ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ


«ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΛΛΟ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΑΡΚΟ ΤΟΥ ΛΑΓΑΝΑ. ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε.. ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΜΠΟΡΕΙ Η ΖΑΚΥΝΘΟΣ ΝΑ ΠΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΟ ΝΕΡΟ»

Ολοκληρώθηκε σήμερα (2/11/2012) αργά το μεσημέρι η διήμερη επίσκεψη στη Ζάκυνθο του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος έχει υπό τη βουλευτική του εποπτεία και αυτή την Εκλογική Περιφέρεια.
Είχε πολύ χρήσιμες συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Εταιρείας Διαχείρισης Απορριμμάτων Ζακύνθου Ανδρέα Ξένο και το Προεδρείο των εργαζομένων σε αυτή την επιχείρηση, με τον Πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Ζακύνθου Παναγιώτη Αβράμη και με το Προεδρείο του Επιμελητηρίου Ζακύνθου.

Τα θέματα που εξετάστηκαν σε όλες αυτές τις συναντήσεις ήταν τα εξής:

  1. Η σοβαρότατη εκκρεμότητα της διαχείρισης των απορριμμάτων στη Ζάκυνθο.
  1. Η επίσης σοβαρότατη εκκρεμότητα του Δικτύου Ύδρευσης της πόλης.
  1. Η επέκταση του λιμενοβραχίονα στο κεντρικό λιμάνι της Ζακύνθου για την εξυπηρέτηση των κρουαζιερόπλοιων.
  1. Η έκπτωση 30% στο Φ.Π.Α., όπως ισχύει και στα νησιά του Αιγαίου.
  1. Η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων χρεών στο Δημόσιο με γενναίο αριθμό δόσεων, πάνω από 60.
  1. Η μη μεταβολή της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού με την Κυλλήνη με τη σχεδιαζόμενη μεταφορά πλοίου για την κάλυψη των αιφνιδιαστικών αλλαγών Κεφαλονιάς και Ιθάκης μετά την απόσυρση της εταιρείας «Στρίντζης».
Σε όλες τις συσκέψεις τον Τέρενς Κουίκ συνόδευαν οι Πολιτευτές και Συντονιστές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στη Ζάκυνθο και η Συντονίστρια-Σύνδεσμος του πολιτικού του γραφείου με τη Συντονιστική Επιτροπή του Κινήματος στο νησί, Πολιτευτής Β’ Αθήνας Ευαγγελία Εγγλέζου.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους των τοπικών ΜΜΕ ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ έκανε την εξής δήλωση:

«Η τρίτη επίσκεψή μου στο νησί, μέσα σε λίγους μήνες, ήταν εξαιρετικά χρήσιμη. Οφείλω, όμως, να τονίσω ότι δεν πάει άλλο με το θέμα των σκουπιδιών που είναι μία βόμβα έτοιμη να εκραγεί.

Δεν μπορεί άλλο τα σκουπίδια να εναποτίθενται στην περιοχή του παγκοσμίως φημισμένου Θαλασσίου Πάρκου του Λαγανά, με τεράστιες οικολογικές επιπτώσεις.

Πρέπει επιτέλους Δήμαρχος, Αντιπεριφερειάρχης, φορείς και κάτοικοι, αλλά και τα ίδια τα κόμματα, να καταλήξουν σε μία οριστική λύση επιλογής σημείου ΧΥΤΑ ή ΧΥΤΥ.

Κανείς δεν μπορεί πλέον να σφυρίζει αδιάφορος. Και αν δεν το γνωρίζουν οι κάτοικοι της Ζακύνθου και τους το κρύβουν αυτοδιοικητικοί, φορείς και κόμματα, αν δεν υπάρξει τελική απόφαση, ανά πάσα στιγμή η Ευρωπαϊκή Ένωση - όπως έχει επανειλημμένα εγγράφως προειδοποιήσει - θα αρχίσει να επιβάλλει πρόστιμο 35.000 ευρώ την ημέρα! Με λίγα λόγια, 12.755.000 ευρώ το χρόνο!!! Ποιος θα αναλάβει αυτή την τεράστια ευθύνη;

Επίσης δεν μπορεί να καθυστερεί άλλο η λύση για το νερό ύδρευσης. Δεν μπορεί η Ζάκυνθος να εξακολουθεί να συντηρείται με εμφιαλωμένο νερό.

Με τους επιεικέστερους υπολογισμούς η Ζάκυνθος πληρώνει πάνω από 20.000.000 ευρώ το χρόνο για τα μπουκαλάκια ή τα μπουκάλια νερό. Ίσως να είναι και μετριοπαθής ο υπολογισμός μου και να μιλάμε για πολύ περισσότερα λεφτά.

Μετά τα 12.755.000 για τα σκουπίδια, περισσεύουν και αυτά τα χρήματα για το νερό, από τη Ζακυνθινιά και το Ζακυνθινό; Δηλαδή 32.755.000 ευρώ, όταν κλείνουν καταστήματα, κόσμος βγαίνει στην ανεργία και καρκινοπαθείς δεν έχουν χρήματα για να αγοράσουν τα φάρμακά τους;

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε υποχρεωμένοι να σημάνουμε συναγερμό και για τα δύο προβλήματα. Και θα είμαστε παρόντες σε όποια πρωτοβουλία δράσης κληθούμε να συμμετάσχουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου