ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Η ΟΠΟΙΑ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ.

«Φυγομάχησε για άλλη μια φορά η κυβέρνηση στο ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων. Έτσι η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών κατά παράβαση του κανονισμού της Βουλής, επικαλέστηκε δήθεν ανυπέρβλητο κώλυμα και αρνήθηκε να προσέλθει στη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης μου για τις νομικές ενέργειες που πρέπει να αναληφθούν κατά της Γερμανίας προκειμένου να υποχρεωθεί να εξοφλήσει τις οφειλές της προς την πατρίδα μας για τις πολεμικές επανορθώσεις και το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο συνολικού ποσού 162 δις ευρώ, χωρίς τους τόκους.
Έτσι μετά τον κ. Σαμαρά που δεν τόλμησε να θέσει το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων στην πρόσφατη συνάντηση του με την κ. Μερκελ στο Βερολίνο, τώρα η κυβέρνηση δεν τολμά καν να συζητήσει το θέμα αυτό στη Βουλή των Ελλήνων.

Θα συρθεί όμως σε συζήτηση και θα απολογηθεί για τις παραλήψεις της στο ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων  γιατί σήμερα καταθέσαμε ξανά στη Βουλή την ίδια επίκαιρη ερώτηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου