ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΥ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ


 «Στηρίζουμε την Ομοσπονδία Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Κρήτης: Όχι στην επικείμενη κατάργηση του Ορθοπεδικού Συνεργείου Κρήτης»
           

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Υγείας κ. Α. Λυκουρέντζο, Εθνικής Άμυνας κ. Π. Παναγιωτόπουλο και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Ι. Βρούτση κατέθεσε την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου, ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς, σχετικά με την ενδεχόμενη κατάργηση του Ορθοπεδικού Συνεργείου Κρήτης, όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Κρήτης.

Το πλήρες Κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
Κύριοι Υπουργοί,

Σύμφωνα με επιστολή της Ομοσπονδίας Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Κρήτης το Ορθοπεδικό Συνεργείο Κρήτης (ΟΣΗΚ) κινδυνεύει να καταργηθεί.

Η Ομοσπονδία διαμηνύει ότι αν και ο αριθμός Αναπήρων Πολέμου, που έχουν ανάγκη από την παροχή υπηρεσιών του ΟΣΗΚ έχει μειωθεί, το Συνεργείο εξυπηρετεί ολόκληρη την Κρήτη παρέχοντας τις απαραίτητες υπηρεσίες και τον εξοπλισμό τόσο σε Ανάπηρους Πολέμου, όσο και σε Ανάπηρους Πολίτες, ο αριθμός των οποίων είναι μεγάλος και αδυνατεί να εξυπηρετηθεί σε ιδιωτικά κέντρα, κυρίως λόγω της οικονομικής κρίσης. Ιδιαίτερη δε ανάγκη παρουσιάζεται στα άτομα με ακρωτηριασμένα μέλη, τα οποία συχνά αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα τεχνητά μέλη τους και τα υποδήματά τους. Αν το ΟΣΗΚ κλείσει, όλοι αυτοί οι άνθρωποι θα αναγκάζονται να μεταβαίνουν στην Αθήνα, κάτι το οποίο είναι δύσκολο και για μερικούς αδύνατο εξαιτίας της ηλικίας τους και της οικονομικής τους κατάστασης. 

Όπως επισημαίνεται στην ανωτέρω επιστολή, τα τελευταία χρόνια το ΟΣΗΚ στερείται εξειδικευμένου προσωπικού και η λειτουργία του βασίζεται στην προθυμία των συνταξιοδοτηθέντων πρώην τεχνιτών του ΟΣΗΚ να προσφέρουν τη βοήθειά τους, πράγμα που δεν αποτελεί οριστική λύση.

Όλα τα Σωματεία Αναπήρων της Κρήτης ζητούν την συνέχιση της λειτουργίας του ΟΣΗΚ και την αναβάθμισή του με κάθε μέσο.

Με βάση τα παραπάνω ερωτώνται οι Υπουργοί:

1.    Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν για την εξασφάλιση της λειτουργίας του Ορθοπεδικού Συνεργείου Κρήτης;
2.    Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν για την αναβάθμιση και την στελέχωση του Ορθοπεδικού Συνεργείου Κρήτης με τεχνικό προσωπικό; 

Ο ερωτών Βουλευτής

   Νότης Μαριάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου