ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΡΑΚΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ


Θέμα: «Λειτουργία Αυτοτελών Υπηρεσιών Εποπτείας ΟΤΑ»

Κύριε Υπουργέ,

Α. Το πρόγραμμα «Καλλικράτης» (Ν.3852/2010),για την αναδιάρθρωση της τοπικής αυτοδιοίκησης και την αποκέντρωση, προβλέπει νέους θεσμούς για τον έλεγχο, τη διαφάνεια, τη νομιμότητα και τη λογοδοσία των δημοτικών και των περιφερειακών αρχών.

Β. Με τη διοικητική μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη» προβλέπεται ο νεοσύστατος Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων στην Αττική.

Γ. Ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γ. Σγουρός, ως Πρόεδρος του ΕΣΔΝΑ, από τη μία, απειλεί με δηλώσεις του για την απομάκρυνση των ιδιωτών από τον ΧΥΤΑ Φυλής, προχωρά σε αναφορές προς τον Εισαγγελέα Αρείου Πάγου για το ζήτημα του χρέους, ύψους 83 εκ. ευρώ του ΕΣΔΝΑ, η ιδιωτική εταιρεία διαχείρισης των απορριμμάτων έχει προσφύγει στα δικαστήρια αξιώνοντας 37 εκ. ευρώ και την ίδια ώρα  το Δ.Σ του Συνδέσμου προκρίνει τη λύση της απευθείας ανάθεσης στον εργολάβο ύψους 2,5 εκ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2012, ενώ παραμένουν σε ακινησία ιδιόκτητα μηχανήματα εδώ και 18 μήνες (ειδικότερα βλέπε: Ημερήσια διάταξη 23 Ιουλίου 2012 «Λήψη απόφασης έγκρισης μελέτης και διαδικασίας ανάθεσης των επειγουσών εργασιών για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών του ΧΥΤΑ Δυτ. Αττικής»).

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο κ. Υπουργός Εσωτερικών:

1)    Προβλέπεται η ανάθεση εργασιών ύψους 2,5 εκ. ευρώ από τον ΕΣΔΝΑ;
2)    Για ποιο λόγο δεν επισκευάζονται τα ιδιόκτητα μηχανήματα;
3)    Τι προβλέπεται να γίνει με το χρέος των Δήμων προς τον ΕΣΔΝΑ, αφού μετά τις περικοπές της χρηματοδότησης η οικονομική δυνατότητα της πλειοψηφίας των Δήμων καλύπτει οριακά τις ανάγκες μισθοδοσίας;

Αθήνα, 16 Οκτωβρίου 2012

Ο ερωτών Βουλευτής

Γιάννης Κουράκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου