ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ



Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ πραγματοποίησαν σήμερα διαμαρτυρία έξω από εισπρακτικές εταιρίες και διένειμαν στους περαστικούς το ακόλουθο κείμενο:



ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
ΣΥΝΕΡΓΟΙ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ


Χιλιάδες υπερχρεωμένα νοικοκυριά, εκατομμύρια πολίτες δοκιμαζόμενοι από την πρωτοφανή ύφεση και οικονομική κατάρρευση που οδήγησε η υποτελής πολιτική των μνημονίων, αδυνατούν να εκπληρώσουν με συνέπεια τις υποχρεώσεις που ανέλαβαν (δάνεια) κάτω από άλλες ευνοϊκές συνθήκες απέναντι σε τραπεζικά ιδρύματα.
Η κατάρρευση των οικογενειακών προϋπολογισμών έχει οδηγήσει τους δανειολήπτες σε πλήρη απελπισία, με κορυφή του παγόβουνου τις χιλιάδες αυτοκτονίες συμπολιτών μας.

Μέσα σε αυτή την τραγικότητα η δράση των εισπρακτικών εταιρειών λειτουργεί καθοριστικά στην διόγκωση του κοινωνικού προβλήματος.

Οι εισπρακτικές εταιρείες δρουν ανεξέλεγκτα εφαρμόζοντας μεθόδους που αγγίζουν τα όρια του ψυχολογικού πολέμου και του εκβιασμού.

Η καθημερινή πίεση, οι απειλές για νομικές συνέπειες, η όχληση συγγενικών προσώπων, η φραστική βία και η μείωση προσωπικότητας αποτελούν βασικά σημεία παραβατικότητας.

Απόδειξη η επιβολή προστίμων συνολικού ύψους 390.000 ευρώ από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή για παραβάσεις του νόμου 3758/2009 σε έξι εταιρείες από καταγγελίες καταναλωτών.

Είναι εθνική και κοινωνική ανάγκη και απαίτηση να δοθεί ένα οριστικό τέλος σε αυτή την δράση που θυμίζει συνδικάτο εκβιασμού.

Την ώρα που η κοινωνία εξαθλιώνεται οι μπράβοι των τοκογλύφων δεν μπορούν θεσμοθετημένα να τρομοκρατούν οικογένειες σε κρίση.

Απαιτείται άμεση αλλαγή του πλαισίου ενημέρωσης δανειοληπτών και σε καμιά περίπτωση τα τραπεζικά ιδρύματα δεν μπορούν να λειτουργούν με στρατούς εκβίασης και τρομοκράτησης των πολιτών.

Πόσοι άραγε από τους συμπολίτες μας που οδηγήθηκαν στην αυτοκτονία είχαν πιεστεί και οδηγηθεί μια ώρα αρχύτερα στο απονενοημένο διάβημά τους;

Πόσοι άραγε αυτή την ώρα γίνονται αποδέκτες αυτού του μαφιόζικου εκβιασμού;

Οι εισπρακτικές εταιρείες δημιούργημα ενός υποτελούς πολιτικού συστήματος στους τραπεζίτες είναι οι υπαίτιοι αυτής της θηριωδίας.

Γόνοι πολιτικών οικογενειών αλλά και πρώην πολιτικά πρόσωπα πρωταγωνιστούν ως ιδιοκτήτες αντίστοιχων εταιρειών.

Εξαρτημένοι πολιτικοί και τραπεζίτες καθόρισαν και επέβαλαν αυτή την εθνική πληγή.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν θα ανεχτούν τη διάλυση του κοινωνικού ιστού, δεν θα συνομολογήσουν στην καταπάτηση του οικογενειακού ασύλου και στην καταρράκωση της ελληνικής οικογένειας, δεν θα βάλουν σφραγίδα στην εξαθλίωση των Ελλήνων και δεν θα νομιμοποιήσουν την αντισυνταγματική δράση της συγκυβέρνησης των προθύμων.

Ζητάμε άμεσα να δοθεί ένα τέλος.

Διεκδικούμε και απαιτούμε.

Ώρα να πάρουμε τη ζωή μας πίσω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου