ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ


Θέμα: «Σε συντονισμένο κι εσκεμμένο πόλεμο βρίσκεται η ιστορία και η θρησκεία μας από ανθέλληνες και μισέλληνες;»

Σε συντονισμένο κι εσκεμμένο πόλεμο βρίσκεται η ιστορία και η θρησκεία μας από ανθέλληνες και μισέλληνες, εξωτερικούς αλλά και εσωτερικούς τύπου Ρεπούση και Τατσόπουλου. Μέγιστης ντροπής κι αίσχους άλλη μια περίπτωση προκαλεί το εθνικό μας αίσθημα και πρόκειται για τον καλοπληρωμένο και «αναντικατάστατο» καλλιτεχνικό διευθυντή Φεστιβάλ Αθηνών Γεώργιο Λούκο.

Ο εν λόγω κύριος στα 7 χρόνια της θητείας του, μόνο ελληνικό πολιτισμό δεν παράγει, με αποκορύφωμα την 16η και 17η Ιουλίου του φετινού καλοκαιριού να ανέβει με δική του ευθύνη και άδεια στο Φεστιβάλ Αθηνών, στο θέατρο της οδού Πειραιώς η αναίσχυντη και κατάπτυστη παράσταση «Αθανάσιος Διάκος, η επιστροφή». Μια παράσταση στην οποία ο ήρωας του 1821 παρουσιάζεται ως ένας άθλιος Έλληνας ο οποίος βρίζει χυδαία, ξυλοφορτώνει και τελικά σφαγιάζει την έγκυο (από έναν Κούρδο!) σύζυγό του, την Κρουστάλλω!

Συγγραφέας του έργου  η Λένα Κιτσοπούλου η οποία στην στήλη Κοντέινερ της πάντα "προχωρημένης" Ελευθεροτυπίας, είχε δηλώσει σχετικά με την οικονομική κρίση που βιώνουμε ότι πρέπει ξαδέρφια, μανάδες, γιαγιάδες, πεθερές, όλοι να συνευρεθούν ερωτικά μεταξύ τους γιατί κάνει καλό. Η αιμομιξία, δεν πειράζει, δεν πρόκειται να γεννηθούν χειρότεροι βλάκες από αυτούς που ήδη υπάρχουν!!!

Τέτοιοι μισάνθρωποι, των οποίων η ζωή και η «καριέρα» είναι αφοσιωμένη στο κήρυγμα του μίσους και του ρατσισμού κατά των Ελλήνων, κατά της ιστορίας μας και κατά της ορθόδοξης θρησκείας μας, είναι προκλητικό να επιβραβεύονται από τον κάθε κύριο Λούκο, ο οποίος πληρώνεται με χρήματα του ελληνικού λαού.

Ως κεραυνός εν αιθρία σε συνέντευξή του στον «Ελεύθερο Τύπο» (27/8) ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κώστας Τζαβάρας επέμεινε ιδιαίτερα στην επιλογή «των άξιων για τους εποπτευόμενους φορείς». Και όταν ρωτήθηκε αν συμπεριλαμβάνει στους άξιους και τον Γιώργο Λούκο, καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών (η θητεία του έληξε πριν από λίγες εβδομάδες), ο υπουργός απάντησε: «Την απόφαση που θα πάρω δεν θα τη στηρίξω στο αν ο δείνα που θα αναλάβει να γίνει πρόεδρος σε έναν οργανισμό είναι αρεστός σε μια ομάδα». Αντιδιαστέλλοντας με αυτόν τον τρόπο τις έννοιες «άξιος» και «αρεστός». Στην επιμονή του δημοσιογράφου, δε, αν «θεωρεί άξιο τον κ. Λούκο, επαύξησε: «Αξιότατο».

Καλούμε τον υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού να μας απαντήσει:

1.    Θα αντικαταστήσετε άμεσα τον κύριο Λούκο, του οποίου η θητεία έχει λήξει από το τέλος Ιουλίου;

2.    Θα μπορούσατε να μας πληροφορήσετε πόσα πληρώσαμε ως Έλληνες φορολογούμενοι πολίτες για τον αγαπητό κύριο Γιώργο Λούκο, ως καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου;

3.    Θα συνεχίσετε να ανέχεστε στη θέση του αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού έναν άνθρωπο, που ενώ από τη μια κόβει την ελεύθερη είσοδο των εκπαιδευτικών σε αρχαιολογικούς χώρους από την άλλη εγκρίνει κονδύλια ύψους 1.000.000 ευρώ για συντήρηση μιναρέ στη Ρόδο και επιχορηγεί παραστάσεις εμετικές σαν την παραπάνω;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου