ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΣΤΟ 1Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ


Η Αναπληρώτρια Γραμματέας της Κ.Ο, Βουλευτής Μαγνησίας και Τομεάρχης Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη παρευρέθη σήμερα στο 1ο Τακτικό Συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος όπου απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Με αφορμή το γεγονός η Βουλευτής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τα 2 χρόνια λειτουργίας του θεσμού των αιρετών Περιφερειών μας δείχνουν ξεκάθαρα που χωλαίνει ο «Καλλικράτης».

Έλλειμμα αρμοδιοτήτων –γνωμοδοτικών και αποφασιστικών- κακή διοικητική υποστήριξη εκ μέρους του Υπουργείου, ανυπαρξία ουσιαστικού προγράμματος μετάβασης από τις Νομαρχίες στις νέες Περιφέρειες. Αυτοί ήσαν τελικά οι λόγοι που ο «Καλλικράτης» εκφυλίστηκε σε εργαλείο εφαρμογής ενός ατελέσφορου διοικητικού Μνημονίου και πλήθους τεχνητών συγχωνεύσεων.

Κανένας δεν αμφισβητεί ότι η δραστική, άνω του 50%, και αυθαίρετη περικοπή των θεσμοθετημένων πόρων των Περιφερειών από την Συγκυβέρνηση, δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην λειτουργία του θεσμού. Πρέπει όμως να αναρωτηθούμε επίσης γιατί η Συγκυβέρνηση παρεμποδίζει τον κρίσιμο ρόλο που μόνο η Περιφέρεια μπορεί να παίξει στο χωροταξικό σχεδιασμό και στον αναπτυξιακό προγραμματισμό της Πατρίδας μας.

Το μήνυμα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ είναι απλό: η Πατρίδα χρειάζεται επειγόντως τη συμβολή της Περιφέρειας για να αλλάξει προς το καλύτερο.

Μόνο έτσι έχουμε ελπίδα να χτισθούμε μαζί ένα ανάχωμα στις αντιαναπτυξιακές πολιτικές του Μνημονίου. Μόνο έτσι θα αποκτήσουμε δευτεροβάθμιους ΟΤΑ που θα είναι γνήσια, πραγματικά αυτοδιοικούμενοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου