ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟY ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ κ. ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ


«Στη Βουλή οι ευθύνες της κυβέρνησης για το ζήτημα των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων»

«Η προκλητική δήλωση του εκπροσώπου του γερμανικού υπουργείου εξωτερικών ότι δεν τίθεται θέμα γερμανικών πολεμικών  αποζημιώσεων και η ύποπτη σιωπή της κυβερνητικής πλευράς αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι «κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας».
Στη δήλωσή του το γερμανικό υπουργείο εξωτερικών καρφώνοντας την υποτελή στάση της   κυβέρνησης  Σαμαρά δηλώνει ότι δεν γνωρίζει «για καμιά σχετική συζήτηση, καμιά επαφή μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδας».

Αποδεικνύεται λοιπόν ότι ούτε  o κ. Σαμαράς  τόλμησε να θέσει το ζήτημα των γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων στη συνάντηση του με την κ. Μέρκελ στο Βερολίνο, ούτε ο κ. Αβραμόπουλος κατά τη συνάντησή του με τον γερμανό ομόλογό  του κ. Βεστερβέλε στις 20/8,  ούτε βέβαια και ο κ. Στουρνάρας  κατά τη συνάντηση του με τον κ. Σόιμπλε στις 4/9.

Έτσι η κυβέρνηση αντί να διεκδικήσει από το Βερολίνο τουλάχιστον 162 δισ. ευρώ χωρίς τόκους  για τις πολεμικές επανορθώσεις και το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο, ετοιμάζεται να εξαπολύσει τη νέα αντιλαϊκή της επίθεση με το αντικοινωνικό πακέτο μέτρων των 11,9 δισ. ευρώ.

Οι ευθύνες της τρικομματικής κυβέρνησης για το ζήτημα αυτό είναι τεράστιες και θα αναζητηθούν πέραν των άλλων και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο.
Όπως έχουμε δηλώσει επανειλημμένα οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα συνεχίσουν τον αγώνα μαζί με τους πολίτες και κυρίως τους συγγενείς των θυμάτων των ναζιστικών θηριωδιών για την πλήρη δικαίωσή τους.   
Άλλωστε θα πρέπει να γνωρίζει το Βερολίνο ότι τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας δεν παραγράφονται.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου