ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΜΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ


Επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κατέθεσε η Μίκα Ιατρίδη, για τον κίνδυνο να μείνουν οι ακρίτες νησιώτες της Δωδεκανήσου, χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση με τον Πειραιά.
Στην ερώτησή της, η υπεύθυνη του Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Ναυτιλίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ αναφέρει ότι, για πολλά χρόνια η συγκεκριμένη γραμμή, εξυπηρετείτο με αξιόπιστο τρόπο.

Με δεδομένο όμως, ότι λόγω της αμφιλεγόμενης εμπλοκής, που παρατηρήθηκε στο μειοδοτικό διαγωνισμό, είναι υπαρκτός ο κίνδυνος οι νησιώτες της Δωδεκανήσου, να μείνουν από 7 Νοεμβρίου, χωρίς σύνδεση με τον Πειραιά, η Βουλευτής ζητά την άμεση λύση του προβλήματος, τονίζοντας ότι «η απευθείας σύνδεση των νησιών της άγονης γραμμής Δωδεκανήσου με τον Πειραιά, αποτελεί τη γέφυρα ζωής για τους ακρίτες νησιώτες».

Ακολουθεί το κείμενο της επίκαιρης ερώτησης.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου

ΘΕΜΑ: «Χωρίς πλοίο από Πειραιά οι κάτοικοι των νησιών της άγονης γραμμής Δωδεκανήσου».

Μέχρι και την 31 Οκτωβρίου 2012, οι κάτοικοι των νησιών της άγονης γραμμής Δωδεκανήσου εξυπηρετούνταν, όπως συνέβαινε και τα προηγούμενα χρόνια, με πλοίο το οποίο ανταποκρινόταν με την αξιοπιστία του και την παροχή υπηρεσιών του στις απαιτήσεις αυτής της δύσκολης γραμμής.

Φέτος, όμως, προκλήθηκε μιαν αμφιλεγόμενη εμπλοκή στη διαδικασία του αντίστοιχου μειοδοτικού διαγωνισμού και προκλήθηκαν υπόνοιες για μεροληψία του Υπουργείου υπέρ συγκεκριμένης εταιρείας.

Το αποτέλεσμα είναι η σύνδεση των ακριτικών νησιών της Δωδεκανήσου από τον Πειραιά να έχει εξασφαλιστεί μέχρι την 7η Νοεμβρίου 2012, και από εκεί και πέρα να μην υπάρχει τίποτα συγκεκριμένο.

Επειδή, η απευθείας σύνδεση των νησιών της άγονης γραμμής Δωδεκανήσου με τον Πειραιά αποτελεί τη γέφυρα ζωής για τους ακρίτες νησιώτες.

Επειδή, τους νησιώτες δεν τους αφορούν οι τυχόν διενέξεις μεταξύ ακτοπλοϊκών εταιρειών και η στάση του Υπουργείου, αρκεί να έχουν για το ταξίδι τους πλοίο εφάμιλλο ή και καλύτερο από αυτό που εξυπηρετούσε μέχρι τώρα τη γραμμή.

Επειδή, εθνική πολιτική σημαίνει, πρώτα και πάνω από όλα, στα νησιά του Αιγαίου να συνεχίσουν να ζουν Έλληνες πολίτες.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

  1. Ποια άμεση λύση σκοπεύει να δώσει για την τακτική ακτοπλοϊκή σύνδεση των ακριτών νησιωτών της Δωδεκανήσου με τον Πειραιά;
  1. Η λύση αυτή, αν τυχόν υπάρξει, θα είναι η καλύτερη δυνατή για τους ακρίτες νησιώτες, ή θα επιλεγεί υποδεέστερο πλοίο και λιγότερα δρομολόγια;
Η Ερωτώσα Βουλευτής

Τσαμπίκα (Μίκα) Ιατρίδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου