ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ


«Νότης Μαριάς: «Στη Βουλή η στήριξη της ΒΙΟΜΕ της αυτοδιαχείρισης»

Σε συνέχεια της Κοινοβουλευτικής του παρέμβασης στην ολομέλεια της Βουλής την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου υπέρ της ΒΙΟΜΕ, ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Νότης Μαριάς κατέθεσε γραπτή ερώτηση προς τους Υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Ι. Βρούτση, Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Κ. Χατζηδάκη, με την οποία τους καλεί να λάβουν πρακτικά μέτρα για την ενίσχυση του αυτοδιαχειριστικού εγχειρήματος της ΒΙΟΜΕ.

Ειδικότερα ο Νότης Μαριάς προτείνει τη διαμόρφωση ενός νέου θεσμικού και νομικού πλαισίου για την ενίσχυση της δράσης των αυτοδιαχειριζόμενων επιχειρήσεων, προκειμένου να ανοίξουν χιλιάδες επιχειρήσεις που έκλεισαν, αφήνοντας απλήρωτους τους εργαζόμενους και στέλνοντάς τους ταυτόχρονα σε μακροχρόνια ανεργία.

Ο Νότης Μαριάς καλεί τους Υπουργούς να θεσπίσουν πιστωτικά εργαλεία για την χρηματοδότηση των αυτοδιαχειριζόμενων επιχειρήσεων από τις τράπεζες που έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί με χρήματα του ελληνικού λαού.

Ταυτόχρονα ζητά την χορήγηση φορολογικών κινήτρων για τις αυτοδιαχειριζόμενες επιχειρήσεις και τη χρηματοδότησή τους από το ΕΣΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου