ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΒΡΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Διαβάζοντας για άλλη μια φορά την απάντηση του υφυπουργού οικονομικών σε ερώτηση του Μαρίνου Ουζουνίδη όσον αφορά τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, αναρωτιέται κανείς εάν την ερώτηση πρέπει τελικά να την απευθύνουμε στο κλιμάκιο της τρόικας και όχι στους αρμόδιους εκπροσώπους της κυβέρνησης.
Μας απαντά λοιπόν ο κ. Μαυραγάνης επικαλούμενος τις διατάξεις των άρθρων13-21 του ν. 2648/1998 (ΦΕΚ 238 Α) όπως αυτές ισχύουν, την στιγμή που η τρόικα προτρέπει την Ελληνική Κυβέρνηση να ασκούνται διώξεις στους οφειλέτες, απειλώντας τους ακόμη και με φυλάκιση. Αναφέρει λοιπόν ο υφυπουργός ότι «το υπουργείο μελετά δυνατότητες αντιμετώπισης δυσλειτουργιών του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου, το οποίο, όμως, λαμβάνοντας υπόψη και τη διεθνή πρακτική, στο πλαίσιο της προσπάθειας για την καθιέρωση ενός πάγιου και αποτελεσματικού συστήματος ρυθμίσεων-διευκολύνσεων για την αποπληρωμή των οφειλών και την εδραίωση μιας σύγχρονης αντίληψης φορολογικής συμμόρφωσης» , ενώ όπως φαίνεται αυτοί που θα αποφασίσουν και για αυτό θα είναι για άλλη μια φορά οι δανειστές μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου