ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ κ. Ν. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ


Η καταστροφική πολιτική της συγκυβέρνησης και των Τροϊκανών καθοδηγητών τους συνεχίζεται ακάθεκτη. Αυτή τη φορά επιδιώκουν την κατάργηση του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας Πτολεμαΐδας. Ο στόχος των κυβερνώντων είναι ξεκάθαρος, έχουν βαλθεί να αποδυναμώσουν και τελικά να κλείσουν μία σειρά από υπηρεσίες και φορείς της περιοχής αλλά και της ευρύτερης Ελληνικής επικράτειας.

 Η περιοχή της Εορδαίας αριθμεί περίπου 60.000 κατοίκους, το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας Πτολεμαΐδας εξυπηρετεί ένα πολύ μεγάλο αριθμό εταιριών συμπεριλαμβανομένης και της ΔΕΗ η οποία έχει τεράστιο όγκο εργασιών. Η κατάργηση του Τμήματος κρίνεται αδικαιολόγητη και εκ του πονηρού καθώς δεν υπάρχει προφανής λόγος κατάργηση ενός λειτουργικού τμήματος. Η πράξη αυτή θα οδηγήσει την περιοχή σε εργασιακό μεσαίωνα με μεγάλη μερίδα εργαζομένων να μην μπορούν να ασκήσουν τα νόμιμα δικαιώματα τους έναντι της εργοδοσίας. Καθημερινά, λαμβάνουν χώρα δεκάδες περιστατικά που από την επομένη της κατάργησης δεν θα υπάρχει αρχή να λάβει μέτρα για την επίλυση των προβλημάτων.

Μετά από επικοινωνία με τον Υφυπουργό κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο θα συναντηθεί σήμερα η Βουλευτής Ν. Κοζάνης κ. Ραχήλ Μακρή, ώστε να καταθέσει υπόμνημα και τις προτάσεις και τα επιχειρήματα για τους λόγους που θα πρέπει να παραμείνει ενεργή η υπηρεσία της επιθεώρησης εργασίας Πτολεμαΐδας.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ στεκόμαστε απέναντι στις όποιες ενέργειες  κατάργησης και απαξίωσης δημόσιων υπηρεσιών και φορέων, διεκδικούμε την ενίσχυση και όχι την αποδυνάμωσή τους. Οι διαφαινόμενες ενέργειες της συγκυβέρνησης δεν συμφωνούν με τη συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού και είναι καταδικασμένες να αποτύχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου