ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΛΥΣΣΑΣ


«Δεν θα βαρύνει το κόστος του εμβολιασμού τους παραγωγούς»

Δόθηκε απάντηση στο σοβαρότατο ζήτημα του εμβολιασμού των ζώων κατά της λύσσας, θέμα το οποίο είχε θέσει μετά από έγκαιρη ενημέρωση ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβαλλοντολογικής και Αγροτικής Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας, Πασχάλης Χαρούμενος, στη Βουλευτή Ν. Κοζάνης, Ραχήλ Μακρή.
Μετά τα κρούσματα που εμφανίστηκαν στη Δυτική Μακεδονία, ο κ. Χαρούμενος ζήτησε σχετική βοήθεια και παρέμβαση από την κ. Μακρή, για την ανάληψη του κόστους εμβολιασμού από το κράτος Όπως διευκρινίζει ο Αν. Υπουργός στην απάντηση του ο εμβολιασμός των ζώων θα συμπεριληφθεί σε πρόγραμμα του 2013 για την εκρίζωση της νόσου. Το πρόγραμμα είναι σύμφωνο με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία και συγχρηματοδοτείται κατά 75%.

Η κατά μέρους κτηνιατρική υπηρεσία θα ενημερώσει αναλόγως τους παραγωγούς, ενώ τους εμβολιασμούς θα τους πραγματοποιούν ιδιώτες και δημόσιοι κτηνίατροι. Είναι μια απόφαση που δικαιώνει τις πιέσεις μας προς το Υπουργείο και πλέον οι κτηνοτρόφοι απέφυγαν ένα ακόμη βάρος που θα τους οδηγούσε σε ακόμη πιο τραγική κατάσταση από αυτήν στην οποία έχουν οδηγηθεί από τις εγκληματικές πολιτικές στην κτηνοτροφία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου