ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΑΘΗΝΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ


ΘΕΜΑ: «Πώληση πλειοψηφικού πακέτου του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ)»

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», της 16ης Οκτωβρίου 2012, προτάθηκε από την Τρόικα η πώληση του  Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ). Με βάση τα στοιχεία που παρουσιάζονται στο ρεπορτάζ ο ΑΔΜΗΕ είναι εξαιρετικά κερδοφόρος.
Η πρόταση της Τρόικας αφορά στην μεταφορά του πλειοψηφικού πακέτου του ΑΔΜΗΕ στο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) με σκοπό την εκμετάλλευσή του από ιδιώτες. Σύμφωνα με το άρθρο της εφημερίδας ο ανεξάρτητος φορέας ΑΔΜΗΕ, προς το παρόν, υπάγεται εξ ολοκλήρου στην ΔΕΗ. Μεγάλο ενδιαφέρον για την εκμετάλλευση του κερδοφόρου ΑΔΜΗΕ έχουν παρουσιάσει έλληνες και ξένοι επενδυτές.

Επειδή, την ίδια στιγμή που δήθεν γίνεται προσπάθεια από την κυβέρνηση για την δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος, είναι τουλάχιστον οξύμωρο να αποκρατικοποιούνται επικερδείς οργανισμοί.

Ερωτάσθε:
 1)    Για ποιο λόγο γίνεται προσπάθεια από την τρόικα να μεταφερθεί το πλειοψηφικό πακέτο ενός απολύτως κερδοφόρου φορέα στον ΤΑΙΠΕΔ, ενώ μπορεί να τον εκμεταλλευτεί προς όφελός του το Ελληνικό Δημόσιο;

 2)    Ποια είναι τα ετήσια έσοδα του ΑΔΜΗΕ; (Να κατατεθούν τα σχετικά αποδεικτικά έγγραφα).

 3)    Σκοπεύει η Κυβέρνηση να υποταχθεί στην παράλογη απαίτηση της Τρόικας;

17/10/2012

Ο Ερωτών και Αιτών Βουλευτής

Βασίλειος Καπερνάρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου