ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

ΠΡΩΤΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΕΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥΣ


«ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΠΟΛΛΑ ΛΑΘΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ. ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΙΕΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΑΛΛΟ ΕΝΑ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ»

«ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΣΕ Η ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΡΕΠΕΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ ΟΙ ΝΕΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ. ΚΑΙ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΘΟΥΝ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ»

Στο νομοσχέδιο για τη Παιδεία που συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, είπε στην πρωτολογία του μεταξύ άλλων τα εξής:

«Κύριε πρόεδρε και κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Κατ’ αρχήν θα ήθελα να εκφράσω τα αμέριστα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια ενός ανθρώπου ο οποίος υπηρέτησε από την Ομογένεια την Ελλάδα.

Και αναφέρομαι στο Δημήτρη Καστανά το συνάδελφό μου δημοσιογράφο ο οποίος δυστυχώς από ανακοπή καρδιάς έσβησε χθες. Σήμερα ανακοινώθηκε.

Στη Νέα Υόρκη, στην Αμερική, πραγματικά είχε δώσει έναν αγώνα.

κ. Υπουργέ,

Πραγματικά θα ήθελα να σκεφθείτε όσο μπορείτε πιο δυναμικά, αφήνοντας στην άκρη το Μνημόνιο –αρκετά έχουμε λιώσει με το Μνημόνιο- το θέμα των μεταγραφών των φοιτητών και μάλιστα με αναδρομική ισχύ.

Δηλαδή αυτός ο ένας χρόνος της Διαμαντοπούλου, που τσάκισε τις μετεγγραφές των φοιτητών, ας παραγραφεί. Και ας πάρει και αναδρομική ισχύ οτιδήποτε αποφασίσετε, με τη προσθήκη και άλλων Οικονομικών κριτηρίων.

Επίσης, κ. Υπουργέ,

Οφείλω δημόσια να σας εκφράσω την ικανοποίησή μου για το πώς αντιμετωπίσατε τον εκβιασμό τον οποίο έκαναν οι γνωστοί κύκλοι του Προξενείου, στο θέμα των νηπιαγωγείων στη Θράκη.

Και με την ευκαιρία να σας πω ότι ήρθε η ώρα να ακουστεί και η φωνή των Πομάκων και των Ρομά, τους οποίους δεν πρέπει η Ελληνική Πολιτεία να παραδώσει στα χέρια της Άγκυρας και του Τουρκικού Προξενείου, που ζητούν το αυτονόητο:

Να μην διδάσκονται τα τουρκικά. Δεν έχουν καμία σχέση με τους μουσουλμάνους εκείνους της μειονότητας, οι οποίοι  θέλουν να μάθουν τα παιδιά τους και τουρκικά. Καμία σχέση.

Μην τους παραδίδουμε εκεί.

Έχει κάνει σωρεία λαθών τα τελευταία χρόνια η Ελληνική Πολιτεία. Κάπου ας βάλουμε ένα τέλος.

Και περνώ τώρα, στο θέμα που αφορά τους ιεροδιδασκάλους.

Είναι μία ιστορία η οποία εκκρεμεί από το 2007. Το είχε φέρει τότε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Και επίσης τότε είχε φροντίσει ο κ. Βενιζέλος να το βγάλει αντισυνταγματικό και στην ουσία να το ανακόψει.

Τώρα ξαναέρχεται. Και ορθώς.

Για να μην σας πω ότι και τότε είχε έρθει με πολλή καθυστέρηση. Καθυστέρηση και εθνικά επιζήμια.

Δεν ξέρω αν έχετε αντιληφθεί τι γίνεται στην περιοχή της Θράκης με το θέμα αυτό. Με το που έσκασε μύτη η τροπολογία, σήμανε ξεσηκωμός από τους γνωστούς μηχανισμούς του Τουρκικού Προξενείου! Με όλους εκείνους τους επικίνδυνους και μισθοδοτούμενους συνοδοιπόρους του.

Σε μία πρόσφατη συνέντευξή μου στη Θράκη (και με τίμησε τουρκόφωνη εφημερίδα πρωτοσέλιδα με επίθεση στο πρόσωπό μου και τους ευχαριστώ θερμά, το εκλαμβάνω ως παράσημο στη καριέρα μου), είχα μιλήσει για 3.000 πρακτορίσκους που διαχειρίζονται 15.000.000 ευρουδάκια, μαύρα χρήματα, για να μπορούν να διαχέουν και μέσω της Παιδείας τους σκοπούς τους, του να κοσσοβοποιήσουν την περιοχή αυτή και ξεσηκώνοντας τα εκεί σχέδιά τους σταδιακά και σιγά-σιγά και στην περιοχή των Δωδεκανήσων.

Θα μπορούσα να διαβάσω και ένα απόσπασμα από την ανακοίνωση τύπου της παράταξης πολιτών της Κομοτηνής «Σπάρτακος» που λέει ότι «ο κόσμος της Θράκης παρακολουθεί αμήχανος τις διεργασίες που γίνονται προκειμένου να μην ψηφιστεί η τροπολογία αυτή».

Ποιος ωφελείται, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι; Ποιος ωφελείται;

Ποιος θέλει τους θρησκευτικούς λειτουργούς κάτι μεταξύ πρακτόρων και ρουφιάνων; Ποιος;

Ποιος τους θέλει δεμένους στα μυστικά κονδύλια της Άγκυρας; Ποιος;

Ποιος τους αρνείται το δικαίωμα να αναλαμβάνουν καθήκοντα με διαφανή τρόπο και να μην αμείβονται από τη δουλειά τους με νόμιμες συμβάσεις και μάλιστα με συνταξιοδοτούμενα χρόνια υπηρεσίας;

Νομίζω πώς είναι καιρός να ακουστούν πολλές αλήθειες.

Και εκτός από αυτά τα πολύ λίγα, της μιας αποστροφής που ανέφερα από την ανακοίνωση, θέλω να καταθέσω στα πρακτικά και δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», των τελευταίων ημερών.

Δεν θα διαβάσω το πρώτο σκέλος. Δεν θα το ήθελα.

Διαβάζω όμως το τελευταίο, που λέει ο συντάκτης της εφημερίδας «Τα Νέα» ότι σημαντικό είναι ότι υπάρχει εντολή στα χέρια του συντάκτη από μουφτήδες οι οποίοι τον περασμένο Αύγουστο έλεγαν:

«Δεν είναι δίκαιο να ανταμείβονται για τις υπηρεσίες τους μουσουλμάνοι Πολιτευτές, αυτοδιοκητικοί, εκπαιδευτικοί και λοιποί δημόσιοι λειτουργοί και να μην τυγχάνουν της ίδιας μεταχείρισης και οι μουσουλμάνοι θρησκευτικοί λειτουργοί, ιδίως όταν οι χριστιανοί συνάδελφοί τους απολαμβάνουν τιμές της Ελληνικής Πολιτείας και θεωρούμε ότι οι τρέχουσες συνθήκες στην περιοχή μας, οι οποίες δυστυχώς ευνοούν τη συρροή ιμάμηδων στις παράλληλες και παχυλές λίστες μισθοδοσίας του Τουρκικού Προξενείου. Επιβάλλεται λοιπόν να δοθεί και σε αυτούς η λύση την οποία και προτείνεται μέσω της τροπολογίας».

Και ένα τελευταίο για να μην πάρω άλλο το χρόνο, παρ’ όλο που το θέμα είναι εξαιρετικά ευαίσθητο:

Θεωρώ δεδομένο ότι αυτή την ελληνική σημαία την υπηρετούμε όλοι το ίδιο. Και οι 300. Το θεωρώ δεδομένο αυτό. Ανεξάρτητα με το αν ορκιστήκαμε επί του Ευαγγελίου, αν ορκιστήκαμε επί του Κορανίου ή αν κάποιοι απλά σήκωσαν το χέρι τους.

Βεβαίως υπήρξε κάποιος ο οποίος ορκίστηκε στο Ευαγγέλιο με το αριστερό χέρι, αν το είδατε. Ναι, ο Γιώργος Παπανδρέου! Με το αριστερό.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, το τονίζουμε (και κλείνω) με επικεφαλής τον Πρόεδρό μας Πάνο Καμμένο, ο οποίος τοποθετήθηκε ξεκάθαρα για το ζήτημα των Ιεροδιδασκάλων και βεβαίως θα το ψηφίσουμε και οι 18.

Παλεύουμε και προστατεύουμε για τα εθνικά μας συμφέροντα. Και υπενθυμίζω ότι επανειλημμένα έχει ο Πρόεδρός μας έχει διακηρύξει και διακηρύσσουμε και εμείς οι ΑΝΕΞ ΕΛ Βουλευτές μαζί του, ότι θα είμαστε η συνεχής σκιά του Τουρκικού Προξενείου.

Και αυτό θα το πράττουμε συνεχώς όλοι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, προστατεύοντας και τη Θράκη και την Παιδεία μας.

Και το γεγονός ότι με λύσσα πολεμιέται αυτή την τροπολογία, μας κάνει ακόμα πιο αποφασισμένους να δώσουμε την ηχηρή απάντηση που πρέπει». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου