ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ «ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ».


«Όταν δεν μπορείς να ελέγξεις την ψηφοφορία, τουλάχιστον μην την εξευτελίζεις.» Έτσι σχολίασε Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τη μεθόδευση που πάει να γίνει σήμερα.
 Εδώ, λοιπόν, βλέπουμε ότι η προσπάθεια εξευτελισμού της ψηφοφορίας –και απ’ ό,τι διαφαίνεται με το διάλογο- γίνεται από εκείνους, οι οποίοι δεν μπορούν να ελέγξουν, όπως θα ήθελαν, τη συγκάλυψη των πολιτικών τους συμμαθητών και φίλων.

Έρχεται σήμερα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και προτείνει το αυτονόητο: τέσσερις κάλπες για τα τέσσερα πρόσωπα με τα αδικήματα.

Φαίνεται, λοιπόν, ξεκάθαρα ότι η προσπάθεια να μπουν επτά κάλπες για να ελεγχθούν οι Βουλευτές, να καταργηθεί η μυστικότητα της ψήφου και η ελευθερία του Βουλευτού, ανήκει μόνο στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος θέλει να ελέγξει την ψήφο των Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας. Ξεκάθαρο είναι!

Φαίνεται, λοιπόν, ξεκάθαρα ότι η προσπάθεια κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος, η οποία έγινε, με στήσιμο επτά καλπών για να ελεγχθεί ποιος πάει να ψηφίσει και τι, αφορά την πρόταση του ίδιου του Πρωθυπουργού και δεν λέω της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, διότι ανέφερα προηγουμένως πώς σχολίασε παλιός Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο διαδίκτυο την ψηφοφορία των επτά καλπών.

Εμείς, κύριε Πρόεδρε, συμφωνούμε με τις τέσσερις κάλπες και την ψήφο κατά πρόσωπο.

Μάλιστα, εδώ θα πρέπει να δούμε και τι έχει γίνει στο παρελθόν. 18/7/1989: Υπουργός Δικαιοσύνης ο Φώτης Κουβέλης, Υπουργός Δικαιοσύνης ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, με τον οποίο επικοινώνησα χθες. Του θύμισα ότι η ψηφοφορία τότε έγινε κατά πρόσωπο και του ζήτησα, στη δημοκρατική του ευαισθησία, να στηρίξει ακριβώς αυτό τον τρόπο με τον οποίο είχε γίνει η ψηφοφορία τότε.

Θα σας πω, όμως, το εξής: Χθες το βράδυ, κύριε Πρόεδρε, σας κατέθεσα ένα αίτημα στις 21.15, για να έχω τα Πρακτικά του τόμου της συζήτησης της 18/7/1989. Ήταν ο μόνος τόμος που είχε χαθεί από τη νομοθετική Βουλή. Χάθηκε ο τόμος έως τις 21.30».

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ευάγγελος – Βασίλειος Ι. Μεϊμαράκης): Κύριε Πρόεδρε, επιτρέψτε μου, επειδή αναφέρεστε σε εμένα. Καταθέσατε το αίτημα γύρω στις 21.30’. Εκείνη την ώρα δεν υπήρχε κανείς στη Βιβλιοθήκη της Βουλής και ήταν φυσιολογικό. Με δική μου παρέμβαση και κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας, άνοιξε η Βιβλιοθήκη και παρεδόθη ο τόμος. Είδα, όμως, ότι ήσασταν σε ένα κανάλι και μάλλον δεν ενημερωθήκατε!

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: «Παρεδόθη αργά τη νύχτα. Παρεδόθη ο τόμος, κύριε Πρόεδρε.

Παρεδόθη ο τόμος, αφού ενημερώσαμε ότι τον είχαμε βρει.

Κι έγινε αυτό, γιατί ο τόμος αυτός και τα Πρακτικά της Βουλής τι δείχνουν;

Δείχνουν ότι τότε τα κόμματα στο σύνολό τους απεδέχθησαν αυτή τη διαδικασία. Ποια είναι η διαδικασία, λοιπόν, που θα ακολουθήσουμε;

Εδώ, κύριε Πρόεδρε, αφού τακτοποιήθηκε το θέμα της ψηφοφορίας -και ελπίζω να συμφωνήσει πλέον, συρόμενος από το σύνολο της Βουλής των Ελλήνων, και ο κύριος Πρωθυπουργός- υπάρχει το θέμα της συζητήσεως.

Προβλέπεται από τον Κανονισμό συζήτηση μέχρι δύο ημέρες. Αφήστε, λοιπόν, όσο χρόνο θέλουν να πάρουν τα πρόσωπα, τα οποία είναι προς παραπομπή. Εμείς συμφωνούμε, όπως προκύπτει και από τα τότε Πρακτικά, να δοθεί όσος χρόνος επιθυμούν. Να αφήσουμε, όμως, και τη δυνατότητα στους Βουλευτές να ομιλήσουν.

Πρέπει να εξαντληθεί ο κατάλογος σε δύο συνεδριάσεις για να μπορέσει ο ελληνικός λαός να μάθει ακριβώς για ποιους λόγους ζητάμε την παραπομπή των πολιτικών προσώπων για ποινικά αδικήματα.

Επειδή επικαλέστηκαν σήμερα –και κλείνω με αυτό- τον Άγιο Αντώνιο - μεγάλη η χάρη του!- θα σας πω ότι ο ελληνικός λαός επιθυμεί σήμερα την παρουσία του Αγίου Φανουρίου, για να φανερωθεί τι ακριβώς έχει γίνει σε αυτόν εδώ τον τόπο, γιατί είναι θλιβερό το φαινόμενο να υπάρχουν πολιτικοί, οι οποίοι στα πλαίσια του πολιτικού συμβιβασμού πάνε να συγκαλύψουν ποινικές ευθύνες, που πρώτοι οι ίδιοι είχαν αναφέρει μέσα στη Βουλή, αλλά και στον ελληνικό λαό.

Για τις ευθύνες Παπανδρέου και τις ευθύνες Βενιζέλου, αλλά και Παπαδήμου μίλαγε ο τωρινός Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Και σήμερα έρχεται με οποιαδήποτε μεθόδευση να καλύψει τα κενά.

Εμείς, λοιπόν, συντασσόμεθα με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τέσσερις κάλπες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου