ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ


«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ποιον μπορούμε να πείσουμε όταν ερχόμαστε εδώ να νομοθετήσουμε και λέμε ότι το Ελληνικό Κράτος θα σωθεί από την πτώχευση και ακούμε για δισεκατομμύρια ευρώ, για εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που δίνονται καθημερινά αριστερά και δεξιά. Όταν λέμε στον συνταξιούχο του ΟΓΑ των 330 ευρώ, ότι θα σωθούμε κόβοντάς του τα 25 ευρώ. Ποιον πάτε να πείσετε;
Δηλαδή εγώ ζητώ πραγματικά από τον υπουργό Οικονομικών, τον κ. Σταϊκούρα να μας πει πόσο θα γλιτώσει το κράτος από τα 25 ευρώ που θα κόψει από τον συνταξιούχο. Πόσα θα γλιτώσει; Πόσες εκατοντάδες χιλιάδες εκατομμύρια είναι οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ; Τα 25 ευρώ που του κόβουμε αυτή τη στιγμή με τη δική σας πρωτοβουλία γιατί σας το επέβαλε η τρόικα γιατί σας διέταξε ο κ Τόμσεν, θα του λείψουνε του συνταξιούχου του ΟΓΑ.

Και θα πονέσει πολύ περισσότερο. Γιατί συνεχίζετε να εκτελείτε εντολές αυτών τον περιέργων τύπων που ο στόχος τους είναι να εξαθλιώσουν τον ελληνικό λαό. Κόψτε τα αυτοκίνητα από τους βουλευτές. Κόψτε τους συμβούλους σας, κόψτε από τα «golden boys», όχι 25, αλλά 1025 ευρώ αλλά για το όνομα του Θεού!

Πώς θέλετε να μπορούν να περπατάνε οι βουλευτές και να βλέπουν τους πολίτες, όταν στον συνταξιούχο του ΟΓΑ του κόβεις τα 25 ευρώ; Πρέπει επιτέλους να δείξετε ότι έστω για την τιμή των όπλων, ότι δεν θα δεχθείτε κάθε εντολή που σας δίνει ο κ. Τόμσεν. Εγώ ζητώ μετά από αυτή την ομιλία να απαντήσετε κ. υπουργέ, κ. Σταϊκούρα πόσα θα γλιτώσετε από τα 25 ευρώ που κόβετε από τη σύνταξη του ΟΓΑ. Το λέω αυτό γιατί εάν κανείς θέλει να μιλήσει για αυτό το σχέδιο νόμου, που είναι κύρωση πράξης νομοθετικού περιεχομένου, θα πρέπει να δει ότι το σχέδιο που φέρατε είναι αυτό και περιέχει μέσα τα πάντα. Από τον συνταξιούχο του ΟΓΑ μέχρι τον ΟΠΑΠ. Από το λιμάνι μέχρι τη ΔΕΗ.

Περιέχει από το πανεπιστήμιο μέχρι τις προσχώσεις. Από το πετρέλαιο θέρμανσης μέχρι τις τράπεζες. Αυτό δεν είναι νομοθετική εργασία που κάνουμε εδώ. Εδώ ερχόμαστε και ζητείται από τη Βουλή των Ελλήνων - και λυπάμαι που το λέει και το προεδρείο αυτό - να νομοθετήσει το Σώμα για τα σημειωματάκια και τις εντολές που σας δίνει η τρόικα για τακτοποίηση υποθέσεων ή αν θέλετε για τα ρουσφέτια τα οποία έχετε δεσμευτεί να κάνετε.

Γιατί μέσα σε κάθε διάταξη από αυτό το σχέδιο νόμου που φέρνετε και ζητάτε να μιλήσουμε, κρύβεται τουλάχιστον ένα ρουσφέτι σε κάθε παράγραφο. Η τροπολογία η μία είναι 50 σελίδες για το Ελληνικό και την καταθέτετε χθες για να την ψηφίσουμε σήμερα.

Πόσες χιλιάδες ώρες έχουμε περάσει στη Βουλή των Ελλήνων να συζητάμε για τον ΟΠΑΠ, για τη ΔΕΗ, για τα ΕΛΠΕ , για τον ΟΔΙΕ, για την ΕΥΔΑΠ, για τα ΕΛΤΑ, για τους Οργανισμούς Λιμένος. Εκατοντάδες χιλιάδες ώρες σε αυτή την αίθουσα μέσα έχει γίνει κοινοβουλευτικός έλεγχος σε όλες τις κυβερνήσεις. Και έρχεστε εδώ και ζητάτε μέσα σε οκτώ λεπτά να μιλήσουμε για όλα και για όλους. Γιατί δεν θέλετε να γίνει συζήτηση στη Βουλή. Γιατί δυστυχώς μετατρέψατε το Κοινοβούλιο σε πλυντήριο της πολιτικής παραδόσεως της χώρας στους δανειστές.

Και αυτή είναι η αλήθεια. Δεν μπορώ να μιλήσω για όλα αυτά. Οι συνάδελφοι μου εξάλλου, οι βουλευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, ο εισηγητής έπιασαν θέματα τα οποία και σας ανέλυσαν. Θα σας πω όμως ότι πριν από λίγο στο γραφείο μου συναντήθηκα με το προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων και αφού άκουσα τις απόψεις τους φτάσαμε στο θέμα του ΤΑΙΠΕ. Τους είπα λοιπόν ότι εντάξει το άρθρο 5 το οποίο περιλάμβανε την περιουσία των πανεπιστημίων απεσύρθη. Και μου απάντησαν ότι δεν απεσύρθη απολύτως τίποτα. Μπορεί να απέσυραν την πώληση της περιουσίας αλλά ουσιαστικά τακτοποίησαν το πρόβλημα το οποίο είχαν τα κληροδοτήματα.

Δηλαδή, ενώ επέβαλλε η τρόικα να πουλήσετε και τα κληροδοτήματα που απαγορεύεται να πουλήσετε, στο άρθρο 24 παράγραφος 25Α τι λέτε; Λέτε με κοινή απόφαση του υπουργού Οικονομικών και του κατά περίπτωση αρμόδιου υπουργού που εκδίδεται μετά από εισήγηση του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας μπορεί να ανατίθεται στην ΕΤΑΔ ΑΕ η διαχείριση και η αξιοποίηση ακινήτων εγγεγραμμένων στο ΜΑΠ.

Δηλαδή τι κάνετε εδώ; Εδώ έρχεστε και λέτε ότι όλα τα ακίνητα του δημοσίου, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, των πανεπιστημίων και ούτω κάθε εξής ακόμα και τα κληροδοτήματα που έχουν ειδικό σκοπό, το Ζάππειο, αυτά μπορείτε να τα δώσετε για να τα εκμεταλλευτούν. Ποιος; Tο ταμείο. Πώς; Ακόμα και με συμβάσεις 99 ετών. Δηλαδή μπορεί ναι μεν να μην τα πουλάτε, αλλά τα ξεπουλάτε για 100 χρόνια. Για 100 χρόνια ξεπουλάτε και αυτά που χρησιμοποιούνται και αυτά τα οποία δεν χρησιμοποιούνται.

Για αυτό σας λέω, ότι είναι εκ του πονηρού αυτή η προσπάθεια, να νομοθετήσετε δηλαδή μέσα σε δέκα σελίδες τα ρουσφέτια και τις υποχρεώσεις που έχετε απέναντι στους χρηματοδότες σας. Πρέπει να το αποσύρετε όλο αυτό το σχέδιο νόμου. Πρέπει να το αποσύρετε γιατί ξέρετε ότι όλες αυτές οι τακτοποιήσεις, είναι τακτοποιήσεις οι οποίες οδηγούν σε μια μαύρη τρύπα, σε ένα κοινό λογαριασμό, την περιουσία του ελληνικού έθνους.

Διαλύουν κάθε ελπίδα να μπορέσει μια κυβέρνηση που δεν θα εξαρτάται από τους δανειστές να βγάλει την Ελλάδα από αυτή τη στενωπό. Πουλάτε τον ΟΠΑΠ, πουλάτε τη ΔΕΗ και αύριο θα αγοράζει ρεύμα η Ελλάδα, θα κλείσουν οι λιγνιτοπαραγωγικές μονάδες.

Οδηγείτε τη χώρα απροστάτευτη και γυμνή στους δανειστές. Την ίδια στιγμή έρχεστε να αντιμετωπίσετε δήθεν τα θέματα του πετρελαίου θέρμανσης. Ποιος θα πληρώσει πετρέλαιο θέρμανσης; Εγώ ερωτώ, οι άνεργοι, οι ηλικιωμένοι που τους κόβετε τη σύνταξη, πώς θα πληρώσουν στην Κοζάνη, στην Καστοριά, στη Δράμα, στις Σέρρες, στον Έβρο, στα ορεινά χωριά, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου το πετρέλαιο θέρμανσης; Δεν θα το πληρώσουν.

Θα σας πω κάτι απλό, σε αυτές τις ειδικές κατηγορίες καταργήστε το φόρο. Δώστε αφορολόγητο πετρέλαιο τουλάχιστον για να μπορούν αυτές οι ομάδες συμπολιτών και Ελλήνων να επιβιώσουν. Είναι καθήκον σας να το κάνετε. Αντί να νομοθετείτε για να προστατεύετε τον ελληνικό λαό, τακτοποιείτε ρουσφέτια δικών σας ανθρώπων.

Πραγματικά απόρησα όταν είδα τον κ. Σηφουνάκη να συγχαίρει την κυβέρνηση και τον κ. Σαμαρά και να μιλάει λες και ήταν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας πάρα πολλά χρόνια. Τότε κατάλαβα ότι ήταν για τις προσόψεις των ξενοδοχείων τις οποίες νομιμοποιείτε μέσα σε μια παράγραφο. Τέτοιου είδους ρουσφέτια κάνετε και έτσι εξαγοράζετε την στήριξη από τις άλλες κοινοβουλευτικές ομάδες. Επιχειρηματίες εξυπηρετείτε, συγκεκριμένα  συμφέροντα.

Εμείς δεν λέμε όχι, να γίνουν τουριστικές εγκαταστάσεις, να βοηθήσουμε τον τουρισμό και τα νησιά. Αλλά σας ρωτάω, την ίδια στιγμή που στέλνετε να γκρεμίσουν ένα «ελενίτ» στο ερημονήσι Δοκός, στην ταβέρνα του Ανάργυρου και της Μαρίας, επειδή είναι αυθαίρετο, νομιμοποιείτε όλους αυτούς που απέναντι από την Δοκό έκαναν ιδιωτικά λιμάνια, έκαναν προσχώσεις, έφτιαξαν τουριστικές εγκαταστάσεις δισεκατομμυρίων ευρώ. Γι’ αυτό είστε μια κυβέρνηση που δεν έχει τη λαϊκή αποδοχή.

Την ίδια στιγμή κυρίες και κύριοι συνάδελφοι οδηγείτε στη χοάνη ό,τι υγιές έχει απομείνει στα ασφαλιστικά ταμεία. Τραπεζοϋπάλληλοι έχουν φτιάξει ένα ταμείο με το οποίο μπορούν να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ενώ μπορεί να συντηρηθεί το πετάτε στη τρύπα του ΕΟΠΥΥ. Έρχεστε και επιτίθεστε στον ελληνικό λαό.

Εκδηλώνετε αυτή την επίθεση απέναντι στον ελληνικό λαό με το ξεπούλημα ακόμα και της δημόσιας περιουσίας, υγειών βιομηχανιών όπως η ΛΑΡΚΟ.

Η Ελλάδα μένει αφύλαχτη απέναντι στους δανειστές. Θέλουν να φτιάξουν τις ειδικές οικονομικές ζώνες σε όλη την Ελλάδα με εργαζόμενους των 200 ευρώ, με εξαθλιωμένους συνταξιούχους, για να μπορέσουν να κάνουν κουμάντο εκείνοι που θέλουν την κατάλυση της εθνικής κυριαρχίας, το νέο δημοσιονομικό σύμφωνο της Ευρώπης, τον κ. Σόιμπλε ως υπουργό Οικονομικών να σας εξευτελίζει με δημόσιες δηλώσεις.

Μίλησε για καφετζούδες και την ώρα που σας προσβάλουν ακόμη και προσωπικά, σιωπάτε και κάθεστε και τους ακούτε. Οδηγείτε μια περήφανη χώρα κι έναν περήφανο λαό σε μια κατάσταση η οποία δεν έχει προηγούμενο.

Εμείς θα αντισταθούμε μέσα και έξω από την Βουλή και δεν θα τους το επιτρέψουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου