρέπεται ο σχεδιασμός για ένα σύγχρονο αποκεντρωμένο κράτος που θα υπηρετήσετε εσείς οι δημοτικοί άρχοντες. Τώρα αυτό θυσιάζεται στον βωμό του μνημονίου, χωρίς κανείς να υπολογίζει τις συνέπειες στην ποιότητα της ζωής μας.

Όλοι σας εκλεχθήκατε με την στήριξη κομμάτων. Μην πιστέψετε ότι θα διασωθείτε με τις ιδιαίτερες γνωριμίες, με υπουργούς ή κυβερνητικούς βουλευτές. Αυτό που έρχεται στη χώρα είναι πολύ βαρύ και άδικο. Σε ότι αποφασίσετε θα είμαστε δίπλα σας»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου