ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ


«Είκοσι χρόνια σ’ αυτή την αίθουσα, πρώτη φορά βλέπω πρωθυπουργό να φεύγει σαν λαγός κάθε φορά που σηκώνονται να μιλήσουν οι αρχηγοί της αντιπολίτευσης. Είναι απίστευτο!

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, την ώρα που γίνεται αυτή η συζήτηση, υπάρχουν κτηνοτροφικές μονάδες, υπάρχουν Έλληνες κτηνοτρόφοι που δεν έχουν να πληρώσουν τις ζωοτροφές και βλέπουν τα ζώα τους να κανιβαλίζονται.

Την ίδια στιγμή που εμείς μιλάμε και ο πρωθυπουργός λέει άλλα αντί άλλων στην αίθουσα αυτή, ο Γιώργος Κατσοτούρκης, ο ψαράς από την Κάλυμνο, περίμενε να ακούσει για τον κόκκινο τόνο και δεν πήρε καμία απάντηση.

Την ίδια στιγμή που εμείς τώρα συζητάμε την υψηλή πολιτική, οι παράκτιοι αλιείς, ο Νίκος Παπάς, ο καπετάν Νίκος ανοιχτά στις Φλέβες παλεύει με τα κύματα και περιμένει τι θα ακούσει για τις ανεμότρατες που δεν τις παρακολουθεί πια κανείς και καλάρουνε γιαλό.

Την ίδια στιγμή που εμείς μιλάμε, κάποιοι παραγωγοί στην Κρήτη έχουν καθίσει στην Ιεράπετρα, στο Ηράκλειο, στα Χανιά, στο Ρέθυμνο και περιμένουν να δουν γιατί το λάδι εδώ πουλιέται 2,10 έως 2,40 και στην Ισπανία πουλιέται 3,20.

Την ίδια στιγμή, ο ροδακινοπαραγωγός Γιάννης Ιωαννίδης, ο Μακεδόνας από την Πέλλα, ρωτάει τι θα γίνει με τα λιπάσματα, τι θα γίνει αυτή τη στιγμή με τα εφόδια και τι θα γίνει με τα φάρμακα και αντί αυτού, ακούει για το PSI.

Την ίδια στιγμή στον Κάμπο, κάτω στη Θεσσαλία, βρίσκονται οι παραγωγοί που ζητούν από μόνοι τους να πληρώσουν τους μετασχηματιστές για να δουλέψουν οι πομόνες από τη Δ.Ε.Η. και ακούνε τον πρωθυπουργό να τους κάνει υψηλή πολιτική και να μην τους δίνει καμία απάντηση. Και ξέρετε γιατί συμβαίνει αυτό; Διότι αυτό που είπε ο πρωθυπουργός –και γι’ αυτό φεύγει σαν λαγός- το είπε, γιατί είναι πλήρως αναξιόπιστος. Ο πρωθυπουργός είναι ο «κύριος αναξιόπιστος» και όχι αξιόπιστος!

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, εγώ θα διαβάσω για πρώτη φορά από τα πρακτικά της Βουλής ένα απόσπασμα από τις 11 Φεβρουαρίου του 2011, όπου ο αναξιόπιστος Αντώνης Σαμαράς, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, έλεγε απ’ αυτό το Βήμα απαντώντας σε επερώτηση με θέμα την αγροτική ανάπτυξη, τα εξής: «Σας είχαμε προειδοποιήσει ότι το μνημόνιο ήταν ολέθριο σφάλμα: Πρώτον, γιατί δεν έβγαιναν τα νούμερα. Τώρα επιβεβαιωθήκαμε. Το ακούμε πια και από τους δικούς σας βουλευτές μέσα στη Βουλή. Μας επιβεβαίωσαν και ξένοι οικονομολόγοι που συζητούν τρόπους για να χαλαρώνουν τους όρους αποπληρωμής. Γιατί, όπως τους υπογράψατε πέρυσι, δεν βγαίνουν».

Και συνεχίζει ο Αντώνης Σαμαράς: «Δεύτερον, σας είπαμε ότι δεν θα πετυχαίνατε τη μείωση του ελλείμματος με ικανοποιητικούς ρυθμούς. Πολύ μεγάλες θυσίες και πολύ πενιχρά αποτελέσματα. Και πάλι μας δικαιώνουν οι ίδιοι οι δανειστές μας που έρχονται σήμερα και ζητούν νέα μέτρα εκτός μνημονίου και εντελώς διαφορετικά από εκείνα που προέβλεπε το μνημόνιο».

Και συνεχίζει ο «αξιόπιστος» Αντώνης Σαμαράς: «Τώρα μάλιστα συζητιέται όχι απλά νέα «επικαιροποίηση» του μνημονίου που υπογράψατε πέρυσι, αλλά συζητιέται Μνημόνιο ΙΙ που θα κρατήσει πολύ περισσότερο και που θα έχει πολύ αυστηρότερες δεσμευτικές πολιτικές».

Και συνεχίζει ο αναξιόπιστος Αντώνης Σαμαράς λέγοντας τα εξής: «Εμείς σας το λέμε ευθέως. Όπως απορρίψαμε το Μνημόνιο Ι, έτσι απορρίπτουμε και αυτά που προεξοφλούνται πια για το πολύ χειρότερο Μνημόνιο II». Και το ψήφισε! Αυτός είναι ο αναξιόπιστος πρωθυπουργός της χώρας που σε ό,τι έχει πει μέχρι σήμερα, ήταν αναξιόπιστος.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, αυτά έλεγε ο Αντώνης Σαμαράς πριν πάρει την ψήφο του ελληνικού λαού και πριν καταγγείλει ουσιαστικά τους αντιμνημονιακούς για παράλογη πολιτική. Ήταν οι εποχές που μιλούσε για το φάρμακο που σκοτώνει τον ασθενή και τώρα ο ίδιος σκοτώνει τους Έλληνες με τη λάθος συνταγή που επέλεξε.

Καταθέτω στη Βουλή τα πρακτικά, για να τα δει το σύνολο του ελληνικού λαού, αλλά και οι Έλληνες βουλευτές.

Είναι αναξιόπιστος, γιατί ήρθε σήμερα να μας πει για το PSI. Ποιους «κουρέψατε»; «Κουρέψατε» τα ασφαλιστικά ταμεία, «κουρέψατε» τα πανεπιστήμια, «κουρέψατε» τα νοσοκομεία, «κουρέψατε» την Ελλάδα, «κουρέψατε» τους Έλληνες μικροομολογιούχους και δεν «κουρέψατε» τους δανειστές και τους τοκογλύφους. Πού είναι τα δεκαοχτώ σημεία, κύριε Σαμαρά, για τα οποία λέγατε προεκλογικά στον ελληνικό λαό; Λέτε ψέματα στον ελληνικό λαό για να πάρετε την ψήφο του και ζητάτε να σας ακολουθήσουν οι βουλευτές σας.

Μιλούσατε για σπιράλ θανάτου και τώρα στο σπιράλ θανάτου βάζετε την Ελλάδα.

Μιλήσατε για μια και μόνο Εξεταστική Επιτροπή και όταν ήρθε η συζήτηση για τον κ. Παπανδρέου, βάλατε τέσσερις κάλπες. Όμως, ογδόντα δικοί σας βουλευτές ψήφισαν αντίθετα με τη δική σας φασιστική νοοτροπία, η οποία προσβάλλει τη Βουλή, την οποία ποτέ δεν σεβαστήκατε. Και ευτυχώς βρέθηκαν βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι τουλάχιστον προφύλαξαν το κύρος μαζί με τον πρώην Πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή και δεν προσέβαλαν τη Δημοκρατία και τη Βουλή.

Το ίδιο είπατε στους αποστράτους και στους εν ενεργεία αξιωματικούς και υπαξιωματικούς, άντρες και γυναίκες, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Τους είπατε ότι δεν θα μειώσετε τους μισθούς και ότι δεν θα περιληφθούν στα ειδικά μισθολόγια. Τώρα εξευτελίζετε εντελώς τους αξιωματικούς. Και οι τέσσερις μαζί οι Αρχηγοί των Επιτελείων, του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, του ΓΕΑ, του ΓΕΝ και του ΓΕΣ, παίρνουν τα μισά λεφτά απ’ ότι παίρνει ένας σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Αυτή είναι η πολιτική σας! Σ’ αυτούς είπατε ψέματα, όπως είπατε και στους συνταξιούχους, όπως είπατε και ότι ο ΟΠΑΠ θα πουληθεί τέσσερις φορές την αξία του.

Λέτε ψέματα κατ’ επάγγελμα, κύριε Σαμαρά, εσείς και η κυβέρνησή σας για να πάρετε την ψήφο του ελληνικού λαού, όταν λέτε ότι αυτό το σχέδιο θα μας βγάλει από την κρίση. Είναι τα ίδια που έλεγε ο παριστάμενος Υπουργός κ. Στουρνάρας σαν Πρόεδρος του ΙΟΒΕ το 2010, όταν παρακινούσε να ψηφίσουν το πρώτο μνημόνιο, λέγοντας ότι η ανάπτυξη έρχεται από το τέλος του 2012.

Και βεβαίως ζείτε σε μια άλλη χώρα. Μας λέτε για ανάπτυξη, όπως μας λέτε και για επιχειρηματικό περιβάλλον. Ποιο επιχειρηματικό περιβάλλον; Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις κλείνουν η μια μετά την άλλη. Λουκέτα, λουκέτα, λουκέτα παντού!

Και έρχομαι στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ. Κάποτε έμπαινε κάποιος στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ και έλεγε «Θεέ μου, είναι προσβολή να μπω στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ και να μη μπορώ να πάρω ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα», ενώ τώρα είναι ελάχιστες οι εξαιρέσεις εκείνων που ακόμα αντέχουν. Είναι ελάχιστες οι εξαιρέσεις εκείνων που αντέχουν να πληρώνουν το φόρο και το χαράτσι στην ακίνητη περιουσία, στο κεραμίδι. Σε λίγο θα τους πάρουν τα σπίτια, όπως και τα χωράφια. Και υπεύθυνοι είστε εσείς, όπως είστε και οι ηθικοί αυτουργοί για τις τρεισήμισι χιλιάδες αυτοκτονίες, για τους τρεισήμισι χιλιάδες Έλληνες που πήδηξαν από το μπαλκόνι γιατί δεν άντεχαν, για το ένα εκατομμύριο οχτακόσιες χιλιάδες ανέργους!

Ήρθατε εδώ και γελάτε και λέτε και αστεία. Λέτε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης «μαρτυριάρη». Εσείς, όμως, κάνετε «μάρτυρες» τους Έλληνες, τους κάνετε «μάρτυρες» με την πολιτική του μνημονίου την οποία καταγγέλλατε στο παρελθόν. Και είστε απόλυτα συνυπεύθυνοι με το ΠΑΣΟΚ. σ’ αυτή την πορεία.

Και πέραν αυτού, έρχεστε εδώ και αντί να ζητήσετε συγγνώμη από τον ελληνικό λαό, αντί να πείτε στους αγρότες «σας είπαμε ψέματα» και να πείτε στους στρατιωτικούς «σας είπαμε ψέματα», να πείτε στους δημοσίους υπαλλήλους ότι όταν μιλάγατε για μη απολύσεις, τους λέγατε ψέματα, έρχεστε εδώ και λέτε ότι «δεν μασάτε από απειλές». Μπορεί από απειλές να μη «μασάτε», αλλά «μασάτε» από εντολές και τις καταπίνετε από την κ. Μέρκελ και από τους δανειστές!

Και «μασάτε» χοντρά από απειλές και από εντολές των δανειστών. Και αν δεν «μασάτε», γιατί δεν προχωράτε στη διερεύνηση των σκανδάλων εκείνων για τα χρήματα τα οποία έχουν κλέψει επώνυμοι Έλληνες; Θα μου πείτε: «Βάλαμε κάποιους φυλακή».

Τον Λαυρεντιάδη τον ξέρετε; Για ρωτήστε τον κ. Λαυρεντιάδη, πριν πάρει την PROTON όταν είχε την ευθύνη ο κ. Προβόπουλος, δάνεια όπως αυτά που έδωσε ο Λαυρεντιάδης και πήγε στη φυλακή, έδωσε ο Προβόπουλος; Εγώ προκαλώ τον Οικονομικό Εισαγγελέα να το ψάξει τώρα. Και δεν είναι σε ασυλία αυτός, γιατί σε ασυλία μπορεί να τον βάλατε, παραδείγματος χάρη, για το θέμα του ότι έβαλε στο PSI τα λεφτά των Ταμείων -και των μετοχικών ταμείων και των ασφαλιστικών και των νοσοκομείων- και εν συνεχεία τα «κούρεψε», ενώ γνώριζε ότι θα πάει στο 50%. Και εκεί μπορεί να τον προστατεύετε δήθεν, αλλά δεν τον προστατεύετε από τις μέρες που διοικούσε την PROTON. Για ψάξτε το και αυτό, αφού δεν «μασάτε».

Η ιστορία σας, κύριε Πρωθυπουργέ, δείχνει ότι όχι απλώς «μασάτε», όχι απλώς παίρνετε εντολές, αλλά είναι και περίεργος ο ρόλος σας. Γιατί αν δεν «μασάτε», ελάτε εδώ στη Βουλή, όπου σας κάλεσα έξι φορές και απαντήστε: Έχετε διαπραγματευτεί το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» για τα Σκόπια; Γιατί δεν μιλάτε και να απαντήσετε;

Εχθές παρουσίασε το βιβλίο του ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Τον ανατρέψατε το 1993 με τον βουλευτή τον οποίο είχατε, δήθεν για το θέμα του ονόματος της Μακεδονίας. Τώρα, ως πρωθυπουργός, θα παραδώσετε το όνομα της Μακεδονίας; Σας ερωτώ να απαντήσετε, αλλά φεύγετε. «Λαγός» ο κ. Σαμαράς!

Σας λέω, λοιπόν, ότι τη Βουλή θα πρέπει να τη σέβεστε, ανεξαρτήτως των θέσεων τις οποίες έχετε ή των εντολών που παίρνετε από τους δανειστές. Δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί το νταραβέρι αυτό και να έρχεται  με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και να νομοθετεί η Βουλή. Δεν είναι δυνατόν να αρνούνται οι εξωκοινοβουλευτικοί σας Υπουργοί να έρχονται εδώ και να απαντάνε στις ερωτήσεις των βουλευτών του ελληνικού Κοινοβουλίου. Δεν είναι δυνατόν να τολμάτε να μιλάτε για τις επιχειρήσεις οι οποίες θα έρθουν -και μας είπατε και παραδείγματα μίας πολυεθνικής εταιρείας που έρχεται να επενδύσει- όταν τρεις χιλιάδες επιχειρήσεις λόγω της βαριάς φορολογίας βάζουν την έδρα τους στην Αλβανία, στα Σκόπια, στην Τουρκία ή στην Βουλγαρία.

Για πηγαίνετε μία βόλτα να δείτε τι γίνεται στην παραμεθόριο. Πηγαίνετε να δείτε ότι αυτή τη στιγμή πηγαίνουν και βάζουν πετρέλαιο στα Σκόπια, στην Τουρκία, στην Αλβανία και στη Βουλγαρία οι ταξιτζήδες από τη Βόρεια Ελλάδα και την παραμεθόριο. Πηγαίνετε να δείτε ότι άνοιξαν γραφεία στη Μυτιλήνη για να πηγαίνουν καταναλωτές στην Τουρκία.

Και τι να κάνετε; Σας το λέμε ευθέως: Ρίξτε τους φόρους. Αυτή είναι η λύση. Η Αλβανία έχει 10%, όπως και τα Σκόπια, η Βουλγαρία και η Τουρκία; Η Ελλάδα να έχει 8%. Να φέρουμε μέσα να ψωνίζουν από την Ελλάδα, να ανοίξουν οι δουλειές, να φύγουν τα «λουκέτα». Κάντε τον Ειδικό Λογαριασμό για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, να ξαναπιάσει δουλειά ο κόσμος. Όμως δεν θέλετε. Δεν θέλετε γιατί όπως τσακίζετε τους αγρότες, τσακίζετε και τους εργαζόμενους. Δεν θέλετε γιατί εκτελείτε εντολή. Δεν θέλετε γιατί θα πρέπει κάποια στιγμή να πείτε για ποιο λόγο, όταν ήρθε ο κ. Ολάντ εδώ, μιλήσατε για ευρωπαϊκή ΑΟΖ, για ευρωπαϊκό ορυκτό πλούτο και για ευρωπαϊκούς υδρογονάνθρακες. Δεν είναι ευρωπαϊκοί οι υδρογονάνθρακες, δεν είναι ευρωπαϊκή η ΑΟΖ. Ελληνική είναι η ΑΟΖ και ελληνικοί είναι οι υδρογονάνθρακες και το φυσικό αέριο!

Και επειδή είδα ότι τελευταία διαφημίσατε και το θέμα της κίνησής σας για την ΑΟΖ, τι κάνατε; Ρηματική διακοίνωση κάνατε, διαμαρτυρηθήκατε δηλαδή γιατί έκοψε «οικόπεδα» η Τουρκία και τα πούλησε.

Εμείς σας προκαλούμε: προεκλογικά υποσχεθήκατε την ανακήρυξη της ΑΟΖ. Ανακηρύξτε την, ξεχωρίζοντας τους υδρογονάνθρακες και το φυσικό αέριο από το ΤΑΙΠΕΔ που έχετε βάλει σαν εγγύηση στους δανειστές και στους τοκογλύφους. Διότι ο σχεδιασμός σας είναι εκτελών τα σχέδια, αυτά ακριβώς να παραδώσετε.

Και πίσω από τους εμίρηδες κρύβονται και Έλληνες, κύριε Πρωθυπουργέ, -σας τους καταγγείλαμε εδώ-, συνέταιροι Έλληνες. Κάποτε πήγαινε ο Νικολάκης ο Παπανδρέου με το κυβερνητικό αεροσκάφος στον εμίρη, γιατί συνήθιζαν να πηγαίνουν μέλη της οικογένειας. Μήπως πίσω από το Κατάρ υπάρχουν και άλλοι εφοπλιστές Έλληνες, που έχουν το δικό τους αρχιτέκτονα; Έτσι, για να δούμε ποιες είναι οι επενδύσεις ή για να δούμε ποιοι δικάζονται για λαθρεμπόριο και είναι οι μεγάλοι επενδυτές, που θα μας φύγουν κιόλας!

Εμείς σας τα έχουμε πει, με όνομα και επίθετο. Σας τα έχουμε καταγγείλει. Και αυτά τα οποία γράφονται σ’ αυτή την αίθουσα θα χρειαστούν ως πρακτικά στα Ειδικά Δικαστήρια αύριο, στα οποία θα περάσετε, αν συνεχίσετε αυτή την πολιτική.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, κλείνει η συζήτηση για το θέμα της αγροτικής ανάπτυξης. Και κλείνω μόνο με ένα πράγμα, με το θέμα των προτάσεων που έκανε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ο οποίος «έχει επιστημονική βάση», όπως είπε ο «σωματοφύλακας» του κ. Σαμαρά, ο κ. Βενιζέλος, «έχει ειδικές γνώσεις», αλλά ξέρετε πού; Στα μεταλλαγμένα! Κρατήστε αυτή τη λέξη και κρατήστε το νέο διατροφικό κώδικα. Δεν θα μας πάτε στη νέα τάξη πραγμάτων, χωρίς τουλάχιστον να πέσει μία «πιστολιά» -με λόγους, εννοώ- εδώ μέσα!

Και επειδή έχετε μάθει να κατεβάζετε τις κουκούλες, θυμηθείτε τι λέγατε σε επερώτηση για τα αγροτικά στις 11 Φεβρουαρίου στο ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας το ότι συλλαμβάνει τους αγρότες. «Φτάσατε στο σημείο να απαγορεύετε τη συνάθροιση», λέει στο ΠΑΣΟΚ ο κ. Αντώνης Σαμαράς, «και να συλλαμβάνετε ανθρώπους στις Σέρρες επειδή συναθροίστηκαν. Το κακό δεν είναι μόνο ότι έτσι μας φέρνετε πίσω σε άλλες εποχές. Το πολύ χειρότερο είναι ότι έτσι επισπεύδετε και διευκολύνετε αυτό που υποτίθεται ότι θέλετε να αποφύγετε, την κοινωνική έκρηξη».

Εσείς, όχι απλώς συλλαμβάνετε -και εμείς δεν είμαστε κατά στο να συλλάβετε τους κακοποιούς- αλλά απειλείτε τους αγρότες παρουσία των ΜΑΤ, που έπρεπε να κάνουν «επίδειξη» και να χτυπήσουν τους πατεράδες τους για να δείξουν ότι αντιδρούν.

Με αυτές τις πολιτικές οδηγείτε τον τόπο σε πολύ κακό δρόμο. Θα σας το απαγορεύσουμε!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου