ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΜΕ ΤΗΣ ΧΙΟΥ


«ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΟΥΝ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΦΕΚ 240. ΔΕΝ ΘΑ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗ - ΓΛΑΣΤΡΑ»

«ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ...ΞΕΧΑΣΑΝ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ»


Τη διαφωνία του με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια που υπογράφει αλλεπάλληλες Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, χωρίς να συντρέχουν οι λόγοι έκτακτης ανάγκης, όπως προβλέπει το Σύνταγμα, εξέφρασε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ μιλώντας σήμερα (31/12/2012) στα ΜΜΕ της Χίου, όπου βρίσκεται στα πλαίσια της περιοδείας του σε 16 νομούς της χώρας.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Τέρενς Κουίκ είπε:

«Από την εποχή που πάλευα αντιμνημονιακά ως δημοσιογράφος, από την εποχή του ΚΟΝΤΡΑ ΤΣΑΝΝΕΛ, είχα εκφράσει την αντίθεσή μου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο οποίος υπέγραφε Προεδρικά Διατάγματα βασισμένα στο Μνημόνιο Ι και στην πρώτη Δανειακή Σύμβαση, που ουδέποτε πέρασαν από τη Βουλή των Ελλήνων, άρα ήταν απολύτως αντισυνταγματικά.

Τώρα, υπογράφει τη μία Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου πίσω από την άλλη, με αποκορύφωμα το ΦΕΚ 240 για το Αγγλικό Δίκαιο και το Δίκαιο του Λουξεμβούργου. Το επιστέγασμα στην εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας.

Η συγκυβέρνηση Σαμαρά, παρακάμπτει το Κοινοβούλιο αγνοώντας σκοπίμως ότι οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου-όπως έλεγα πρόσφατα από το βήμα της Βουλής- αφορούν έκτακτες περιπτώσεις, όπως οι σεισμοί στη Θεσσαλονίκη το ’79, οι φωτιές του 2007 κλπ.

Δεν έχω καμία διάθεση να γίνω Βουλευτής-γλάστρα. Εξελέγην για να επιτελώ κοινοβουλευτικό έργο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναινεί με τις υπογραφές του στο να μην έρχονται τα νομοθετήματα στη Βουλή. Επί της ουσίας να μη λειτουργούν οι προβλεπόμενες νομοθετικές διαδικασίες που αφορούν τον Έλληνα πολίτη. Και γι’ αυτό διαμαρτύρομαι έντονα».

Απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ είπε:

«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, με τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο συνάδελφος Βουλευτής και Ποινικολόγος Βασίλης Καπερνάρος, ζητάμε τη δίωξη όλων εκείνων που έχουν την ευθύνη να χάσει τις ευρωπαϊκές αποζημιώσεις η Χίος για τις φωτιές του καλοκαιριού που τόσο πολύ τη μάτωσαν.

Έχω καταθέσει σχετική Ερώτηση στον αρμόδιο Υπουργό και αντίγραφό της στο Χιώτη Βουλευτή και Υπουργό Αιγαίου και νήσων Κώστα Μουσουρούλη.

Δεν περιμένω να ακούσω κάτι ιδιαίτερο από κατ’ εξοχήν Υπουργό των Μνημονίων και των τοκογλύφων δανειστών μας Κωστή Χατζηδάκη. Αλλά θεωρώ ότι είναι απαράδεκτο για το Κωστή Μουσουρούλη να μην έχει κάνει καμία δήλωση - απάντηση για το ζήτημα, σνομπάροντας το νησί που τον έκανε Βουλευτή.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα συστρατευθούμε με όλους τους φορείς, αλλά και με τον Αντιπεριφερειάρχη σε όποιες διαδικασίες κινήσουν εναντίον της Συγκυβέρνησης».

«Η Χίος δεν μπορεί να είναι άλλο όμηρος των αεροπορικών εταιριών. Και ούτε μπορεί ο κάτοικος αυτού του νησιού να πληρώνει αεροπορικό εισιτήριο το αντίτιμο του οποίου αγγίζει το κόστος για ταξίδι προς Νέα Υόρκη.

Προσυπογράφω ως Βουλευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, που υπηρετώ κοινοβουλευτικά τα συμφέροντα του νησιού, τους καταλόγους με τη διαμαρτυρία των χιλιάδων πολιτών, η οποία θα επιδοθεί σύντομα και στα αρμόδια Υπουργεία και στις συγκεκριμένες αεροπορικές εταιρείες οι οποίες πλέον έχουν γίνει μία, άρα και τύποις χάθηκε ο ανταγωνισμός, που έτσι κι αλλιώς ήταν ανύπαρκτος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου