ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΒΡΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ


Σε απάντησή του σε ερώτηση του Βουλευτή Έβρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Μαρίνου Ουζουνίδη με θέμα τον νέο αναπτυξιακό νόμο και τον προσανατολισμό του προς τον τουρισμό, ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνης αναφέρει ότι ορίστηκε το νέο πλαίσιο και η διαδικασία επιστροφής ΦΠΑ προς τις επιχειρήσεις και τους επιτηδευματίες με αυτοματοποιημένο τρόπο. Ωστόσο, για την υλοποίηση της απόφασης αυτής απαιτούνται συγκεκριμένες ενέργειες της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και των αρμόδιων υπηρεσιών, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν.
Σύμφωνα με τον κ. Μαυραγάνη, η διοίκηση καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξομάλυνση των χρόνων επιστροφής Φ.Π.Α., με παράλληλη διασφάλιση του Δημοσίου ως προς τα επιστρεφόμενα ποσά.
Επιπλέον, οι αρμόδιες υπηρεσίες μελετούν και αξιολογούν τις προτάσεις που δέχονται προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις την τρέχουσα οικονομική συγκυρία και εν όψει της επικείμενης θέσπισης νέου φορολογικού πλαισίου.

Από την πλευρά του, το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σημειώνει στην απάντησή του ότι θα ληφθούν σοβαρά υπόψη οι προτάσεις του Βουλευτή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ενώ αναφέρει ότι έχουν ήδη δρομολογηθεί σημαντικές αλλαγές στο ευρύτερο πλαίσιο για τις επενδύσεις, καθώς και στοχευμένες διορθώσεις.

Τέλος, το Υπουργείο δηλώνει ότι στοχεύει να αξιοποιήσει όλους τους μηχανισμούς και τις διαδικασίες που μπορούν να εγγυηθούν τη διαφάνεια και την επιτάχυνση των διαδικασιών για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων, ενώ στον τομέα του τουρισμού σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού έχει θέσει ως στόχο την αξιοποίηση της άρτιας τουριστικής υποδομής της χώρας, προκειμένου να αποτελέσει προορισμό διακοπών όλο τον χρόνο μέσω της διευκόλυνσης των επενδύσεων σε υποτομείς του τουρισμού που παρουσιάζουν έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου